Gorges de lArdeche Ardeche shutterstock 32811478 min, Ardeche

20 x de beste bezienswaardigheden in de Ardèche

Ontdek de plekken en bezienswaardigheden in Ardèche + verblijftips

De Ardèche is een prachtig departement in zuidoost Frankrijk in de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Je vindt er de beroemde Gorges de l’Ardèche met de iconische Pont d’Arc. Je kunt hier heerlijk wandelen en kanoën. Daarnaast zijn er allerlei grotten met druipstenen en muurschilderingen die zeker een bezoekje waard zijn. Vergeet ook niet de middeleeuwse stadjes te bezoeken die vol staan met kastelen en kerkjes. Er is van alles te doen! Bekijk hier 20 leuke activiteiten en bezienswaardigheden in de Ardèche.

1. Ontdek de Gorges de l’Ardèche, een prachtige rivierkloof

de rivierkloof Gorges de l’Ardèche gezien van bovenaf

Deze prachtige rivierkloof vind je bij de rivier de Ardèche en is één van de bekendste bezienswaardigheden van de Ardèche. Het is een indrukwekkende kloof die op sommige plekken wel 30 kilometer lang en 300 meter diep kan zijn. Het water wordt omringd door hoge kliffen met groene begroeiing en het is dan ook een aanrader om een kano te huren en de omgeving vanaf het water te bewonderen. Sommige delen van de rivier zijn wild en voor de ervaren kajakker of kanoër is het dus een echte uitdaging.

Er zijn verschillende plekken en stadjes waar je kunt aanmeren en kunt genieten van de zon. Een voorbeeld hiervan is de natuurlijke brug de Pont d’Arc. In de mooie omgeving van de Gorges, kun je ook goed wandelen. Je hebt er verschillende paden langs de oever en over de kliffen die je belonen met de mooiste uitzichten. Langs de rivier kom je ook veel gezellige stadjes tegen en er zijn meerdere grotten die zeker een bezoekje waard zijn.

Vakantiehuisjes in de buurt van de Gorges d l’Ardèche! In de omgeving van de Gorges de l’Ardèche vind je fraai gelegen natuurhuisjes.

2. Geniet van het uitzicht van de Pont d’Arc, een natuurlijke brug over de Ardèche

rivier met kano's en stranden met mensen aan beide kanten en een natuurlijke brug, genaamd Pont d'Arc

De Pont d’Arc is een prachtige natuurlijke overbrugging bij de Gorges de l’Ardèche. De brug is wel 34 meter hoog en het is mogelijk om via een wandelpad boven bij de brug te komen. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de hele gorges. Naast de brug ligt een lekker strandje waar je even kunt uitrusten en zelfs een duik in het water kunt nemen.

Ook is het een goede plek om even aan te leggen met je kano of kajak. Vlakbij de brug ligt het stadje Vallon-Pont-d’Arc. Het is een gezellige plaats met veel winkeltjes en restaurants. Ook hier moet je dus zeker langs en het is een goede plek om een hapje te gaan eten na een dag bij de Pont d’Arc.

Kamperen in de Ardèche in de buurt van Pont d’Arc

Vakantie op een camping in de Ardèche is ideaal om de Pont d’Arc, Gorges de l’Ardèche en andere bezienswaardigheden zelf te ontdekken. Kamperen in de Ardèche is ideaal voor jong en oud die van de combinatie rust, natuur, cultuur, actief bezig zijn en mooi weer houden! Bekijk hier de leukste campings in de Ardèche

3. Bezoek Aven d’Orgnac, een indrukwekkende grot bij Vallon-Pont-d’Arc

de binnenkant van de druipsteengrot Aven d’Orgnac in de Ardèche

Aven d’Orgnac is één van de bekendste grotten in de Ardèche. De grot ligt vlakbij het stadje Vallon-Pont-d’Arc en is dus gemakkelijk vanuit deze plaats te bereiken. De grot staat vol met allerlei druipstenen en is daardoor erg indrukwekkend. Om in de grot te komen, moet je eerst diep afdalen, maar eenmaal beneden aangekomen kun je de bijzondere grot bewonderen.

