Sleutels van de Stad Avignon,

Spel: Sleutels van de stad in Avignon

Sleutels van de stad maakt stadjes ontdekken nog leuker

Wie op vakantie gaat met kinderen herkent het misschien wel. De kinderen moeten plezier hebben, dat is het belangrijkste, maar je wilt ook graag de omgeving verkennen en de cultuur proeven van je vakantiebestemming.

Kinderen hebben niet altijd zin om stadjes te bezoeken tijdens een vakantie. Ze gaan liever naar het zwembad of het strand, en dat is natuurlijk goed te begrijpen. Toch kan het ontdekken van stadjes ook echt wel leuk zijn. We moeten het alleen wat leuker maken voor de kinderen. Want wat als ze in het stadje kunnen speuren, puzzelen en leuke opdrachten doen? Dan wordt het
bezoeken van een stadje een stuk aantrekkelijker! Het nieuwe concept ‘Sleutels van de stad’ speelt hierop in.

Het mysterie van de Sleutels van de stad

Het verhaal van het spel is gebaseerd op een gebruik in de Middeleeuwen. Toen hadden de ‘Sleutels van de stad’ een belangrijke, symbolische betekenis. Wanneer een heersende vorst een stad bezocht, werden de sleutels van de stadspoorten aan hem overhandigd door de stadsbestuurders.

Ga je het spel spelen, dan ontvang je een geheime opdracht namens de burgemeester van het stadje dat je gaat bezoeken. De sleutels van dit stadje zijn op mysterieuze wijze verdwenen en
nooit meer teruggevonden. In het spel ga je op zoek naar de plek van de verdwenen sleutels.

Een leuke én leerzame beleving voor het hele gezin

Om het mysterie op te lossen ga je met een oude schatkaart in de hand op zoek naar antwoorden op vragen. Daarvoor moet je speuren, puzzelen en opdrachten doen. Je vindt de antwoorden in het stadje. Bij oude gebouwen, mooie uitkijkpunten, in charmante straatjes en in hoge torens. De antwoorden vormen aanwijzingen, die samen leiden naar de verborgen plek van de sleutels.

Door het spel te spelen kom je direct op de mooiste plekken van het stadje. Er is geen tijdslimiet, dus je kunt gerust de tijd nemen om tussendoor dingen te bekijken of om even uit te rusten op een terrasje.

Nog een reden om het spel te spelen? Het is ook hartstikke leerzaam voor kinderen (en voor ouders ;)). Veel van de vragen gaan over de cultuur, geschiedenis en taal van het stadje. Je komt dus allerlei dingen te weten. Het is dus niet alleen een leuke activiteit om samen te spelen, maar je leert dus ook leuke dingen over de bestemming van je vakantie of dagje uit.

Sleutels van de Stad Avignon,

Spel uitgelicht: Sleutels van de stad in Avignon

Indrukwekkende bouwwerken, een boeiende historie en prachtige, oude straatjes. Avignon is zo’n stad waar je je makkelijk een dag kunt vermaken. Een stad die je gezien moet hebben, als je op vakantie bent in de Provence.

Met het spel ‘Sleutels van de stad Avignon’ wordt het ontdekken van het stadje een leuk avontuur. In het spel help je de burgemeester om het mysterie van de stad op te lossen: waar liggen de sleutels van de stad verborgen? Een oude stadsbestuurder heeft de sleutels ergens opgeborgen. Daarbij heeft hij alleen een oude schatkaart met raadselachtige vragen achtergelaten. Tot nu toe is het nog nooit iemand gelukt om de geheime plek te vinden.

De schatkaart wijst je de weg naar plekken waar aanwijzingen zijn verborgen. Terwijl je slentert door de smalle straatjes en ronddwaald over de mooie pleinen van Avignon, ga je op zoek naar de antwoorden op de raadselachtige vragen van de oude stadsbestuurder.

Sleutels van de stad pont saint bénézet,

Waar heeft het plein ‘Place de l’ Horloge’ zijn naam aan te danken? Wat voor bijzonders ligt er in het water langs het pittoreske straatje Rue des Teinturiers? Hoeveel bogen zijn er nog intact van
de brug Pont Saint-Béneze? Alle antwoorden zijn te vinden in het stadje, maar je moet wel goed zoeken en puzzelen.

Het spel Sleutels van de stad Avignon is nu gratis aan te vragen via de website van Sleutels van de stad. Ook zijn er nu spellen beschikbaar voor Arles en Gordes. Het aanbod van spellen voor Franse stadjes wordt ook steeds verder uitgebreid, want in een land als Frankrijk zijn er ontelbaar veel leuke stadjes om te ontdekken. Juist ook voor kinderen!

Dit is een gesponsord bericht. Ook een gesponsord bericht over jouw camping, gîte, vakantiehuis of bed and breakfast op Zininfrankrijk.nl? Neem contact met ons op!

Onze nieuwste artikelen

Tours shutterstock 353126780,

De 10 mooiste bezienswaardigheden in de stad Tours

Tours is een stad in Midden-Frankrijk, gelegen aan de rivier de Loire en de rivier de Cher. Ontdek de bezienswaardigheden van Tours.