Alençon Orne shutterstock 114840463, Bezienswaardigheden in Orne

De 10 mooiste bezienswaardigheden in Orne

Hoogtepunten van de Orne

Orne is een prachtig departement in Normandië. Het departement is rijk aan cultuur en geschiedenis en je kunt er veel bezienswaardigheden vinden. Zo moet je zeker een kijkje nemen in de steden Alençon en Argentan. Hier kun je genieten van pittoreske straatjes en leuke restaurants. Daarnaast vind je in Orne allerlei mooie kastelen en kathedralen, waar je je even kunt wanen in het verleden. Op zoek naar mooie natuurparken? Dan ben je in Orne op de juist plek. Je kunt er heerlijk wandelen in het Parc naturel régional du Perche en het Parc Naturel Régional et Géoparc Normandie-Maine. Kortom er is van alles te zien en te doen! Bekijk hier de leukste bezienswaardigheden in Orne.

LEES OOK: De mooiste bezienswaardigheden van Normandië

Alençon Orne shutterstock 114840463, Bezienswaardigheden in Orne

1. Alençon

Alençon is de prachtige hoofdstad van Orne, gelegen aan de voet van het Parc Naturel Régional et Géoparc Normandie-Maine en aan de oever van de rivier de Sarthe. De stad staat vol met historische gebouwen, gezellige restaurantjes en leuke winkels. Je moet er zeker een kijkje nemen bij de Basilique Notre-Dame d’Alençon. Deze kerk is prachtig bewaard gebleven en je kunt er veel kunstwerken bewonderen. Ook het Château des Ducs d’Alençon is een echte aanrader. In dit middeleeuwse kasteel waan je je even in het verleden en je kunt er alles leren over de geschiedenis van de regio. Alençon staat daarnaast ook bekend om de kant die hier wordt geproduceerd. Deze kant werd wereldberoemd in de zestiende eeuw en is erg bijzonder. In het Musée des Beaux Arts et de la Dentelle kun je alles leren over de soorten, techniek en geschiedenis van het kant.

Hotel tip! Hotel des Ducs is een heerlijk 3-sterrenhotel gelegen bij het treinstation van Alençon, op loopafstand van het centrum. Het hotel beschikt over ruime moderne kamers. Je kunt er genieten van een tuin en een sauna.

Parc Naturel Régional Normandie Maine Orne shutterstock 174266564, Bezienswaardigheden in Orne

2. Parc Naturel Régional et Géoparc Normandie-Maine

Het Parc Naturel Régional et Géoparc Normandie-Maine is een heerlijk natuurpark gelegen in het zuiden van de Orne. Het natuurpark is erg uitgestrekt en wordt gekenmerkt door groene heuvels, dichte bossen en mooie rivieren en meren. In het park kun je verschillende groene bossen vinden, zoals het Forêt Domaniale des Andaines en het Forêt Domaniale d’Écouves. In de bossen kun je heerlijk wandelen en fietsen en genieten van de ongerepte natuur. Daarnaast kun je in het natuurpark ook genieten van veel pittoreske dorpjes. In de dorpen kun je leuke bezienswaardigheden vinden, zoals kastelen en kathedralen.

Op zoek naar een leuke camping? In Orne kun je talloze prachtige campings vinden. De campings liggen tussen de groene heuvels en bossen en vormen de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de omgeving. Bekijk hier de leukste campings in de Orne.

LEES OOK: 10 mooie campings in Normandië

Parc Naturel Régional du Perche Orne shutterstock 348538055, Bezienswaardigheden in Orne

3. Parc Naturel Régional du Perche

Het Parc Naturel Régional du Perche is een prachtig natuurpark gelegen in het zuidoosten van de Orne. Het park wordt gekenmerkt door groene bossen, glooiende heuvels en uitgestrekte weilanden. Je vindt er overal pittoreske boerderijtjes en oude landhuizen. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen en genieten van de rust en ruimte. Daarnaast is het de perfecte bestemming voor iedereen die wil paardrijden. In het park vind je namelijk talloze maneges en ruiterpaden. Daarnaast kun je er genieten van historische dorpjes die de perfecte uitvalsbasis vormen voor het verkennen van de regio.

