Lac Vert Franse Alpen Haute Savoie shutterstock 2034959711, Lac Vert

Wandelen in de Franse Alpen: Lac Vert

Wandeling naar het schilderachtige Lac Vert in de Haute-Alpes

Lac Vert is een verscholen paradijsje in de Frans-Italiaanse vallei Vallée Étroite in de Hautes-Alpes. Vanuit Vallée de la Clarée rijd je via de 1179 meter hoge Col de l’Échelle. Deze bergpas bestaat uit een reeks grote haarspeldbochten. Eenmaal beneden volgt een geleidelijke klim door de nauwe vallei totdat de weg stopt bij het gehucht les Granges de la Vallée Étroite.

Lees ook: 10 Prachtige bezienswaardigheden in de Hautes-Alpes

Een vleugje Italië in Frankrijk, of is het andersom? Langs de weg ernaartoe doemen bordjes op in het Italiaans, maar ook het naambordje aan de ingang van het gehuchtje is in het Italiaans. Hierop staat “Valle Stretta”. Toch is dit Frankrijk. Verwarrend maar logisch, want dit deel hoort pas sinds de tweede wereldoorlog bij Frankrijk. Vanaf dit plaatsje wandel je door de stille vallei naar een klein paradijsje dat Lac Vert heet. Of is het Lago Verde?

Vallee etroite 1 PVF, Lac Vert

Les Granges de la Vallée Étroite

Les Granges de la Vallée Étroite is een authentiek gehuchtje. Een clichéplaatje van een Alpengehuchtje zeg maar, met oude schuurtjes, stenen huizen en een kapelletje. De ligging is niet verkeerd, ingeklemd tussen hogen bergen, aan de ene kant groener, aan de andere kant ruiger. Een riviertje stroomt iets lager door de vallei en een wandelpad slingert verder de bergen in. De bergen zijn hier groot en de stilte des te meer. Dit nodigt uit om de wandelschoenen te strikken.

Granges vallee etroite 5 PVF, Lac Vert
Les Granges de la Vallée Étroite
Granges vallee etroite 1 PVF, Lac Vert
Les Granges de la Vallée Étroite
Granges vallee etroite 2 PVF, Lac Vert
Les Granges de la Vallée Étroite

Granges vallee etroite 3 PVF, Lac Vert
Les Granges de la Vallée Étroite

De wandeling naar Lac Vert

De wandeling begint in Les Granges de la Vallée Étroite, daar staat “Lac Vert” op een bordje aangegeven. Het pad klimt geleidelijk verder de bergen en het bos in. Net na een bruggetje over een woest stromende rivier, volgt een korte, forse klim en afdaling naar het meer.

De wandeling duurt verder niet heel lang. Het is er echt een om op je gemak te doen. Een waar je de tijd
neemt om je af en toe eens om te draaien en de natuur om je heen te aanschouwen. Op de laatste afdaling door het bos zie je het meer van bovenaf al tussen de bomen door glinsteren. Het water heeft zelfs op een zwaarbewolkte dag een fel groen-blauwe kleur. Het ligt in een kom, met dennenbomen rondom en daarboven puinhellingen en rotswanden. En het water. Dat is zo ondiep en helder dat je de vissen ziet zwemmen. Bergmeertjes als deze liggen er altijd fantastisch bij. En zo is het. De natuur is al mooi genoeg van zichzelf.

Lees ook: 10 Bezienswaardigheden in de Franse Alpen

Granges vallee etroite 4 PVF, Lac Vert
Wandeling naar Lac Vert
Vallee etroite 2 PVF, Lac Vert
Uitzicht op de omliggende bergen
Vallee etroite 3 PVF, Lac Vert
Uitzicht op de bomen en de rivier
Granges vallee etroite 6 PVF, Lac Vert
Uitzicht op het dorpje Les Granges de la Vallée Étroite
Lac vert 2 PVF, Lac Vert
Lac Vert
Lac vert 3 PVF, Lac Vert

Lac vert 4 PVF, Lac Vert
Lac vert 5 PVF, Lac Vert
Lac vert 1 PVF, Lac Vert
Lac Vert Franse Alpen Haute Savoie shutterstock 2034959711, Lac Vert

Praktische informatie:

  • Start: Parkeerplaats bij les Granges de la Vallée Étroite
  • Moeilijkheidsgraad: Makkelijk, klim en afdaling naar het meer iets steiler
  • Lengte: 4 km
  • Retour via hetzelfde pad
  • Duur: Ongeveer 1,5 uur op rustig tempo
  • Link naar omschrijving wandeling (in het Frans)

Overnachten in de buurt van Lac Vert? Dit zijn onze favorieten:

Huttopia La Clarée – Middelgrote camping (250 plaatsen)

Huttopia La Claree, Lac Vert

Deze groene natuurcamping is gelegen aan een rivier en tussen de bergen van de Hautes-Alpes. Op de camping kun je kamperen midden in het bos, op een schaduwrijke plaats. Het is ook mogelijk om een sfeervolle glampingtent zonder of met eigen sanitair te huren. Op Huttopia La Clarée is een zwembad, sportveld en campingwinkeltje aanwezig.

Bekijk prijzen en beschikbaarheid

Le Chalet d’en Hô – Beoordeeld met een 9,2

Le Chalet den Ho, Lac Vert

Dit charmante hotel ligt in het dorpje Névache, tussen de bergen in de Vallée de la Clarée. De kamers van Chalet d’en Hô hebben een prachtig uitzicht op het omliggende berglandschap en zijn knus ingericht. Tijdens je verblijf kun je heerlijk ontspannen in de wellness met sauna, hottob en massages of een lekker hapje eten in het restaurant. De omgeving biedt zich perfect voor een mooie wandeltocht. In de winter kun je in de bergen ook skiën.

Bekijk prijzen en beschikbaarheid

Meer wandelen in Frankrijk? Lees dan:

Over Redactie Zin in Frankrijk

Redactie Zin in Frankrijk
De redactie van Zin in Frankrijk schrijft regelmatig over leuke logeeradresjes, top 10 bezienswaardigheden, nieuws, unieke plekjes en trends op gebied van Frankrijk. Volg Zin in Frankrijk ook via Facebook, Instagram en Pinterest.

Onze nieuwste artikelen

Natuurhuisje in OBERSTEINBACH 7, Lac Vert

De 11 mooiste tiny houses in Frankrijk

Ontdek 11 charmante tiny houses in Frankrijk, van een tiny house op het platteland in Normandië tot een tiny house in de bergen van de Pyreneeën.