Er is een zogenaamde puinkegel, die is gevormd door duizenden jaren aan afval en puin, die de grot in is gevallen. Er zijn allerlei verschillende soorten puin, waaronder botten van dieren uit de ijstijd. De hoogste druipsteen zuilen kunnen in de Aven d’Orgnac wel 590 meter hoog zijn en de grot heeft een oppervlakte van 3 hectare. Je kunt een mooie rondleiding krijgen, waarbij je verschillende zalen en gangen te zien krijgt en je krijgt ook veel informatie over hoe de grot gevormd is.

Ontdek de mooiste natuurhuisjes in de Ardèche

4. Verken de Grot van Chauvet, een grot met unieke muurschilderingen

De Grot van Chauvet ligt vlakbij de Pont d’Arc. Het is één van de best bewaarde grotten met muurschilderingen en het is dan ook zeker een aanrader om de grot te bezoeken. De muurschilderingen zijn van verschillende dieren en sommige zijn wel 32.000 jaar oud. De grot werd pas in 1994 ontdekt en sindsdien is het een populaire bezienswaardigheid. De grot zelf is afgesloten voor het grote publiek, omdat dit de tekeningen kan beschadigen.

Er is wel een prachtige exacte replica van de grot gebouwd in het Caverne du Pont d’Arc. Niet alleen de grot en de schilderingen zijn nagebootst, ook de omstandigheden zijn hetzelfde. De luchtvochtigheid en geur zijn bijvoorbeeld identiek en het voelt dus net alsof je in een echte grot loopt. Je kunt hier een rondleiding nemen en je krijgt dan veel informatie over de grot en over de mensen die de rotstekeningen hebben gemaakt.

Campingtip! Geniet in de Ardèche van de prachtige natuur, de rivier, oude dorpjes en rust! Bekijk hier alle beschikbare campings in de Ardèche. Of boek een stacaravan op een van deze familiecampings met zwembad in de Ardèche.

5. Maak een uitstapje naar Vogüé, kasteelstadje aan de rivier de Ardèche

stenen huizen met daar achter een groot kasteel en een begroeide rotswand in het stadje Vogüé in de Ardèche

Vogüé is een prachtig kasteelstadje aan de rivier de Ardèche. De hele stad is onderdeel van het Franse culturele erfgoed en het is dan ook een populaire bezienswaardigheid. De stad is gebouwd tegen een rotswand en wordt omringd door groene bomen, de grijze kliffen en het kabbelende water van de Ardèche. Al met al een erg mooi plaatje!

De stad zelf is ook erg mooi met middeleeuwse straten, gevuld met stenen huizen, kerkjes en restaurants. Je moet zeker door de La Rue des Puces lopen. Dit is één van de smalste straten in heel frankrijk en er staan veel middeleeuwse huizen en een paar die uit de 17e eeuw komen. Alle straten lopen uit op het kasteel van Vogüé. Het is een prachtig kasteel uit de 11e eeuw en het is nog erg goed bewaard gebleven. Bij het kasteel heb je een mooi uitzicht en er zijn ook vaak wisselende tentoonstellingen te zien. 

Kampeertip Voguë! Vlakbij Voguë ligt de familiecamping Les Peupliers. De camping met zwembad ligt direct aan de rivier de Ardèche en heeft een eigen strandje.

6. Ga naar Balazuc, prachtig dorpje aan de rivier de Ardèche

stenen boogbrug over een rivier en op de achtergrond het dorpje Balazuc in de Ardèche

Balazuc is een prachtig stadje naast de rivier de Ardèche. Ook deze stad is tegen een rotswand aangebouwd en lijkt zelfs in de klif op te gaan. Op verschillende etages staan gebouwen en er is dus een groot hoogteverschil. Het stadje ligt daarnaast midden in een groene vallei en wordt dus omringd door prachtige natuur. Vanaf Balazuc heb je een goed uitzicht over de vallei en de rivier.

In de stad lijkt het alsof de tijd even heeft stilgestaan en je terug bent naar de middeleeuwen. Overal zie je geplaveide straatjes met stenen bogen en er zijn veel gezellige pleintjes. Ook vind je er een prachtige kerk de Eglise Sainte Marie. Deze Romaanse kerk komt uit de elfde eeuw en is erg mooi van binnen en van buiten. Ook is er een kasteel die je zeker moet bezoeken. Even klaar met het wandelen door de stad? Ga dan naar het lekkere strandje bij de rivier!

