Home » Zien & doen » Evenementen » La Nuit Aux Invalides in Parijs
La Nuit aux Invalides 2014 Parijs
Credit: lanuitauxinvalides.fr

La Nuit Aux Invalides in Parijs

La Nuit Aux Invalides

Van 27 juni tot en met 1 september vindt de zevende editie van de show La Nuit aux Invalides plaats. Elke avond voor een maand wordt tijdens de show het Hotels des Invalides spectaculair verlicht. Tijdens de show herleven de grote namen Lodewijk XIV, Napoleon en generaal de Gaulle.

La Nuit aux Invalides is een groot 3D spektakel in Parijs met 3D projecties over 180 graden op 250 meter van de voorgevel van Hotels des Invalides. Tijdens de show worden de hoogtijdagen uit de geschiedenis van Frankrijk getoond. In de voorstelling van dit jaar volgen we een jongetje die naar de stad wordt gestuurd en daar de oorlog meemaakt.

La Nuit aux Invalides

  • Van 27 juni tot 1 september 2018.
  • Behalve op zondagen, maandag en dinsdagen.
  • Voorstellingen om 22:30 uur.
  • Tickets: vanaf € 15.
  • Gratis voor kinderen tot en met 7 jaar.

Website: www.lanuitauxinvalides.fr

Over Dirk

Avatar
Sinds mijn jeugd kom ik al met veel plezier in Frankrijk. Met mijn ouders en twee zusjes gingen wij in de jaren tachtig en negentig vooral naar Bretagne en de eilanden voor de westkust. Alles ging mee, schepnetten, onze twee honden en opblaasboot. Eind jaren negentig kwam er een vakantiehuis in Normandië. En van daaruit heb ik steeds meer delen van Frankrijk ontdekt. Nu ik getrouwd ben en vader van een dochter is Frankrijk voor mij nog steeds het nummer 1 vakantieland. Gelukkig is mijn vrouw minder Francofiel dan ik en daarom gaan wij ook geregeld naar andere mooie plekjes in Europa en daarbuiten. Op Zininfrankrijk.nl schrijf ik over alle mooie plekjes waar ik ooit ben geweest of graag naar toe wil om samen met mijn gezin nog veel meer nieuwe herinneringen te maken!

Bekijk ook

De 10 leukste wijken in Parijs

Parijs is een charmante stad vol met de leukste wijken. Je kunt er shoppen bij boetiekjes, wandelen langs kanalen en goed uitgaan. Bekijk hier de 10 leukste buurten van Parijs.