Lac de Sainte Croix shutterstock 329802389, Lac de Sainte-Croix

7 x de leukste activiteiten bij Lac de Sainte-Croix

Leuke activiteiten op en rondom het meer Lac de Sainte-Croix

Het meer van Sainte-Croix (Lac de Sainte-Croix) is een stuwmeer in Frankrijk, gelegen op de grens van de departementen Alpes-de-Haute-Provence en Var. Het meer is het op een na grootste stuwmeer van Frankrijk, alleen het Lac de Serre-Ponçon is groter. Het meer van Sainte-Croix is de poort naar de beroemde Gorges du Verdon, de op een na grootste kloof ter wereld. Het meer is dan ook populair onder toeristen. Vooral vlak bij de toegang tot de Gorges worden veel kano’s, kajakken, waterfietsen en motorbootjes verhuurd aan mensen die de kloof willen bezoeken. 

Lac de Sainte Croix shutterstock 329802389, Lac de Sainte-Croix

1. Kanoën

Lac de Sainte Croix is hét meer om te gaan kanoën. Je kunt hier optimaal genieten van het blauwe heldere water en de rust. Voor het huren van een kanoë betaal je voor twee personen 20 euro voor 3 uur. Overigens kun je er ook bootjes huren. Op sommige punten kan er wat stroming ontstaan, maar dit staat goed aangegeven.

2. Waterfietsen

Het huren van een waterfiets is ook erg populair op het meer Lac de Sainte Croix. Op het meer zie je allerlei verschillende soorten waterfietsen. De meeste huuraccommodaties verhuren namelijk waterfietsen met een glijbaan of springplank. Voor kinderen is het een dag vol plezier. Vaar eens naar de rotsen en neem een duik om af te koelen.

Lac de Sainte Croix 3 shutterstock 33954112, Lac de Sainte-Croix

3. Bootjes huren

Le Petit Port verhuurt bootjes en waterfietsen. Voor een redelijke prijs kun je voor een paar uur een bootje huren. Je kunt zelfs een bootje voor een halfuur huren. De verhuurbedrijf heeft langzame en snelle bootjes. De snellere bootjes zijn geschikt voor 7 personen.

4. Raften

Wie van avontuur houdt, kan een middag raften zeker niet overslaan. Gorges du Verdon heeft op sommige plekken genoeg stroming om dit te kunnen doen. Deze activiteit is het leukst om te doen met een grote groep.

5. Waterval in Sillans-la-Cascade

Als je meer de rust op wilt zoeken, is de waterval in Sillans-la-Cascade zeker een aanrader. Het water is helder en blauw en het enige wat je hoort zijn de vogels, krekels en het vallen van het water. Om het mooiste uitzicht te hebben, moet je wel een beetje klimmen. Het is daarom verstandig om stevige schoenen aan te trekken.

Lac de Sainte Croix 2 shutterstock 533900509, Lac de Sainte-Croix

6. Grotten van Villecroze

Als je niet claustrofobisch bent en zin hebt in cultuur, zijn de Grotten van Villecroze zeker iets wat je niet mag missen. De grotten van Villecoze zitten vol bezienswaardigheden. Op verschillende dagen zijn er rondleidingen. Op deze rondleidingen word je door de grotten geleidt door een gids en hoef je niet zelf op pad te gaan.

7. Bungeejumpen

Heb je geen hoogtevrees en ken je geen angst? Dan is bungeejumpen in Gorges du Verdon, echt iets voor jou. Bungeejumpen in Gorges du Verdon is van 182 meter. Met hoe meer personen je gaat springen, hoe goedkoper het wordt. Zeker een aanrader als je met een grote familie of vriendengroep bent!

Meer lezen over Alpes-de-Haute-Provence en Var:

Over Dirk

Avatar
Sinds mijn jeugd kom ik al met veel plezier in Frankrijk. Met mijn ouders en twee zusjes gingen wij in de jaren tachtig en negentig vooral naar Bretagne en de eilanden voor de westkust. Alles ging mee, schepnetten, onze twee honden en opblaasboot. Eind jaren negentig kwam er een vakantiehuis in Normandië. En van daaruit heb ik steeds meer delen van Frankrijk ontdekt. Nu ik getrouwd ben en vader van een dochter is Frankrijk voor mij nog steeds het nummer 1 vakantieland. Gelukkig is mijn vrouw minder Francofiel dan ik en daarom gaan wij ook geregeld naar andere mooie plekjes in Europa en daarbuiten. Op Zininfrankrijk.nl schrijf ik over alle mooie plekjes waar ik ooit ben geweest of graag naar toe wil om samen met mijn gezin nog veel meer nieuwe herinneringen te maken!

Onze nieuwste artikelen

Saint Tropez Cote d Azur 1962082819, Lac de Sainte-Croix

7 redenen voor een vakantie in Saint-Tropez

Bekijk in dit artikel 7 redenen voor een vakantie in Saint-Tropez. De Zuid-Franse stad is populair onder toeristen en dat is natuurlijk niet voor niets!