Tip: huur een natuurhuisjes! De natuurhuisjes in de buurt van Balazuc zijn perfect gelegen voor een vakantie waar rust, ruimte en natuur centraal staan. Bekijk hier een mooi aanbod van landelijke vakantiewoningen in Ardèche.

7. Wandel door Bois de Païolive, een bijzonder bos in het zuiden van de Ardèche

rotsformaties in het bos Bois de Païolive in de Ardèche

Bois de Païolive is een bijzonder bos in het zuiden van de Ardèche. Het bestaat uit veel groene bomen, een uitgestrekt landschap en aparte rotsformaties. Vooral de rotsen trekken veel toeristen naar dit bos toe. Gedurende miljoenen jaren tijd, zijn de rotsen langzaam geërodeerd en uitgeslepen door de wind en water. Daardoor hebben de rotsen nu bijzondere vormen en gaten, waar je allerlei voorwerpen en dieren in kunt herkennen.

Als je er nu rondloopt, dan zul je afwisselend rotsen en bomen tegenkomen, wat zorgt voor een landschap dat je nog nooit eerder hebt gezien. In het bos zijn er verschillende wandelroutes die beginnen bij de omliggende parkeerplaatsen. Het is dus zeker een aanrader om een dag door deze bijzondere omgeving te lopen!

Wandelen in sprookjesbos Bois de Païolive

8. Bezichtig Labeaume, een mooi dorpje in de Ardèche

huizen gelegen tussen een rivier en een rotswand in het dorpje Labeaume in de Ardèche

Labeaume is een mooi dorpje aan de rivier de Ardèche. Het dorpje ligt tegen de klif aan en bovenop vind je een prachtig kasteel. Dit kasteel moet je zeker bezoeken en vanaf boven heb je een weids uitzicht op de groene omgeving en de rivier. Het stadje zelf bestaat uit knusse straatjes met middeleeuwse stenen huisjes en kleine winkeltjes. In juli vindt hier een festival voor klassieke muziek plaats. Er reizen dan veel componisten en muzikanten naar Labeaume af en er worden allerlei concerten georganiseerd.

Vanuit Labeaume kun je ook heel makkelijk de omliggende dolmen verkennen. Dolmen zijn, net als hunebedden, graven gemaakt van grote keien. In de omgeving van Labeaume zijn er wel 142 van deze dolmen gevonden en je kunt dus een mooie wandeling maken, waarbij je zoveel mogelijk dolmen ziet.

9. Beklim de Mont Gerbier-de-Jonc, een berg in het natuurpark Mont d’Ardèche

een somber uitziende berg genaamd  Mont Gerbierd-de-Jonc met beneden wat sneeuw
Afbeelding van Jennifer GIRO via Pixabay

De berg Mont Gerbier-de-Jonc bevindt zich in het natuurpark Monts d’Ardèche. Dit grote natuurpark bestaat uit veel hoge bergen en een afwisselend landschap met rotsen, bossen en weides. Ook lopen er mooie riviertjes en beekjes door het landschap en zijn er kleine bergdorpjes. In het natuurpark staan nog twee vulkanen, waaronder de Mont Gerbier-de-Jonc.

De vulkaan is niet meer actief, maar is nog wel een prachtige berg die je absoluut moet beklimmen. Vanaf de 1551 meter hoge berg heb je een panoramisch uitzicht over de omliggende omgeving en je kijkt bijvoorbeeld uit op berg Mont Mézenec. Om de berg kun je daarnaast ook fantastisch wandelen en er zijn genoeg routes van verschillende moeilijkheidsgraden die je door het natuurpark leiden. Een echte aanrader dus voor een sportieve dag in de Ardèche!

Tip: Natuurhuisje in de Ardèche! Rustig gelegen vakantiehuis in de Ardèche huren? Bekijk dit natuurhuisje met veranda en uitzicht over het Rhône-dal in het noorden van de Ardèche.

