Gerberoy 2 Oise pvf, dorpen oise

4 mooie dorpjes in de Oise

Mooie dorpjes in de Oise

Oise is een departement, gelegen in de regio Hauts-de-France. Het is er allesbehalve toeristisch en toch heeft de Oise ontzettend veel moois, zoals lieflijke dorpjes waar je maar al te graag doorheen struint. In dit artikel tippen we vier mooie dorpjes in de Oise die een omweg waard zijn als je in de Oise bent. In de Oise kun je genieten van cultuur, natuur en historie en je vindt er allerlei mooie bezienswaardigheden.

Zelf op pad in de Oise? Bekijk de beste hotels in de Oise

Gerberoy

Gerberoy is misschien wel het meest bekende dorpje van de Oise, en wel met een goede reden. Het is knus, omgeven door het platteland en telt niet meer dan 91 inwoners. Buiten de lente en de zomer om is het er muisstil, bijna uitgestorven. Maar vanaf mei, als de rozen beginnen te bloeien, komt het tot leven. Gerberoy staat bekend om de rozenteelt en het feest dat hiermee gepaard gaat. Ieder jaar straalt het dorpje tussen alle rozenstruiken. Het is een heerlijk authentiek dorpje om doorheen te wandelen.

Gerberoy 1 Oise pvf, dorpen oise
Gerberoy
Gerberoy 2 Oise pvf, dorpen oise
Gerberoy

Silly-Tillard

Dit dorpje is in twee opgedeeld: Silly en Tillard. Wat dit dorpje zo mooi maakt is de plattelandsomgeving waarin het zich bevindt. Een glooiend landschap met daartussen tarwe en koolzaadvelden waar je doorheen kunt wandelen. Daarnaast hebben beide dorpsdelen veel oude elementen en zeker als je er oog voor hebt, blijf je je verwonderen over elk detail. Het is echt ontzettend leuk om van het een naar het andere dorpje te wandelen, heen door de velden en terug over de weg. Dit is een niet toeristische plek en wanneer je hier bent voelt het echt alsof je buiten de gebaande paden treedt.


Silly tillard 1 Oise pvf, dorpen oise
Silly-Tillard
Silly tillard 2 Oise pvf, dorpen oise
Silly-Tillard

Mouchy-le-Châtel

Mouchy-le-Châtel is eigenlijk niet meer dan een weg met daarlangs eeuwenoude huizen en gebouwen. Toch wist dit dorpje ons te raken. Soms zijn er van die dorpjes die amper wat voorstellen, maar waar je urenlang kan blijven fotograferen. Mouchy-le-Châtel is daar een goed voorbeeld van. Veel details getuigen hier van een rijk verleden, toen het dorpje nog tot de Ducs de Mouchy behoorde.

Mouchy le chatel 1 Oise pvf, dorpen oise
Mouchy-le-Châtel
Mouchy le chatel 2 Oise pvf, dorpen oise
Mouchy-le-Châtel

Chaumont-en-Vexin

Wat vooral aanspreekt in Chaumont-en-Vexin was de kerk, Église Saint-Jean-Baptiste. Deze gotische kerk torent iets boven het dorpje uit en je komt er via een lange trap. De trap ernaartoe met de kerk op de achtergrond vond ik schitterend. Het oogde heel duister op een regenachtige dag en daarmee werd de charme van het monument extra benadrukt. Veel meer is er niet in dit dorpje, maar het is best leuk om een klein rondje om de kerk te lopen en te genieten van de rust die er heerst.


Chaumont en vexin 1 Oise pvf, dorpen oise
Chaumont-en-Vexin
Chaumont en vexin 2 Oise pvf, dorpen oise
Chaumont-en-Vexin

Meer moois van in de Oise? Dit zijn de 10 mooiste bezienswaardigheden in de Oise

Meer over Hauts-de-France

Over Redactie Zin in Frankrijk

Redactie Zin in Frankrijk
De redactie van Zin in Frankrijk schrijft regelmatig over leuke logeeradresjes, top 10 bezienswaardigheden, nieuws, unieke plekjes en trends op gebied van Frankrijk. Volg Zin in Frankrijk ook via Facebook, Instagram en Pinterest.

Onze nieuwste artikelen

Campings in Picardie, dorpen oise

De 10 mooiste campings in Picardië

Kamperen is een populaire manier om de schitterende regio Picardië te verkennen. Bekijk hier de 10 mooiste campings in Picardië.