Zonuren Frankrijk, zonuren frankrijk

Top 10 departementen met de meeste zonuren

Top 10 departementen met de meeste zonuren in Frankrijk

Bent u opzoek naar een departement in Frankrijk met de meeste zonuren per jaar, dan zal het u niet verbazen dat de departementen in het zuiden de lijst domineren. De top 10 is samengesteld met cijfers van Méteo France.

  1. Bouches-du-Rhône (Provence-Alpes-Côte d’Azur): 3010 zonuren
  2. Alpes-Maritimes (Provence-Alpes-Côte d’Azur): 2904
  3. Gard (Languedoc-Roussillon): 2816
  4. Var (Provence-Alpes-Côte d’Azur): 2776 
  5. Hérault (languedoc-Roussillon): 2723
  6. Hautes-Alpes (Provence-Alpes-Côte d’Azur): 2607
  7. Pyrénées-Orientales (Langeudoc-Roussillon): 2584
  8. Alpes-de-Haute-Provence (Provence-Alpes-Côte d’Azur): 2576
  9. Ardèche (Rhône-Alpes): 2570
  10. Vaucluse (Provence-Alpes-Côte d’Azur): 2546

Twee departementen in de Midi-Pyrénées, Aveyron en de Tarn staan in de top 20, net als twee departementen in de Auvergne, de Cantal en Haute-Loire. Het droogste departement in Frankrijk is Pyrénées-Orientales in de Languedoc-Roussillon.

Over Dirk

Avatar
Sinds mijn jeugd kom ik al met veel plezier in Frankrijk. Met mijn ouders en twee zusjes gingen wij in de jaren tachtig en negentig vooral naar Bretagne en de eilanden voor de westkust. Alles ging mee, schepnetten, onze twee honden en opblaasboot. Eind jaren negentig kwam er een vakantiehuis in Normandië. En van daaruit heb ik steeds meer delen van Frankrijk ontdekt. Nu ik getrouwd ben en vader van een dochter is Frankrijk voor mij nog steeds het nummer 1 vakantieland. Gelukkig is mijn vrouw minder Francofiel dan ik en daarom gaan wij ook geregeld naar andere mooie plekjes in Europa en daarbuiten. Op Zininfrankrijk.nl schrijf ik over alle mooie plekjes waar ik ooit ben geweest of graag naar toe wil om samen met mijn gezin nog veel meer nieuwe herinneringen te maken!