Calanque de Port Pin shutterstock 1420499792, calanques de port pin marseille

Het strand van Calanque de Port Pin

Prachtig, smalle calanque bij Marseille en Cassis

De Calanque de Port-Pin ligt in Marseille en niet in Cassis, zoals veel mensen denken. Het ligt in het gebied Vaufrèges en maakt deel uit van het nationale park Calanques dat ligt tussen de calanques van Port-Miou en En-Vau. Calanque de Port-Pin is net als de andere calanques populair bij toeristen en je zult snel genoeg begrijpen waarom.

Zoek je een leuke B&B in de buurt van Cassis? Dit zijn de 10 beste B&B’s bij Cassis

Gemakkelijke te voet en over zee te bereiken

Calanque de Port-Pin is het heel gemakkelijk te bereiken. Parkeer je auto op de parkeerplaats van het schiereiland in Cassis. Hier vind je verschillende restaurantjes en barretjes waar je na afloop iets kunt drinken en eten. In 20 minuten wandelen bereik je dit kleine stukje paradijs. De wandeling begint bij Calanque de Port Miou. Volg het pad Le Chemin des Douaniers door de oude steengroeve van Port-Miou. De weg is gemakkelijk, zonder enige moeilijkheden. Wees wel voor voorzichtig bij de afdaling naar het strand want het pad ligt vol met kiezelstenen. Het is daarom een goed idee om je teenslippers te ruilen voor bijvoorbeeld sneakers. Aan het einde van het pad zie je al snel door de dennen het prachtige turquoise water.

LEES OOK: de 5 mooiste Calanques tussen Cassis en Marseille

Calanque de Port-Pin is ook over zee bereikbaar door een kano of kajak te huren in Cassis. Ondanks de grote hoeveelheid bezoekers die hier elk jaar komen, is Port-Pin erin geslaagd zijn wilde kant te behouden. Het is een van de mooiste calanques van Marseille en een van de gemakkelijkst toegankelijke.

Populair bij gezinnen en natuurliefhebbers

In tegenstelling tot andere calanques is Port Pin niet erg steil en erg bebost, wat het frisheid geeft, zeer aangenaam in de zomer en zonder al te veel wind. De Calanque de Port Pin dankt zijn naam aan de aleppoden, een boom uit de dennenfamilie, die de rotswanden aan beide kanten bedekken. Het zand- en kiezelstrand nodigt zeker uit tot zwemmen en duiken! Het strand is vrij smal (40 meter breed) en loopt licht hellend af, wat het strand ideaal maakt voor gezinnen met kinderen. Het strand staat niet onder toezicht!

Lees ook

Veelgestelde vragen over Calanque de Port-Pin

Waar ligt Calanque de Port-Pin?

De Calanque de Port-Pin ligt in Marseille en niet in Cassis, zoals veel mensen denken. Het ligt in het gebied Vaufrèges en maakt deel uit van het nationale park Calanques dat ligt tussen de calanques van Port-Miou en En-Vau.

Over Redactie Zin in Frankrijk

Redactie Zin in Frankrijk
De redactie van Zin in Frankrijk schrijft regelmatig over leuke logeeradresjes, top 10 bezienswaardigheden, nieuws, unieke plekjes en trends op gebied van Frankrijk. Volg Zin in Frankrijk ook via Facebook, Instagram en Pinterest.

Onze nieuwste artikelen

tiny house lumen 4 min, calanques de port pin marseille

10 x mooie tiny houses in Zuid-Frankrijk

Tiny house in Zuid-Frankrijk huren? Deze accommodaties bieden alles wat je nodig hebt voor een bijzonder verblijf in het hart van Zuid-Frankrijk!