Chateau Chalon Jura dorpjes frankrijk, Château-Chalon

Château-Chalon, mooi dorpje in de Jura

Wat te doen in Château-Chalon?

Château-Chalon is officieel erkend als één van de mooiste dorpen van Frankrijk door Les Plus Beaux Villages de France. Het pittoreske dorpje ligt op een klif midden in de wijngaarden van de Jura. Je hebt er dan ook een adembenemend uitzicht over de omliggende wijngaarden. Het dorpje is gebouwd rondom het kasteel, waaraan het dorp ook haar naam te danken heeft.

Lees ook: de mooiste bezienswaardigheden van de Jura

Hoofdstad van de gele wijnen

Het plaatsje staat ook wel bekend als de hoofdstad van de gele wijnen. In het wijngebied van Château-Chalon (Vigne Château Chalon) worden namelijk alleen maar gele wijnen gemaakt, van de speciale druivensoort Savagnin. Dit druivenras en het productieproces geven de wijnen een unieke smaak. Wanneer je in Château-Chalon bezoekt, moet je deze gele wijnen dus zeker proeven!

Kaasmuseum en vakmanshuizen

Ook wordt er in het plaatsje heerlijke kaas geproduceerd. Deze kun je proeven in het kaasmuseum. Naast het proeven van deze twee specialiteiten, kun je lekker rondstruinen in het dorp en even kijken in het kerkje van Saint-Pierre. Bewonder de gele vakmanshuizen, slenter door romantische straatjes en bezoek de mooie 12e-eeuwse kathedraal. Je kunt gerust een paar uurtjes in het dorp doorbrengen.

Overnachten in Château-Chalon en omgeving

Direct in het dorpje vind je de B&B La Tour Charlemagne. De B&B is gevestigd in een karakteristiek gebouw en heeft een zwembad. Op 17 km van het dorp ligt de gemeentecamping van Baume-les-Messieurs, Camping Municipal de la Toupe. En bij de gemeente Monnet-la-Ville ligt Camping Sous Doriat, een familiecamping in het centrum van de Jura. Ten noord van het dorp vind je een Natuurhuisje in Villerserine. Een authentiek huis met een mooie tuin.

Lees ook: de mooiste campings in de Jura

Lees ook:

Leuk artikel? Deel Château-Chalon op Pinterest

Chateau Chalon 1, Château-Chalon

Over Redactie Zin in Frankrijk

Redactie Zin in Frankrijk
De redactie van Zin in Frankrijk schrijft regelmatig over leuke logeeradresjes, top 10 bezienswaardigheden, nieuws, unieke plekjes en trends op gebied van Frankrijk. Volg Zin in Frankrijk ook via Facebook, Instagram en Pinterest.

Onze nieuwste artikelen

Riquewihr Elzas Dorpen shutterstock 485956174, Château-Chalon

De 12 mooiste dorpen in de Elzas

Wat zijn de 10 mooiste dorpen in de Elzas? In het noordoosten van Frankrijk ligt deze prachtige regio met tal van mooie dorpen, zoals Colmar en Riquewihr.