Etables sur Mer PVF header, Roadtrip Normandië Bretagne

Reisinspiratie: Een roadtrip door Normandië en Bretagne

Roadtrip door Normandië en Bretagne

Een leuke autovakantie dicht bij huis, daar is iedereen weleens naar op zoek. Een roadtrip door Normandië en Bretagne heeft veel te bieden. Dit deel van Frankrijk staat bekend om zijn prachtige landschappen, rijke geschiedenis en historische plekken. Redenen genoeg om een roadtrip door Normandië en Bretagne te maken!

De beste hotels, vakantiehuizen en campings in Normandië en Bretagne

Ben je enthousiast geworden en van plan om Normandië en/of Bretagne te bezoeken? Bekijk de mooiste accommodaties en kies voor een verblijf dat volledig aan jouw wensen voldoet. De beste hotels kun je vinden bij Booking.com. Voor de mooiste vakantiehuizen kun je kijken bij Natuurhuisje. Ben je een kampeerliefhebber? Bij Campingfrankrijk.eu vind je de beste campings.

Bayeux – de hoofdstad van de invasiestranden

Bayeux is gelegen in Normandië in het departement Calvados en staat bekend om zijn tapijten en kathedraal Notre Dame. Waan je door de smalle straatjes van de middeleeuwse stad en geniet van de architectuur. Wat de meeste bezoekers naar Bayeux brengt zijn de invasiestranden en een aansluitend bezoek aan de Amerikaanse begraafplaats mag zeker niet ontbreken. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan nabijgelegen charmante dorpjes met hun gezellige straatjes en marktjes.

Hotels in Bayeux

Overnachting tip! Le Petit Matin is een B&B gevestigd in een 18e-eeuws gebouw in Bayeux. Elke ochtend kun je genieten van een uitgebreid ontbijt met huisgemaakte jam. De bloemrijke tuin heeft een aantal speeltoestellen en je kunt er heerlijk zitten in het zonnetje.

LEES OOK: 15 mooie plaatsen in Normandië die je gezien moet hebben

Amerikaanse begraafplaats PVF, Roadtrip Normandië Bretagne
Bayeux Normandië Steden sh 1050541298, Roadtrip Normandië Bretagne
Bayeux

Port en Bessin Village PVF, Roadtrip Normandië Bretagne
Port en Bessin

Pléboulle

Hierna verlaat je Normandië en zet je de reis voort naar Bretagne. Stop nummer 1 is in het departement Côtesd’Armor. Onderweg kom je langs Pléboulle, een piepklein dorpje in the middle of nowhere. In de buurt zijn er volop wandelingen te maken en je kunt gemakkelijk naar diverse steden rijden mocht je behoefte hebben om de natuur even achter je te laten.

Doen

  • Een bezoek aan Cap Fréhel, Fort la Latte en de dorpjes Erquy, Dinan en Saint-Cast-le-Guildo.
  • Wandelen en fietsen kun je hier volop. Wij wandelden in Saint Jacut de la mer, in Etables sur Mer op de route GR 34 : Chemin des Douaniers, en van Fort la Latte naar Cap Fréhel.
  • Een dagje ontspannen op een van de mooie rustige stranden.

Tip: stop onderweg naar Etables sur Mer in het havenstadje Binic om overheerlijke crêpes te eten in Crêperie An Arvor. Maak een uitstapje naar Saint Malo en ontdek deze magnifieke middeleeuwse stad. Wie meer tijd heeft kan ook een bezoek brengen aan de beroemde Mont Saint Michel.

LEES OOK: Bretagne: top 15 mooiste bezienswaardigheden

Fort la Latte PVF, Roadtrip Normandië Bretagne
Fort la Latte
Cap Frehel PVF, Roadtrip Normandië Bretagne
Cap Fréhel
Etables sur Mer PVF, Roadtrip Normandië Bretagne
Chemin des Douaniers – Etables sur Mer
Strand Bretagne PVF, Roadtrip Normandië Bretagne
Strand in de omgeving van Erquy
Saint Malo PVF, Roadtrip Normandië Bretagne
Saint Malo

Île Tudy

De reis gaat verder naar het departement Finistère, op het schiereiland Ile Tudy. Onderweg kun je nog even stoppen in Quimper, de hoofdstad van de Finistère. Ook dit is een sfeervolle plek met mooie architectuur en straatjes waar je heerlijk in kunt verdwalen.