10. Bewonder Cascade du Ray-Pic, de mooiste waterval in de Ardèche

twee watervallen die steil naar beneden kletteren met beneden rotsen en mensen gekleed in regenkleding bij de Cascade du Ray-Pic in de Ardèche
Afbeelding van Hans Braxmeier via Pixabay

De Cascade du Ray-Pic is één van de mooiste watervallen van de Ardèche. Je kunt hem vinden in de buurt van het dorpje Péreyres. De waterval is 60 meter hoog en volgt het pad van een lavastroom die vroeger de rotswand heeft uitgehold. Voor de rest wordt het omgeven door groene bomen en rotsen. Je kunt er in de buurt goed wandelen en er zijn genoeg punten waar je prachtige foto’s van de waterval kunt maken. Er is daarnaast een wandelpad die je omhoog leidt tussen de rotsen. Eenmaal boven aangekomen heb je een fantastisch uitzicht op de Cascade du Ray-Pic.

Ontdek 5 paradijselijke natuurplekken in de Ardèche

11. Ontdek Rochecolombe & de waterval van Rochecolombe

Nog een mooie waterval is de Cascade Rochecolombe, gelegen aan de voet van het gelijknamige dorp. De omgeving van het dorp en de waterval zijn geliefd bij wandelaars, vanwege de natuur en zijn hoogteverschillen. Vanaf het hoogste en oudste gedeelte van het dorpje kun je de waterval goed zien liggen. Zowel de waterval als het dorp zelf zijn erg fotogeniek.

Het dorpje is spectaculair tegen de rotsen gebouwd en is een echt eeuwenoud Frans dorpje. Behalve een oude kapel en een paar ruïnes is er niet veel te zien, maar het is wel leuk om even door de charmante straatjes te lopen en het dorpje te verkennen. De waterval is vanaf de beide parkeerplaatsen die Rochecolombe telt te voet te bereiken. In natte periodes is de waterval het spectaculairst, maar ook als de waterval droog staat – wat in droge periodes regelmatig voorkomt – is deze plek de moeite waard.

Tip! Voor meer unieke plekken, wandelingen en tips voor eten en drinken in de Ardèche bestel je De Groene Reisgids – Ardèche/Drôme van Michelin.

12. Bezoek het Kasteel van Rochebonne, een kasteelruïne in de Ardèche

bijzondere rotsformatie en overblijfselen van het kasteel van Rochebonne in de Ardéche met op de achtergrond een schitterend uitzicht op het heuvelachtige gebied op een zonnige dag

Bovenop een woeste berg in de Ardèche vind je de ruïnes van het Kasteel van Rochebonne. Het kasteel is gebouwd in de 11e of 12e eeuw en werd beschadigd toen de protestanten het innamen tijdens de godsdienstoorlogen in 1577 en 1580. In 1595 werd het geplunderd en helemaal verwoest. De ruïnes die over zijn gebleven liggen er op een hoogte van zo’n 850 meter spectaculair bij. Vanaf de ruïnes heb je een adembenemend uitzicht over de groene vallei van Eyrieux. Een wandeling naar de bergtop is absoluut de moeite waard.

woonkamer van een vakantiewoning in Val-les-Bains met grote raampartijen en uitzicht op een terras en de beboste heuvels in de Ardèche

Natuurhuisje in de Ardèche

Op zoek naar een natuurhuisje in de Ardèche? Dit natuurhuisje in Val-les-Bains is geschikt voor 2 personen en biedt een schitterend uitzicht op de beboste heuvels.

Boek dit natuurhuisje

13. Maak een uitstapje naar krokodillenboerderij in Pierrelatte

Gaviaal op de krokodillenboerderij in Pierrelatte in de Ardèche

Of je nu met de kinderen in de Ardèche bent of samen met je partner; de krokodillenboerderij in Pierrelatte is een bijzonder uitje voor iedereen. Op een terrein van bijna 8000 m2 vind je honderden krokodillen. Het is het grootste reptielenpark van Europa! De boerderij is aangelegd met een fraai botanische tuin en waterpartijen.

Op de krokodillenboerderij kun je alles leren over de verschillende krokodillen. Zo kunnen de Nijlkrokodillen bijvoorbeeld urenlang als standbeeld met hun bek open blijven zitten. Naast krokodillen kun je ook bijzondere reuzenschildpadden bewonderen op de boerderij, afkomstig zijn uit de Seychellen en de Galapagos. De krokodillenboerderij heeft ook speeltuin, zodat de kinderen na alle spanning hun energie kwijt kunnen.

