Camping Les Bords de la Loue, campings in de jura
Camping Les Bords de la Loue

De 10 mooiste campings in de Jura

Kamperen in de Jura

In het oosten van Frankrijk ligt het schitterende departement de Jura. Het is de ideale vakantiebestemming voor wandelaars en natuurgenieters. De groene natuur, de eeuwenoude stadjes en diverse watervallen maken de Jura tot een prachtig departement waar veel te beleven is. Niet voor niets dat deze omgeving populair is onder kampeerders. We hebben de mooiste campings in de Jura voor je op een rijtje gezet. Lees hier alles over de 10 mooiste campings in de Jura!

LEES OOK: De 11 mooiste bezienswaardigheden in de Jura

1. Yelloh! Village Le Fayolan

Yelloh Village Le Fayolan, campings in de jura

Yelloh! Village Le Fayolan is een grote familiecamping en de ideale vakantiebestemming voor watersportliefhebbers. De camping ligt aan een meer waar diverse watersporten beoefend kunnen worden, zoals waterskiën, kanoën en zwemmen. Ook voor wandelaars is het een ideale camping. Langs het meer lopen verschillende wandelroutes. Aan het meer vind je een uitgestrekt zandstrand waar je helemaal tot rust kunt komen. Naast het meer kun je je als waterrat ook helemaal uitleven in de zwembaden van de camping. Wil je er een dagje op uit? Bezoek dan de watervallen van de Hérisson of ga een dag naar de stad Genève.

Bekijk Yelloh! Village Le Fayolan

2. Camping Domaine de l’Epinette

Camping Domaine de lEpinette, campings in de jura

Een wat kleinschaligere camping in de Jura is Camping Domaine de l’Epinette. Deze camping ligt aan de rivier de Ain en heeft veel schaduwrijke staanplaatsen met mooi uitzicht. Ook zijn er diverse mobilhomes te huur. Op de camping in de Jura is er een zwembad voor de warme zomermaanden. Op de rivier kunnen verschillende watersporten worden beoefend, zoals zeilen, waterfietsen en waterskiën. Ook is er een kiezelstrandje waar je heerlijk kunt zonnen. Voor nog meer waterpret kun je naar het meer van Chalain die op 6 kilometer afstand van de camping ligt.

Bekijk camping Domaine de l’Epinette

LEES OOK: De 10 mooiste dorpjes van de Jura

3. Huttopia La Plage Blanche

Huttopia La Plage Blanche, campings in de jura

Huttopia La Plage Blanche is een middelgrote familiecamping aan de rivier de Loue. Op de camping staat respect voor de natuur centraal. De camping maakt gebruik van natuurlijke materialen en is erg milieuvriendelijk. Naast de diverse staanplaatsen zijn er ook verschillende houten lodges in het bosrijke landschap die gehuurd kunnen worden. Daarnaast worden er vanuit de camping ook professionele kanotochten georganiseerd met Nederlandse begeleiding. Op deze groene camping kun je helemaal tot rust komen in de natuur.

Bekijk Huttopia La Plage Blanche

4. Camping Sous Doriat

Camping Sous Doriat, campings in de jura

Een kleinschalige camping midden tussen de bossen en weiden is Camping Sous Doriat. De camping is een ideale bestemming voor een rustige vakantie. Op het terrein van de camping is onder andere een zwembad met een schuifkap, een speeltuin, een voetbalveld en een jeu de boulesbaan. In het hoogseizoen worden er op de camping ook diverse sport- en spelwedstrijden georganiseerd. Op de camping kun je elke ochtend vers brood halen. Haal je het liever bij een echte Franse bakker? Een lokaal bakkertje vind je op 300 meter van de camping vandaan.

Bekijk camping Sous Doriat

LEES OOK: De 10 mooiste glamping & safaritenten in de Jura

5. Camping Sites et Paysages Beaugard

Camping Sites et Paysages Beauregard, campings in de jura

Bij het plaatsje Mesnois ligt Camping Sites et Paysages Beaugard. De camping ligt op 450 meter hoogte en heeft een schitterend uitzicht over de weilanden en de omliggende heuvels. De staanplaatsen worden omgeven door bomen en struiken die de nodige schaduw en privacy bieden. De rivier de Ain ligt op 500 meter afstand van de camping en biedt diverse recreatiemogelijkheden, zoals zwemmen, vissen en kanoën. Op de camping zijn er speciale voorzieningen voor gehandicapten. Voor jong en oud is er een groot zwemparadijs waar je je helemaal kunt uitleven. Ook is er voor de kinderen een speeltuin en diverse sportvelden op het terrein.

Bekijk camping Sites et Paysages Beaugard

6. Camping Pergola

Camping Pergola, campings in de jura

In Marigny ligt Camping La Pergola, een gezellige en goed onderhouden familiecamping naast het Chalain meer in de regio Jura, nabij de grens met Zwitserland. Kanoën is een leuke activiteit voor gezinnen in de Jura en er zijn volop mogelijkheden om een kano te huren. Het restaurant en de bar op de camping bieden uitstekende kwaliteit en hebben een prachtig uitzicht op het meer. Ze zijn op comfortabele afstand gelegen van de zwembaden en speelterreinen. De camping beschikt over een groot zwembad met ligstoelen, een fitnessbad en een kinderzwembadje. Op het meer kan men met een bootje varen en vissen op zalm, forel en snoekbaars. Voor de kleintjes is er een miniclub waar ze kunnen tekenen, boetseren, de natuur ontdekken en deelnemen aan groepsspelen en shows. Verder biedt de camping faciliteiten als tafeltennis, trampoline, boogschieten en karten. Voor eten en drinken kan men terecht in het uitstekende restaurant en in de campingwinkel vindt men alles wat men nodig heeft.