Appartement tip! Modern appartement met prachtig uitzicht op de zee en het strand. De accommodatie is geschikt voor 4 personen en is van alle gemakken voorzien. Meer informatie…

Doen

  • Maak een wandeling over het strand naar het dorpje Ile Tudy of pak de fiets en ga eropuit.
  • Bezoek de baai en het haventje van Bénodet. In deze prachtige omgeving vind je ook verschillende restaurantjes

Tip: Rijd verder naar Pointe de la Torche. Dit is een prachtig ruig surfers strand. De stroming is hier zo sterk, dat ons werd afgeraden om in het water te wandelen. Je kunt eindeloos wandelen over dit schitterende strand. Boven op de rotsen kun je uren genieten van het weidse uitzicht en de surfers in het water.

Lees hier meer over Île Tudy en omgeving

Pointe de la Torche uitzicht PVF, Roadtrip Normandië Bretagne
Pointe de la Torche

Erdeven

De laatste bestemming bevindt zich in departement Morbihan in Erdeven, of beter gezegd het nabijgelegen Locoal Mendon. Bezoek tijdens de rit naar Erdeven het plaatsje Concarneau, een middeleeuws stadje. Mocht je dit deel van Bretagne willen verkennen dan raden we je aan om in Erdeven te verblijven. Hier vind je een uitgestrekt strand waar je kunt wandelen, op zoek kunt gaan naar krabbetjes en talloze schelpdiertjes of een duik kunt nemen in de zee. Een ander goed alternatief is Carnac, dat bekend staat om zijn prehistorische monumenten waaronder de menhirvelden en megalieten.

Hotels in Erdeven

Doen

  • Bezoek het schiereiland Quiberon. De natuur is er schitterend en er zijn genoeg wandelpaden aanwezig.
  • Ontdek Locmariquer en la Trinité sur Mer.
  • Pak de boot naar l’île aux Moines of l’île d’Arz. Ik bezocht zelf l’île aux Moines. Op de eilanden zijn diverse wandelpaden aanwezig die je door prachtige natuur brengen.
  • Bezoek de gezellige middeleeuwse stad Vannes.
  • Bezoek Carnac en zijn megalieten.
  • Ontdek het dorpje Auray. Bij het haventje bevindt zich de heerlijke Chocolaterie/biscuiterie Larnicol. Hier kun je overheerlijke Bretonse specialiteiten kopen waaronder de beroemde “caramel au beurre salé” (zoute caramel).

Tip: Het schiereiland en dorpje Saint Cado. Deze plek is gelegen in een schilderachtige omgeving. Je kunt om het schiereiland heen wandelen en leuker is om dit plekje op twee verschillende tijden te bezoeken, bij vloed en eb. Het beroemde huisje op het water is werkelijk prachtig om te zien. Het eilandje waar het op staat, Nichtarguér, is ongeveer 25 meter breed en bij vloed is het huisje omringd door water.

Lees hier meer over mooie kustplekken in de Morbihan

Concarneau rempart PVF, Roadtrip Normandië Bretagne
Concarneau

Quiberon PVF, Roadtrip Normandië Bretagne
Quiberon

De route van de rondreis: Bayeux -> Pléboulle -> Ile Tudy -> Erdeven

Meer Bretagne en Normandië? Dit vind je vast ook leuk:

Overnachten in Bretagne of Normandië? Dit zijn onze tips:

Camping Castel Château de Martragny

Camping Castel Chateau de Martragny, Roadtrip Normandië Bretagne

Sfeervolle kasteelcamping op het platteland van Martragny. Je kunt er kampeerplaatsen, ingerichte tenten, gîtes en gastenkamers huren. Château de Martragny beschikt over een zwembad met kleine kinderbad, een visvijver, speeltuinen, een tennisbaan in kunstgras, een voetbalveld omringd door eeuwenoude bomen.