Tickets voor de krokodillenboerderij in Pierrelatte. Bezoek La Ferme aux Crocodiles en bewonder zo’n 400 krokodillen en ongeveer 600 dieren. Bestel je tickets voor de krokodillenboerderij.

14. Bekijk neushoorns en zwarte beren in het Safaripark van Peaugres

Olifantjes in het Safaripark van Peaugres in het noorden van de Ardèche

Nog een fantastische plek in de Ardèche voor dierenliefhebbers is het Safaripark van Peaugres. Het is het grootste dierenpark van de regio Rhône-Alpes met meer dan 900 dieren. Je kunt in het park, net zoals in Safaripark Beekse Bergen, met de auto tussen de dieren doorrijden. Het is ook mogelijk om de tocht achterovergeleund in een bus te volbrengen of het park te voet te verkennen. In het safaripark vind je onder meer neushoorns, zwarte beren, krokodillen, olifanten en een mega groot aquarium. Het park is 80 hectare groot en ligt in het noorden van de Ardèche.

Tickets voor Safaripark van Peaugres. Ga op safari en bewonder een grote verscheidenheid aan dieren uit vier verschillende continenten. Bestel nu alvast je tickets voor het Safaripark van Peaugres.

15. Geniet van thermale baden in kuuroorden van de Ardèche

rivier en groene omgeving met huizen aan de kant in het kuuroord Vals-les-Bains in de Ardèche
Vals-les-Bains

De Ardèche herbergt in de vulkanische gebieden een aantal koolzuurhoudende bronnen. Het water uit deze bronnen zou op verschillende manieren goed zijn voor de gezondheid en het welzijn. Drie van de bekendste kuuroorden in de Ardèche zijn Saint-Laurent-les-Bains, Neyrac-les-Bains en Vals-les-Bains. Al in de Romeinse tijd zakten bezoekers af naar deze kuuroorden.

Vandaag de dag kun je er nog steeds genieten van de thermale baden en een idyllische omgeving. Sportievelingen kunnen in Saint-Laurent-les-Bains ook naar de abdij van Notre-Dame-des-Neiges wandelen, een abdij die in 1850 door trappistenmonniken hoog boven het dorp werd gesticht. Je bereikt de abdij via de GR72.

  • Camping Domaine Les Ranchisses is een 5-sterrencamping gelegen tussen de beboste heuvels in de Ardèche. De camping heeft een spa met relaxbaden en ligt lang het riviertje La Ligne.
  • Camping Aluna Vacances is een luxe familiecamping met wellnesscentrum in Ruoms. De spa biedt talloze wellnessfaciliteiten verdeeld over een oppervlakte van 200 m2.
  • Domaine de Sévenier Spa is een klein, maar luxe vakantiepark in Lagorce. Het park heeft een spa en zwembad en biedt een prachtig uitzicht over de Ibie-vallei.

16. Loop over de oude Romeinse boogbrug Pont du Diable

Pont du Diable Hérault shutterstock 1432702271, Ardeche

In het hartje van de Monts d’Ardèche ligt de stenen boogbrug Pont du Diable. Deze oude Romeinse brug komt uit het jaar 873 en is de poort tot een rivierkloof waarvan het smaragdgroene, heldere water een lust voor het oog is. De brug wordt ook wel de ‘Duivelsbrug’ genoemd en staat sinds 1935 op de UNESCO Werelderfgoed lijst. Het is een populaire bezienswaardigheid in de Ardèche die het hele jaar door te bezoeken is.

Het meertje, dat vlak bij de brug ligt, biedt verkoeling tijdens de warme zomerdagen. In de zomermaanden kan je hier ook, tegen betaling, gebruik maken van kano’s. Daarnaast kun je in het gebied goed wandelen en is er voor avonturiers de mogelijkheid de rotswanden te trotseren over een via ferrata route. Vergeet je badhanddoek en/of wandelschoenen dus niet mee te nemen!