Tip! Huur een natuurhuisje

In de Orne vind je de mooiste vakantiehuisjes. De huisjes staan midden in de natuur en geven je de kans de prachtige omgeving te verkennen vanuit een huiselijke sfeer. Bekijk hier de mooiste natuurhuisjes in Orne.

Argentan Orne shutterstock 173622608, Bezienswaardigheden in Orne

4. Argentan

Argentan is een prachtige stad gelegen in het midden van de Orne. De stad ligt aan de oever van de rivier de Orne en wordt omgeven door groene heuvels en bossen. De stad heeft veel te verduren gehad tijdens de eerste en tweede wereldoorlog maar is gelukkig erg mooi gerestaureerd. Je moet zeker een kijkje nemen bij de kerken, Église Saint-Germain d’Argentan en Église Saint-Martin d’Argentan. De kerken zijn tussen de vijftiende en zeventiende gebouwd in een laat-gotische stijl. De kerken zijn mooi bewaard gebleven en je kunt er allerlei mooie kunstwerken bewonderen. Ook de Tour Marguerite mag je zeker niet missen. Deze middeleeuwse toren kun je beklimmen en boven heb je een prachtig uitzicht op de stad. In Argentan kun je genieten van gezellige pleinen, leuke restaurantjes en plaatselijke winkeltjes.

Hotel tip! Sure Hotel by Best Western Argentan is een heerlijk 2-sterrenhotel in Argentan. Het hotel beschikt over moderne ruime kamers en je kunt e r genieten van een heerlijk ontbijtbuffet.

Bagnoles de lorne Orne shutterstock 1017806089, Bezienswaardigheden in Orne

5. Bagnoles-de-l’Orne

Bagnoles-de-l’Orne is een heerlijk stadje gelegen in het Parc Naturel Régional et Géoparc Normandie-Maine. De stad bevindt zich aan de oevers van het meer La Vée en bij de enige warmwaterbron van West-Frankrijk. Het is het enige kuuroord in deze omgeving en het is dan ook een geliefde bestemming voor iedereen die even tot rust wilt komen. Je kunt er badhuizen en spa’s vinden en genieten van fijne behandelingen. In het stadje vind je veel groene stadsparken, waar je lekker kunt rondstruinen. Daarnaast staat de stad vol met charmante villa’s en kun je er genieten van leuke winkels en restaurants.

Op zoek naar een leuk hotel? Hôtel Spa Du Béryl is een heerlijk 3-sterrenhotel gelegen aan de oever van het meer La Vée. Het hotel beschikt over ruime kamers en een spa met jacuzzi, zwembad en massagebehandelingen.

Château de Carrouges Orne shutterstock 158825843, Bezienswaardigheden in Orne

6. Château de Carrouges

Het Château de Carrouges is een prachtig kasteel gelegen bij het stadje Carrouges in het Parc Naturel Régional et Géoparc Normandie-Maine. Het kasteel is in de veertiende eeuw gebouwd en beschikt over een mooie slotgracht en grote tuinen. Daarnaast is het kasteel tijdens de godsdienstoorlogen versterkt en is het dus een indrukwekkend gebouw. Tijdens een bezoekje aan het kasteel kun je er een mooie rondleiding krijgen. Je kunt de verschillende vertrekken bewonderen en alles leren over de geschiedenis van het kasteel en de regio. Ook moet je zeker een wandeling maken door de mooie tuinen, Hier kun je genieten van groene velden, kleurrijke bloemenperken en allerlei leuke beelden en fonteinen. Bij het kasteel worden veel evenementen georganiseerd.

Saint Céneri Le Gérei Dorpjes Normandië sh 127364210, Bezienswaardigheden in Orne

7. Saint-Céneri-le-Gérei

Saint-Céneri-Le-Gérei is een schilderachtig dorpje in het departement Orne, gelegen aan de oevers van de rivier de Sarthe. Het stadje wordt omgeven door groene natuur, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de achtste eeuw werd er op de plek van Saint-Céneri-le-Gérei een klooster gebouwd, waardoor het dorpje langzaam groeide. Helaas werd het klooster verwoest door de Vikingen, maar de stad zelf is nog steeds een bezoekje waard. Het bevindt zich in de bocht van de rivier en wordt gekenmerkt door oude huizen en een prachtige kerk. De kerk stamt uit de elfde eeuw en je kunt er mooie fresco’s bewonderen. Je kunt er heerlijk ronddwalen en er zijn veel leuke winkeltjes en restaurantjes, waar je een hapje kunt eten. Zeker een aanrader dus!

