camping les bastets uitgelicht, glamping safaritenten Drôme

Top-10 glamping & safaritenten in de Drôme

Luxe kamperen in de Drôme

De Drôme is een heerlijke vakantiebestemming in het zuiden van Frankrijk. Deze prachtige regio in Frankrijk kent afwisselende landschappen met uitgestrekte velden, lavendel, wijngaarden en groene heuvels. Je vindt er diverse meren, gezellige stadjes en je kunt er heerlijk fietsen en wandelen. In de Drôme liggen enorm veel verschillende campings en vakantieparken. Hoe leuk is het om op zoek te gaan naar een unieke glamping accommodatie die van alle gemakken is voorzien? Bekijk in deze blog 10 mooie glamping en safaritenten in de Drôme, waar je met het hele gezin geniet van luxe kamperen!

Lees ook: De 10 mooiste bezienswaardigheden in de Drôme

1. Camping Les Bastets, in het hart van de Drôme-Provençale

Camping Les Bastets, glamping safaritenten Drôme

Camping Les Bastets is een schitterende 4-sterrencamping met zwembad in het hart van de Drôme-Provençale. De gezellige familiecamping ligt tussen de fruitbomen en lavendelvelden in het authentieke dorpje Marsanne. Vanaf de middelgrote camping heb je een prachtig uitzicht op de vlakte van de Valdaine en de bergen. Voor de kleintjes is er een kidsclub en een speeltuin met schommels, springkussens, glijbanen en trampolines. De camping beschikt ook over een restaurant, pizzeria en snackbar. In de omgeving valt een hoop te beleven, zoals mountainbiken, paragliden en kanoën. Ook vind je er dorpen met veel traditie en cultuur. Een safaritent op Camping Les Bastets is de ideale uitvalsbasis voor gezinnen, actievelingen en buitensportliefhebbers.

2. Camping Le Couspeau, actieve familiecamping in de bergen

Camping Le Couspeau, glamping safaritenten Drôme

Tussen de bergen van de Franse Drôme vind je een actieve gezinscamping. Camping Le Couspeau is een kindvriendelijke camping met een waterspeeltuin, een waterglijbaan en een overdekt zwembad. Op de camping valt zowel voor jong als oud veel te beleven. Voor de kinderen organiseert het animatieteam onder meer leuke spelletjes en knutseluurtjes. Jongeren en volwassenen kunnen meedoen aan een lesje Thai Chi of Aquagym of een jeu de boulestoernooi. Verken de Drôme tijdens een georganiseerde wandeling of kanotocht of ga er zelf op uit met de mountainbikes die je op de camping kunt huren. De camping biedt diverse kampeerplaatsen en huuraccommodaties aan, waaronder volledig uitgeruste safaritenten.

3. Camping Le Lac Bleu, familiecamping aan een meer

Le Lac Bleu, glamping safaritenten Drôme

Beleef een luxe kampeervakantie in Frankrijk op camping Camping Le Lac Bleu. De camping is gelegen aan een meer en rivier in de Drôme. Op de middelgrote camping zijn compleet ingerichte safaritenten van Villatent te huur. De tenten beschikken over twee stapelbedden, een tweepersoonsbed, een volledig uitgeruste keuken en een badkamer met douche, toilet en wastafel. De kindvriendelijke camping heeft een zwembad, glijbanen, speeltuin, trampoline en opblaaskasteel. In de zomer is er een kidsclub en worden er leuke activiteiten georganiseerd, zoals feestavonden en concerten. De camping beschikt over een restaurant, campingwinkeltje en een bar met terras. Tijdens je verblijf in een safaritent op camping Le Lac Blue met directe toegang tot het meer geniet je van het echte glamping gevoel.