Bekijk camping La Pergola

LEES OOK: 10 Rustieke natuurhuisjes in de Jura

7. Camping Le Moulin

Camping Le Moulin, campings in de jura

Camping Le Moulin ligt in bij het plaatsje Patornay en is een middelgrote familiecamping. Op de camping is genoeg te doen en te beleven. De camping heeft een zwembad met glijbaan, een ligweide, een speeltuin en animatie voor kinderen tot 12 jaar. Ook worden er in het hoogseizoen diverse dansavonden en concerten georganiseerd op de camping. Vlak bij de camping vind je de rivier de Ain die in de warme zomermaanden voor verkoeling zorgt. Op 500 meter van de camping ligt het dorpje Pont-de-Poitte. Vanaf de camping zijn er verschillende routes die je langs diverse wijngaarden leiden.

Bekijk camping Le Moulin

8. Camping Les Bords de la Loue

Camping Les Bords de la Loue, campings in de jura

Camping Les Bords de la Loue is een middelgrote camping bij het plaatsje Parcey. Het is een heuvelachtig campingterrein met veel schaduwrijke staanplaatsen. Op de camping vind je een buitenbad met een waterglijbaan en kun je sporten beoefenen zoals tennis en volleybal. Ook is er animatie voor de kinderen. Rondom de camping is van alles te doen. De rivier de Loue biedt diverse recreatiemogelijkheden zoals vissen of kajakken. Ook kan er langs de rivier gefietst en gewandeld worden. Breng ook een bezoek aan het pittoreske stadje Dole wat op 10 kilometer van de camping verwijderd ligt.

Bekijk camping Les Bords de la Loue

LEES OOK: 10 Kleinschalige campings in de Jura

9. Camping de Boÿse

Camping de Boÿse, campings in de jura

Camping de Boÿse is een rustige camping aan de rand van de stad Champagnole. De camping wordt omgeven door schitterende bossen en weilanden. De camping heeft diverse faciliteiten voor de kinderen, zoals animatie, een buitenzwembad, een midgetgolfbaan en een speeltuin. Het centrum van Champagnole ligt op 500 meter van de camping. Hier vind je verschillende restaurants en winkels. Ook zijn er in de omgeving diverse wijngaarden te vinden waar je heerlijke wijn kunt proeven en kopen.

Bekijk camping de Boÿse

10. Camping de L’île

Camping de L Ile, campings in de jura

Een klein camping in de Jura is Camping de L’île. De naam zegt het al, de camping ligt op een een eiland tussen de rivieren Dole en Besançon. Het is een schitterende camping waar je helemaal tot rust kan komen en één kan worden met de natuur. Ook al is de camping klein, Het biedt moderne faciliteiten. Wasmachines en droogmachines zijn aanwezig en er is ook genoeg te doen voor de kinderen. Er is een speeltuin, een trampoline en een jeu de boules veld. Daarnaast kunnen er op de rivieren verschillende watersporten worden beoefend. op 100 meter van de camping is een bakkerij waar je elke ochtend vers brood kan halen. Geen zin om te koken? In het restaurant van de camping worden diverse regionale lekkernijen geserveerd.

Bekijk camping de L’île

LEES OOK: Château-Chalon, mooi dorpje in de Jura

Lees ook:

Veelgestelde vragen:

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden van de Jura?

De Jura is een schitterend departement in het oosten van Frankrijk. Het heeft een diverse flora en fauna en is een ideale vakantiebestemming voor wandelaars en fietsers. Je kunt er verschillende watervallen bezoeken, oude abdijen, middeleeuwse plaatsen en diverse natuurparken. Bekijk hier de mooiste bezienswaardigheden van de Jura.

Wat zijn de mooiste kleine campings in de Jura?

Op een kleine camping in de Jura kun je helemaal tot rust komen en een worden met de natuur. Op een kleinschalige camping heb je veel ruimte en ga je helemaal back to the basics. Lees hier alles over 7 kleinschalige campings in de Jura.

Over Nienke

Nienke
Nienke is student en houdt van reizen, stedentrips maken en het ontdekken van nieuwe plekken. Na een tijdje stage gelopen te hebben bij Reiscompany, is ze nu ook werkzaam bij het bedrijf. Ze heeft haar Internationale Bachelor Communicatie en Media behaald en is nu bezig aan haar Master Consumer Marketing.

Onze nieuwste artikelen

Camping Huttopia Calvados 1, campings in de jura

De 10 mooiste campings in de Calvados

Kamperen in Calvados is een geweldige manier om de schitterende regio te verkennen. Bekijk hier de 10 mooiste campings in de Calvados.