La Roche dOëtre Orne shutterstock 1038736204, Bezienswaardigheden in Orne

8. La Roche d’Oëtre

La Roche d’Oëtre is een prachtige rots gelegen in het noordoosten van de Orne. De rots steekt hoog boven de omgeving uit en je hebt er dan ook een prachtig uitzicht. De panoramische rots wordt omgeven door groene heuvels en bossen. Het is een rustig gebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De wandeling naar de top van La Roche d’Oëtre is erg mooi en uitdagend en je zult er kunnen genieten van alle rust en ruimte. Bovenop de rots vind je een oriëntatietafel, waarop je kunt vinden, waar je allemaal op uit kijkt.

Camping tip! Camping de la Rouvre is een heerlijke familiecamping bij La Roche d’Oëtre. De camping beschikt over fijne accommodaties en kampeerplaatsen en bevindt zich midden in de groene ongerepte natuur.

Cathédrale de Sées Orne shutterstock 1180871416, Bezienswaardigheden in Orne

9. Cathédrale de Sées

De Cathédrale de Sées is een prachtige kathedraal in het stadje Sées, gelegen in het Parc Naturel Régional et Géoparc Normandie-Maine. In 1210 werd de kathedraal gebouwd in een gotische stijl. De kerk raakte beschadigd tijdens oorlogen, maar is gelukkig weer volledig gerestaureerd in de twintigste eeuw. De kathedraal is erg indrukwekkend van zowel binnen als buiten. In de kerk kun je een grote orgel en prachtige glas-in-lood ramen bewonderen. Het stadje zelf is ook erg leuk. Je kunt er genieten van gezellige straatjes, historische bezienswaardigheden, leuke winkels en lekkere restaurants.

Domfront Orne shutterstock 161321285, Bezienswaardigheden in Orne

10. Domfront

Domfront is een prachtig stadje gelegen in het Parc Naturel Régional et Géoparc Normandie-Maine. Het stadje wordt omringd door groene bossen en heuvels en ligt aan de oever van de rivier de Varenne. Het is een historisch stadje met oude vakwerkhuizen, pittoreske straatjes en gezellige pleinen. Eén van de hoogtepunten van de stad is het Château de Domfront. Van het middeleeuwse kasteel zijn tegenwoordig alleen ruïnes over. Deze indrukwekkende ruïnes vind je in een groen park en je kunt er heerlijk rondstruinen. In Domfront staan daarnaast twee mooie kerken, de Église Notre-Dame-sur-l’Eau en de Église Saint-Julien. De kerken beschikken over mooie kunstwerken en mag je zeker niet missen. In de stad kun je daarnaast veel leuke lokale winkels en restaurants vinden.

Plan je reis
Het departement Orne ligt op 8 uur rijden van Utrecht. De mooiste vakantiehuizen in Orne vind je bij Natuurhuisje.nl. Kijk voor het grootste aanbod campings bij ANWB Camping en Campingfrankrijk.eu. De leukste hotels in Orne boek je bij Booking.com.

Lees ook:

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden van Normandië?

Normandië is een prachtige regio. Je kunt er mooie steden, pittoreske dorpjes, historische kastelen en mooie natuur vinden. Bekijk hier de mooiste bezienswaardigheden van Normandië.

Wat zijn de leukste dorpjes van Normandië?

In Normandië kun je allerlei leuke dorpjes vinden. De pittoreske dorpjes staan vol met oude vakwerkhuizen, gezellige pleinen en plaatselijke winkeltjes. Bekijk hier de mooiste dorpjes in Normandië.

Over Francis

Francis
Francis heeft een passie voor reizen, stedentrips, wandelen en cultuur. Ze heeft de studie "Communication and Media" aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond.

Onze nieuwste artikelen

la maison rose montmartre parijs shutterstock 1212171664, Bezienswaardigheden in Orne

Montmartre: 10 plekken die je niet mag missen!

De leukste plekjes van de kunstenaarswijk Montmartre ontdekken? Wij zetten 10 niet te missen plekken in deze Parijse wijk voor je op een rij.