4. Camping Sites et Paysages La Source du Jabron

Camping Sites et Paysages La Source du Jabron, glamping safaritenten Drôme

Camping Sites et Paysages La Source du Jabron is een fijne, rustige familiecamping met zwemparadijs in het hart van de Drôme. De bosrijke camping ligt tussen de Dauphiné en de Provence, in het plaatsje Dieulefit. De camping beschikt over een restaurant, snackbar en een kleine campingwinkel. Het verwarmde zwemparadijs heeft een waterglijbaan en een peuterbad. Op de camping worden leuke activiteiten georganiseerd voor alle leeftijden, zoals muziekavonden en sporttoernooien. Ook kan je fietsen huren op de camping. Een leuke manier om de omgeving te verkennen! Op 35 kilometer van de camping ligt Saillans. Vanaf dit plaatsje kan je gave kanotochten maken en kajakken en raften. Boek een schaduwrijke kampeerplaats of een van de diverse huuraccommodaties, zoals een bungalow of safaritent, voor een ontspannen vakantie in de Drôme.

5. Village Huttopia Dieulefit, groene camping aan een waterplas

Village Huttopia Dieulefit, glamping safaritenten Drôme

Village Huttopia Dieulefit is een heerlijke gezinscamping gelegen in Dieulefit aan een waterplas in de Drôme in de Rhône-Alpes. Vanaf de steiger duik je zo het natuurlijke water in. De camping beschikt ook over een verwarmd zwembad met peuterbad en bosspa. Voor ieder is er dus wat wils! Er is een campingwinkel, een café-restaurant met pizzeria en een café waar je heel de dag door terecht kunt voor een verkoelend drankje en de lekkere trek. De staanplaatsen op de camping zijn schaduwrijk, doordat ze onder grote eiken liggen. Er zijn mooie glamping accommodaties te huur, waaronder diverse luxe safaritenten. De huuraccommodaties én de kampeerplaatsen beschikken over een eigen picknicktafel. Hieraan kan je elke dag heerlijk ontbijten en dineren in de buitenlucht.

6. Camping L’Hirondelle, aan de rivier de Bez

camping LHirondelle, glamping safaritenten Drôme

In de Drôme-vallei aan de rivier de Bez ligt camping L’Hirondelle. De kindvriendelijke camping met zwemparadijs is gelegen aan de voet van het Massif du Vercors. Er is een kiezelstrandje dat directe toegang tot de rivier biedt. Hier kunnen de kinderen lekker spelen en dammetjes bouwen en je kunt er met een bootje de rivier op. Voor de kleintjes is er de Mini-Club, waar ze mogen verven en schatzoeken. Het is ook mogelijk om te voetballen, tafeltennissen en boogschieten op de camping. In de omgeving kan je heerlijk mountainbiken en in het plaatsje Châtillon-en-Diois (3,5 km van de camping) kan je de typisch Franse sfeer proeven op de lokale markt. Boek een compleet ingerichte safaritent met terras en picknicktafel voor de ultieme glamping ervaring.

7. Domaine La Bonne Etoile, kleinschalig vakantiedomein

Domaine La Bonne Etoile, glamping safaritenten Drôme

Domaine La Bonne Etoile is een kleinschalig vakantiedomein in het plaatsje Beausemblant in de Drôme. Er is een Bed and Breakfast met chambres d’hôtes, gîtes en safaritenten. Op het terrein is een zwembad, tennisbaan, speeltuin, tafeltennistafel en trampoline. ’s Avonds kun je in de Bed en Breakfast genieten van lokale maaltijden. Op circa 45 minuten rijden ligt Valence, de hoofdstad van de Drôme. In het departement vind je mooie bezienswaardigheden, zoals de de wijngaarden van de l’Hermitage en de stadjes Nyons, Montélimar en Die. Domaine La Bonne Etoile is de perfecte uitvalsbasis voor rustzoekers en natuur- en cultuurliefhebbers.

8. Camping Le Gallo Romain, groen gelegen camping

Camping Le Gallo Romain, glamping safaritenten Drôme

Aan de rand van het natuurgebied de Vercors ligt Camping Le Gallo Romain. De rustige camping ligt bij een klein riviertje midden in de groene heuvels van de Drôme. De kindvriendelijke camping heeft een zwembad en peuterbad. Voor de kids is er een leuke speeltuin en in het hoogseizoen organiseert het animatieteam leuke activiteiten. De camping beschikt over een goed restaurant, waar je een schitterend uitzicht hebt op de omliggend heuvels. Op de camping zijn onder andere luxe safaritenten van Tendi te huur. De safaritenten hebben een eigen badkamer en hebben deels zicht op het riviertje. Vanaf het riviertje kan je sportieve activiteiten ondernemen, zoals kajakken, en in het natuurgebied de Vercors kun je heerlijk wandelen en fietsen. Ook vind je in de buurt historische stadjes, zoals Pont-en-Royans en Romans-sur-Isère.