Meer info en boeken

Natuurhuisje in Lancieux

Natuurhuisje in, Roadtrip Normandië Bretagne

Fijn vakantiehuis aan de smaragdkust met grote tuin en directe toegang tot het strand. Het natuurhuisje biedt plek voor 6 personen en ligt op loopafstand van het dorpje Lancieux.

Meer info en boeken

Safaritent op Château de Galinée

Chateau de Galinee, Roadtrip Normandië Bretagne

Luxe 5-sterrencamping tussen Cap Fréhel en Saint Malo, op 5 minuten van hele mooie stranden. Op de camping staan vier Villatent Luxe met sanitair XL, die ingericht zijn voor maximaal zes personen. Château de Galinée heeft een zwemparadijs, twee tennisbanen, multi-sportterrein, jeu de boules banen, tafeltennistafels, pooltafels en een gameroom.

Meer info en boeken

RCN Vakantiepark Port l’Épine

RCN Vakantiepark Port lEpine, Roadtrip Normandië Bretagne

Heerlijke familiecamping in Trélévern met directe toegang tot het strand en de zee. De kampeerplaatsen zijn afgebakend door heggen en een aantal liggen ook pal aan de zee. Er zijn ook safaritenten, chalets en stacaravans te huur. RCN Vakantiepark Port l’Épine beschikt over een zwembad, voetbalveld en restaurant.

Meer info en boeken

Lees ook:

Veelgestelde vragen over Normandië en Bretagne:

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden in Normandië?

Normandië is een mooie regio in Frankrijk. Je vindt er historische plekken, gezellige stadjes en mooie natuurgebieden. Bekijk hier de 12 mooiste bezienswaardigheden in Normandië.

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden in Bretagne?

Bretagne is een mooie regio in het westen van Frankrijk. Het heeft een uitgestrekte kustlijn, gezellige badplaatsjes en mooie kastelen. Bekijk hier 15 bezienswaardigheden in Bretagne die je niet mag missen!

Waar overnachten in Normandië?

Normandië een heerlijke vakantiebestemming, waar je kunt overnachten op een fijne camping of een mooi vakantiehuis. Bekijk hier al onze tips voor overnachten in Normandië!

Waar overnachten in Bretagne?

Bretagne is een heerlijke vakantiebestemming, waar je kunt overnachten op een fijne camping, in een mooi vakantiehuis of in een luxe glampingaccommodatie zoals een safaritent.

Wat zijn de mooiste dorpjes in Normandië?

In Normandië kun je veel mooie dorpjes vinden, zoals Le Mont-Saint-Michel, Lyons-La-Fôret en Honfleur. Bekijk hier de 10 mooiste dorpjes van Normandië.

Wat zijn de mooiste De 10 mooiste dorpjes en stadjes van Bretagne?

Ieder departement in Bretagne kent wel mooie dorpen en steden, zoals Carnac in de Morbihan en Dinard in Ille-et-Vilaine. Ontdek hier de 10 mooiste dorpjes en stadjes van Bretagne.

Wat zijn de mooiste stranden van Bretagne?

Geniet van een heerlijke vakantie en bezoek de mooiste stranden van Bretagne. Wij hebben in dit artikel de 10 mooiste stranden van Bretagne voor je op een rijtje gezet.

Wat zijn mooie kleine campings in Bretagne?

Op zoek naar een kleine camping in Bretagne? Wij zetten 10 mooie kleine campings voor je op een rij.

Over Redactie Zin in Frankrijk

Redactie Zin in Frankrijk
De redactie van Zin in Frankrijk schrijft regelmatig over leuke logeeradresjes, top 10 bezienswaardigheden, nieuws, unieke plekjes en trends op gebied van Frankrijk. Volg Zin in Frankrijk ook via Facebook, Instagram en Pinterest.

Onze nieuwste artikelen

Natuurhuisje in OBERSTEINBACH 7, Roadtrip Normandië Bretagne

De 11 mooiste tiny houses in Frankrijk

Ontdek 11 charmante tiny houses in Frankrijk, van een tiny house op het platteland in Normandië tot een tiny house in de bergen van de Pyreneeën.