campings meer van annecy la nubliere, campings meer van Annecy
Camping La Nublière

De 10 mooiste campings aan het meer van Annecy

Wil je kamperen aan een meer in Frankrijk, dan is een camping aan het meer van Annecy een uitstekende keuze. Het Lac d’Annecy is het bekendste meer van Frankrijk en trekt jaarlijks vele toeristen die komen genieten van een zonnige vakantie. Je kunt er niet alleen heerlijk zwemmen en watersporten, maar ook uitstekend fietsen en wandelen door de bergachtige omgeving. Het is ook leuk om door de historische stad Annecy te dwalen en hier het kasteel van Annecy te bezoeken. Rondom het meer van Annecy vind je veel campings. Van grote campings met zwemparadijzen en animatie tot aan kleinschalige campings waar je kunt genieten van rust en sportieve mogelijkheden. In dit artikel zetten we 10 mooie campings aan het meer van Annecy voor je op een rijtje.

1. Camping L’Ideal, met zwemparadijs

Faciliteiten: Zwemparadijs, waterglijbanen, glamping mogelijkheden, animatie, restaurant.
Aantal plaatsen: 300 plaatsen.

roan camping l ideal annecy, campings meer van Annecy

Camping L’Ideal is een kindvriendelijke 4-sterrencamping met aquapark, waar waterratten zich helemaal kunnen uitleven. De camping ligt op steenworp afstand van het meer van Annecy en wordt omgeven door een overweldigend natuurlandschap. Het waterparadijs bestaat uit meerdere zwembaden, waaronder een kinderbad, een bad met schuifdak en in totaal wel vijf glijbanen! De camping biedt genoeg vermaak voor alle leeftijden. Of je nu met jonge kinderen of tieners op vakantie gaat, je zult hier een fantastische gezinsvakantie beleven. De camping heeft een miniclub, fitness, speeltuinen en in het hoogseizoen een leuk animatieprogramma met shows, bingo, thema-avonden en vuurwerk. Op de camping kun je een luxe stacaravan huren of een comfortabele lodgetent voor een heerlijke glamping vakantie.

Ontdek Camping L’Ideal

Bekijk prijzen vanaf €652 per week

LEES OOK: De mooiste bezienswaardigheden in Annecy

2. Camping La Nublière, direct aan het meer van Annecy

Faciliteiten: Strand, watersportcentrum, waterspeeltuin, animatie, restaurant.
Aantal plaatsen: 370 plaatsen.

camping la nubliere annecy1, campings meer van Annecy

Op zoek naar een mooie camping direct aan het meer van Annecy? Dan raden wij Camping La Nublière aan. De camping heeft een eigen strand en ligweide aan het meer en biedt een adembenemend uitzicht over de Franse Alpen. Watersportliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Bij het watersportcentrum waaraan de camping ligt worden namelijk zeil- en windsurfcursussen gegeven. Ook kan je een kano, waterfiets of zeilboot huren. De camping biedt volop vermaak voor jong en oud. Zo is er een waterspeeltuin voor de kleintjes en kunnen volwassenen gebruik maken van de wellness met sauna en jacuzzi. Voor een gezellig diner of een drankje met uitzicht kun je terecht bij de beachbar op het strand.

Ontdek Camping La Nublière

Bekijk prijzen vanaf €390 per week

Leestip! Voor onze inspiratie en reizen naar Annecy en de Franse Alpen gebruiken wij De Groene Reisgids – Franse Alpen – Annecy – Lyon – St-Etienne – Grenoble – Montélima van Michelin.

3. Camping La Ravoire, kleinschalige camping aan het meer van Annecy

Faciliteiten: Zwembad met glijbanen, snackbar, animatie, speeltuin.
Aantal plaatsen: 130 plaatsen.

camping la ravoire 1, campings meer van Annecy

Nog een fraaie kleine camping aan het meer van Annecy is Camping La Ravoire. De familiecamping ligt op loopafstand van het meer en beschikt over een zwemparadijs met glijbanen en een overdekt gedeelte. Terwijl de kinderen van de glijbaan roetsjen, lees jij ontspannen een boekje op een van de ligbedden aan de rand van het zwembad. In juli en augustus worden er af en toe gezellige avonden met live muziek georganiseerd, maar vanaf 22.00 uur is het stil op de camping. La Ravoire is een rustige camping met speeltuin, opblaasbare glijbaan en andere sport- en spelmogelijkheden. Zo is er een multisportterrein, tafeltennistafel en jeu-de-boulesbaan. De camping heeft een campingwinkeltje en een snackbar waar je ook voor afhaalmaaltijden terecht kunt.