Dit zijn de 15 mooiste zwemplekken in de Ardèche

17. Fiets La Dolce Via, een prachtige fietsroute in de Ardèche

pad van de fiets- en wandelroute La Dolce Via in de Ardèche

Ben je een sportieveling en ga je op vakantie naar de Ardèche? Ontdek dan de Dolce Via, een rustige fietsroute in het hart van het ongerepte natuurschoon van de Ardèche. De fietsroute is tijdens de wandel- en fietsbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht verkozen tot Fietsroute van het Jaar 2020 en is zeer geliefd bij natuurliefhebbers. De fietsroute is redelijk vlak en voert je door het noordelijke stuk van de Ardèche.

Je volgt de Eyrieux-vallei langs een oude spoorlijn die is omgetoverd tot Voie Verte, een bijna 90 km lange route tussen La Voulte-sur-Rhône en Saint-Agrève of Lamastre. De route splitst op bij het dorp Le Cheylard. Vanaf hier loopt de 20 kilometer lange, optionele zijtak naar Lamastre. Tijdens de route geniet je van prachtige uitzichten over het dal van de Eyrieux rivier en de rivier de Sumène. Ga je liever wandelen, dan kun je de route ook lopen.

Bekijk de 8-daagse Fietsvakantie van Baja Bikes

18. Stap aan boord bij de Train de l’Ardèche, stoomtrein door de Gorges du Doux

Train de lArdeche Frankrijk shutterstock 2230376921, Ardeche

De Train de l’Ardèche is een nostalgische stoomtrein die door de groene Gorges du Doux rijdt. De Doux is een zijrivier van de Rhône en heeft deze prachtige vallei uitgesleten. Stap aan boord in één van de halfopen wagons en geniet van een reis door de meest ontoegankelijke plekjes van de Gorges du Doux. Terwijl de trein over de spoorweg uit 1890 tuft, geniet je van schitterende uitzichten op de rivier en de kloof met zijn beboste bergen.

De Mastrou is de langste retourrit, waar je 7 uur zoet mee bent. Begin- en eindhalte is station Tournon Saint Jean, met als tussenstop Lamastre, waar je in de middag twee uur verblijft. In Lamastre wordt de trein met behulp van een speciaal draaiplatform omgekeerd, zodat hij over hetzelfde spoor weer terug rijdt naar Tournon Saint Jean. De treinrit is een fantastische belevenis voor zowel volwassenen als kinderen.

19. Verken Antraigues-sur-Volane, een karaktervol dorpje in de Ardèche

Antraigues sur Volane Ardèche dorpen shutterstock 648738625, Ardeche

Antraigues-sur-Volane is een karaktervol dorpje in de Ardèche. Het is gelegen op een basalttop boven de valleien van de rivieren de Volane, de Bise en de Mas. De omgeving rondom het dorp is wild en bebost en vanuit het dorp kijk je uit op de vulkanische hals van de zogenaamde Kaasrots en enkele andere bergtoppen. Het dorpje is maar klein met als hoogtepunten het kerkje dat boven het dorp uitsteekt en het Jean-Ferrathuis, dat na de dood van deze Franse chansonnier als klein museum is ingericht. Het was hier waar hij zijn beroemde liedje “La Montagne” schreef.

Ondanks dat het dorpje maar klein is, is het de moeite waard om te bezoeken. Je kunt er genieten van fotogenieke uitzichten, smalle straatjes en een gezellig plein met aangename terrasjes. En natuurlijk moeten de fans van Jean-Ferrat een bezoekje aan zijn museum brengen. In de omliggende bergen vind je bovendien tal van mooie wandelingen.

Bekijk hier 20 karaktervolle dorpjes in de Ardèche

20. Maak een kanotocht in de Ardèche

Ardeche Kano, Ardeche

Of je nu met vrienden, familie of gewoon samen op vakantie gaat – een kanotocht over de rivier kan eigenlijk niet ontbreken tijdens je vakantie in de Ardèche. Er zijn meerdere plekken die zich goed lenen voor deze activiteit, zoals bij het dorpje Sampzon. Vanaf hier volg je de rivier tot de natuurlijke rotsboog Pont d’Arc en duik je verder de Gorges de l’Ardèche in. Met de juiste voorbereiding kun je optimaal genieten van een dag op het water.