9. Suze Luxe Nature, kleine camping in de Drôme

Suze Luxe Nature, glamping safaritenten Drôme

Suze Luxe Nature is een kleine camping in een rustige en groene omgeving in de Franse Drôme. De camping ligt net onder een Middeleeuws kasteel, nabij de rivier de Lez. De natuurcamping beschikt over een bar-restaurant en een buitenzwembad met loungestoelen. Bij het nabijgelegen riviertje de Lez kan je ook heerlijk afkoelen en met de kinderen spelen. In de omgeving kan je fantastisch wandelen en fietsen. De camping wordt namelijk omgeven door groene bossen en mooie lavendelvelden. De historische stadjes in de omgeving zijn ook zeker een bezoekje waard. Op de camping kun je standplaatsen en diverse mooie glamping accommodaties huren. Sommige accommodaties zijn voorzien van een eigen hottub.

10. Flower Camping La Châtaigneraie, leuke gezinscamping

Flower Camping La Chataigneraie, glamping safaritenten Drôme

In de heuvels van de Drôme in de plaats Anneyron ligt Camping La Châtaignerai. De gezellige familiecamping beschikt over uitgebreide faciliteiten. Zo heeft de camping een buitenzwembad, sauna, whirlpool en beautycenter. De dagelijkse boodschappen haal je in de campingwinkel en mocht je een keer geen zin hebben om te koken, laat je dan verwennen in het campingrestaurant. In het hoogseizoen is er een animatieteam aanwezig en voor de kleintjes is er een speeltuin, miniclub en peuterbad. In de buurt van Anneyron is veel te zien en te beleven voor het hele gezin. Bezoek bijvoorbeeld het safaripark Paugres, het Pirateneiland of maak een boottocht over de Isère. Je kunt ook grotten, wijngaarden, Middeleeuwse dorpen en interessante musea bezoeken. Boek een kampeerplaats of een van de fijne huuraccommodaties zoals een safaritent voor een heerlijke vakantie met de kinderen.

Lees ook:

Veelgestelde vragen over glamping en safaritenten in de Drôme:

Wat te doen in de Drôme?

In de Drôme vind je vele mooie bezienswaardigheden. Wat dacht je van een bezoek aan de stadjes Nyons en Die, het natuurgebied de Vercors of wijngaarden van l’Hermitage? Bekijk hier 10 hoogtepunten van de Drôme.

Wat zijn de leukste campings in de Drôme?

De Drôme is een prachtig departement in Frankrijk met een afwisselend landschap. Je vindt er dan ook mooie campings. Wij raden Camping Le Lac Bleu, Camping Les Bastets en Camping Le Couspeau aan. Bekijk hier 10 fijne campings in de Drôme.

Wat zijn de mooiste vakantiehuizen in de Drôme?

Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de Drôme? Wij hebben een aantal schitterende vakantiehuizen voor je op een rijtje gezet. Bekijk hier 10 prachtige vakantiehuizen in de Drôme.

Wat zijn de mooiste glamping en safaritenten in de Drôme?

Houd je van kamperen, maar ook van luxe en comfort? Dan is een glamping accommodatie zoals een safaritent op een leuke camping in de Drôme wat voor jou. Bekijk hier de 10 mooiste glamping en safaritenten in de Drôme.

Over Redactie Zin in Frankrijk

Redactie Zin in Frankrijk
De redactie van Zin in Frankrijk schrijft regelmatig over leuke logeeradresjes, top 10 bezienswaardigheden, nieuws, unieke plekjes en trends op gebied van Frankrijk. Volg Zin in Frankrijk ook via Facebook, Instagram en Pinterest.

Onze nieuwste artikelen

Natuurhuisje in Marignac en Diois 1 1, glamping safaritenten Drôme

De 5 mooiste natuurhuisjes in de Drôme

Beleef een heerlijke vakantie in een natuurhuisje in de Drôme. De huisjes liggen op de mooiste plekjes in het groen en bieden je alle gemakken die je nodig hebt.