4. Camping La Chapelle Saint Claude, direct aan het meer

Faciliteiten: Ligweide aan het meer, speeltuin, snackbar, animatie, met hond.
Aantal plaatsen: 140 plaatsen.

camping la chapelle saint claude annecy, campings meer van Annecy

Camping La Chapelle Saint Claude is een middelgrote camping direct aan het meer van Annecy. De camping heeft geen zwembad, maar dat is ook niet nodig. Je kunt namelijk lekker zonnen op de ligweide van de camping aan het meer, waar je ook het water in kan om te zwemmen. De camping heeft een speeltuin en een animatieteam dat leuke activiteiten voor de kinderen organiseert. Ook zijn er regelmatig gezellige thema-avonden. De camping ligt aan de rustigere oostkant van het meer en is ideaal voor gezinnen met kinderen en rustzoekers. Neem je trouwe viervoeter ook mee op vakantie, want honden zijn toegestaan op de camping.

Ontdek Camping La Chapelle Saint Claude

Bekijk prijzen vanaf €140 per week

5. Camping Les Fontaines, kindvriendelijke camping met zwembad

Faciliteiten: Overdekt zwembad, buitenzwembad, animatie, speeltuin, restaurant.
Aantal plaatsen: 170 plaatsen.

camping les fontaines annecy, campings meer van Annecy

Op zoek naar een rustige camping aan het meer van Annecy? Dan is Camping Les Fontaines wellicht iets voor jou. De camping ligt met de rug tegen de Taillefer berg en bevindt zich op 1,3 kilometer van het meer. De camping is perfect voor een kindvriendelijke vakantie, rustzoekers en actievelingen. Op de familiecamping vind je twee zwembaden, waarvan één overdekt. Er zijn ook glijbanen en een kinderbad met waterspeeltuin. Bij het restaurant op de camping kun je specialiteiten uit de Savoie proberen, zoals tartiflette en raclette. In de zomermaanden organiseert de animatie sportieve activiteiten en activiteiten voor kinderen. Ook zijn er avondshows en is de grote trampoline op het speelterrein in trek bij de kids. Ontdek de mogelijkheden voor het huren van een comfortabele stacaravan.

Ontdek Camping Les Fontaines

Bekijk prijzen vanaf €557 per week

6. Camping La Ferme, camping met zwembad en wellness

Faciliteiten: Zwembad, wellness, speeltuin, animatie, laadpalen elektrische auto.
Aantal plaatsen: 200 plaatsen.

camping la ferme annecy, campings meer van Annecy

Camping La Ferme is een fraai gelegen camping op 1 kilometer van het meer van Annecy. De camping heeft een binnen- en buitenzwembad, waardoor je onder alle weersomstandigheden kan genieten van waterpret. Daarnaast beschikt de camping over een wellness met whirlpool, stoombad en massage. Aan de rand van het zwembad kan je heerlijk ontspannen op een ligbedje. Wie zijn energie juist even kwijt wil, kan een potje volleyballen, tafeltennissen of jeu-de-boulen. Voor de kinderen is er een speeltuin en een opblaasgiraffe en animatie in het hoogseizoen. Op de camping geniet je van een warme sfeer in een groene omgeving waarin rust en kalmte is gegarandeerd. De kampeerplaatsen bieden uitzicht over de bergen en het meer. Slaap je liever in een comfortabelere accommodatie? Kies dan voor een stacaravan of cottage.

Ontdek Camping La Ferme

Bekijk prijzen vanaf €159 per week

7. Camping L’Aloua, familiecamping aan het meer van Annecy

Faciliteiten: Kindvriendelijk, speeltuin, animatie, snackbar, pizzeria.
Aantal plaatsen: 196 plaatsen.

camping l aloua annecy 1, campings meer van Annecy

Camping L’Aloua is een fijne, middelgrote camping aan het meer van Annecy. Vanaf de camping loop je zo naar het meer toe. De camping is geschikt voor echtparen, senioren en gezinnen met kinderen. De camping beschikt over een recreatieruimte, tafeltennistafel en speeltuin. Ook worden er disco-avonden voor de kids georganiseerd. Wie een keertje geen zin heeft om te koken, kan terecht bij de snackbar of de pizzeria. De camping is wat gedateerd, maar de locatie is fantastisch. Camping L’Aloua is een ideaal startpunt voor mooie fietstochten langs het meer of naar de stad Annecy.

Ontdek Camping L’Aloua

Bekijk prijzen vanaf €126 per week

8. Camping La Ferme de la Serraz, luxe kamperen

Faciliteiten: Zwembad, speeltuin, animatie, kindvriendelijk, gratis WiFi.
Aantal plaatsen: 200 plaatsen.

camping la ferme de la serraz 1, campings meer van Annecy

Camping La Ferme de la Serraz ligt in Doussard, onder het meer van Annecy. Het strand bij het meer is slechts twee kilometer van de camping verwijderd. Heb je een keertje geen zin om naar het meer te gaan, maar willen de kids graag zwemmen? Geen probleem, want op de camping is ook een zwembad met peuterbad aanwezig. Op de camping kun je fijn kamperen met je eigen vertrouwede kampeermiddel of één van de stacaravans of chalets huren. Van eenvoudige stacaravans tot luxe Premium stacaravans, de camping biedt voor ieder wat wils. Elke accommodatie is voorzien van een fijn terras en WiFi.