Het is belangrijk om niet te onderschatten hoe vermoeiend een kanotocht kan zijn. Kies daarom een route die bij je past en schaf waterschoenen aan om grip te houden op de rotsachtige oevers. Daarnaast is het aan te raden je goed te beschermen tegen de zon en op tijd te boeken, vooral tijdens het hoogseizoen.

Onze tips voor leuke accommodaties in de Ardèche

Op zoek naar een mooie accommodatie in de Ardèche? Wij zetten een aantal aanraders voor je op een rij.

RCN La Bastide en Ardèche

fotocollage van camping RCN La Bastide met een foto van de Pont d'Arc, een foto van het zwembadcomplex en een foto van kampeerders aan een tafeltje bij de rivier

Heerlijke familiecamping gelegen aan een lekker zandstrand bij de rivier de Ardèche. De camping beschikt over een groot zwemparadijs en in de omgeving kun je genieten van leuke dorpjes zoals Vallon Pont d’Arc.

Bekijk de camping

Camping Le Ranc Davaine

fotocollage van Camping Le Ranc Davaine in de Ardèche met een foto van het zwembadcomplex, een foto van het terras overdag en een foto van gasten die kijken naar een avondvoorstelling

Gezellige familiecamping met groot zwemparadijs, waar de kinderen kunnen genieten van een glijbaan en waterspeeltuin. Op de camping vind je een leuk restaurant en er worden veel leuke activiteiten georganiseerd.

Bekijk de camping

8 redenen voor een vakantie in de Ardèche

Alboussière – natuurhuisje voor 6 personen

fotocollage van een vakantiewoning in Alboussière met een foto van de voorkant, een foto van het bijbehorende zwembad en een foto van de eetkamer

Prachtig vakantiehuis gelegen op het terrein van een boerderij in Alboussière. Het natuurhuisje wordt omgeven door weilanden en kastanje bossen en ligt op tien minuten rijden van het dorpscentrum, waar je terecht kunt voor de bakker, slager, supermarkt en apotheek. Op het terrein vind je een gedeeld zwembad met zonneterras dat een schitterend uitzicht op het Balcon du Rhône biedt.

Bekijk prijzen en beschikbaarheid

Plan je vakantie naar de Ardèche!
Op vakantie naar de Ardèche maar nog niets geregeld? Dan hebben we wat tips voor je! Vanuit Nederland is het ongeveer 10 tot 12 uur rijden naar de Ardèche, het is daarom slim om een tussenstop te plannen, bijvoorbeeld in één van deze 7 tussenstop steden. De beste campings in de Ardèche vind je op Campingardeche.nl.

Meer over de Ardèche? Lees dan ook:

Veelgestelde vragen over een vakantie in de Ardèche:

Hoe is het weer in de Ardèche?

De Ardèche kent een mediterraan klimaat met hete zomers en zachte winters. De regio ervaart droge periodes in de zomer en mildere regenval in de andere seizoenen, ideaal voor buitenactiviteiten en wijnbouw.

Hoe lang is het reizen naar de Ardèche?

Vanaf Utrecht is het met de auto ongeveer 1050 kilometer en 11 uur rijden naar de Ardèche.

Wat is de beste reistijd voor de Ardèche?

De beste tijd om de Ardèche te bezoeken is van de late lente tot de vroege herfst (mei tot september), wanneer het weer aangenaam warm is en de natuur op zijn mooist. Dit is een ideale periode voor buitenactiviteiten zoals kanoën, wandelen en het verkennen van de beroemde grotten en markten.

Over Redactie Zin in Frankrijk

Redactie Zin in Frankrijk
De redactie van Zin in Frankrijk schrijft regelmatig over leuke logeeradresjes, top 10 bezienswaardigheden, nieuws, unieke plekjes en trends op gebied van Frankrijk. Volg Zin in Frankrijk ook via Facebook, Instagram en Pinterest.

Onze nieuwste artikelen

Domaine de Chaussy 4, Ardeche

De 10 leukste kindercampings in de Ardèche

Ontdek de 10 beste kindercampings in de Ardèche! Speciaal ontworpen om jonge gasten te vermaken en te laten genieten van het buitenleven.