Ontdek Camping La Ferme de la Serraz

Bekijk prijzen vanaf €182 per week

LEES OOK: De 5 mooiste glampings aan het meer van Annecy

9. Les Jardins Du Taillefer, kleine camping bij het meer van Annecy

Faciliteiten: Kleinschalig, restaurant, vegetarische maaltijden, minicamping.
Aantal plaatsen: 4 plaatsen.

les jardins du taillefer annecy, campings meer van Annecy

Les Jardins Du Taillefer is een kleine camping met huurtenten bij het meer van Annecy. De camping biedt pods, tipi-tenten en andere huurtenten. De camping ligt in een groene omgeving en in de zomer kun je genieten van heerlijke maaltijden in het vegetarische restaurant op de camping. Voor de maaltijden worden biologische producten uit eigen tuin gebruikt en lokale producten van andere boerderijen in de omgeving. Hier ga je even helemaal ‘back to nature’ en geniet je van alle rust en ruimte, terwijl je je op een steenworp afstand van het toeristische meer van Annecy bevindt. Voor de ultieme glamping ervaring aan het meer van Annecy moet je hier zijn!

10. Camping Champ Tillet, op 10 minuten rijden vanaf het meer

Faciliteiten: Zwembad, animatie, speeltuin, restaurant, gratis wifi.
Aantal plaatsen: 165 plaatsen.

camping champ tillet annecy, campings meer van Annecy

Op slechts 10 minuten rijden met de auto vanaf het meer van Annecy ligt Camping Champ Tillet. De familiecamping ligt in een groene vallei tussen Annecy en Albertville en beschikt over een heerlijk binnen- en buitenzwembad met waterglijbanen. De kleintjes maken plezier in het peuterbad en in het hoogseizoen is er twee keer per week animatie. Daarnaast kunnen de kids zich vermaken in de speeltuintjes, met ondere andere een trampoline en springkussen. Campingklassiekers als tafeltennis en jeu de boules zijn ook aanwezig. Je kunt zowel komen kamperen met je eigen kampeermiddel als één van de stacaravans, trekkershutten of lodgetenten huren. In het campingrestaurant kun je trecht voor een dagmenu en streekspecialiteiten. Vanaf de camping heb je een mooi uitzicht op de omringende bergen. De camping is een goed uitgangspunt voor (berg)wandelingen en fietsroutes rond het meer van Annecy. Het fietspad van Annecy naar Albertville ligt voor de ingang van de camping.

Ontdek Camping Champ Tillet

Bekijk prijzen vanaf €147 per week

Meer inspiratie voor je vakantie in de Haute-Savoie:

Veelgestelde vragen over campings aan het meer van Annecy:

Wat te doen in Annecy?

Annecy is een sprookjesachtige stad met historische bezienswaardigheden. Leuke dingen om te doen in Annecy zijn het Château d’Annecy bezoeken, winkelen en genieten van lekker eten of een drankje op één van de vele terrasjes. Ontdek hier de mooiste bezienswaardigheden in Annecy.

Waar ligt het meer van Annecy?

Het meer van Annecy ligt in de Franse Alpen, in het departement Haute-Savoie. Het meer ligt niet ver van de steden Lyon en Grenoble in Frankrijk en de stad Genève in Zwitserland.

Wat te doen bij het meer van Annecy?

Bij het meer van Annecy kun je heerlijk zonnen en zwemmen bij één van de vele strandjes. Daarnaast kun je tal van watersporten beoefenen of lekker wandelen of fietsen over de paden die zijn aangelegd rondom het meer. Bekijk de leukste bezienswaardigheden en activiteiten rondom Annecy.

Wat zijn de mooiste campings aan het meer van Annecy?

Aan het meer van Annecy kun je heerlijk kamperen. Een paar van de mooiste campings aan het meer zijn Roan L’Ideal, Camping La Nublière en Camping La Chapelle Saint Claude. Bekijk hier de 10 mooiste campings aan het meer van Annecy.

Wat zijn de mooiste glampings aan het meer van Annecy?

Op zoek naar een glamping aan het meer van Annecy? Dan zijn Camping La Nublière en Roan L’Ideal aanraders. Bekijk de 5 mooiste glampings aan het meer van Annecy.

Over Lisanne

Lisanne
Lisanne heeft een passie voor reizen, fotograferen, cultuur en de Spaanse taal. Met haar ouders en zusje is ze op veel verschillende campings in Oostenrijk, Italië, Spanje en Frankrijk geweest. Ze heeft de opleiding Tourism Management aan de Hogeschool Inholland Rotterdam afgerond.

Onze nieuwste artikelen

Natuurhuisje in OBERSTEINBACH 7, campings meer van Annecy

De 11 mooiste tiny houses in Frankrijk

Ontdek 11 charmante tiny houses in Frankrijk, van een tiny house op het platteland in Normandië tot een tiny house in de bergen van de Pyreneeën.