Venanson zininfrankrijk, Venanson

Venanson: Hooggelegen dorpje in de Vésubie vallei

Ontdek het dorpje Venanson in de Alpes-Maritimes

In de categorie “te bezoeken hooggelegen Franse dorpjes” mag Venanson niet ontbreken. Als je een dorpje gezien moet hebben in de Vésubie vallei, is het Venanson wel. Vanuit het dorpje Saint-Martin-Vésubie neemt een snel stijgende je mee naar deze prachtige plek met waanzinnig uitzicht over de groene Vésubie vallei.

LEES OOK: 10 Bezienswaardigheden in de Alpes-Maritimes die je niet mag missen

Venanson

Venanson ligt op een nauwe rotsklif, op 1164 meter hoogte. Het is een typisch bergdorpje in achterland van Nice, met een fantastische ligging. Het landschap hier is ongelofelijk groen, en de dorpjes met gekleurde koepels zien er zo vrolijk en uitnodigend uit.

Een pleintje met een fonteintje, een jeu-de-boulesbaan en het kapelletje Saint-Sébastien verwelkomen je. Het kapelletje is historisch monument sinds 2000 en is van binnen volledig bekleed met muurschilderingen van schilder Giovanni Baleison. Deze dateert uit de 15e eeuw, waarschijnlijk gebouwd om de inwoners te beschermen tegen epidemieën zoals de pest. In het achterland van Nice zijn er meerdere soortgelijke beschilderde kapellen te vinden.

Venanson (Alpes-Maritimes) vakantie boeken – onze tips!

Venanson 01 PVF, Venanson
Venanson 02 PVF, Venanson
Venanson 03 PVF 1, Venanson

De rest van het dorpje bestaat uit kruip door sluip door steegjes, met hier en daar doorkijkjes en schitterende uitzichten op de vallei en de bergen. Er heerst hier totale rust. Het dorpje kenmerkt zich door fleurige kronkelsteegjes, stenen trappen, typische oude façades met balkonnetjes waar de was te drogen hangt, een oude wasplaats en mooie uitzichtpunten. Venanson is een prachtig authentiek bergdorpje.

LEES OOK: Dorpjes in de Alpes-Maritimes: Sospel, Tende en Saorge


Venanson 04 PVF, Venanson
Venanson 05 PVF, Venanson
Venanson 07 PVF, Venanson
Venanson 06 PVF, Venanson
Venanson 08 PVF, Venanson
Venanson 09 PVF, Venanson

Venanson 10 PVF, Venanson
Venanson 11 PVF, Venanson
Venanson 12 PVF, Venanson
Venanson 13 PVF, Venanson

Veel tijd heb je niet nodig om Venanson te bezoeken, want met een oppervlakte van 18 vierkante kilometer is dit het kleinste dorpje van de vallei, maar je moet het zeker niet overslaan als je van bijzonder gelegen dorpjes houdt. Het dorp is ook erg geschikt als startpunt voor een mooie bergwandeling.

Overnachten in de buurt van Venanson? Dit zijn onze favorieten:

Camping Les Templiers (14 km van Venanson) ★★★

Camping Les Templiers zininfrankrijk, Venanson

Rustige camping aan de poort van het Nationaal park Mercantour. Camping Les Templiers heeft staanplaatsen, stacaravans, coco sweet tenten en caravans te huur. Op 100 m van de camping kun je een groot biologisch zwembad vinden.

Prijzen en beschikbaarheid

Pure Montagne Resort & Spa (5 km van Venanson)

Pure Montagne Resort Spa zininfrankrijk, Venanson

Luxe resort in Saint-Martin-Vésubie. Geniet van een verblijf in een hotelkamer of suite met prachtig uitzicht op de bergen en de vallei. Trakteer jezelf op een ontspannen dag in de wellness met sauna, stoombad en jacuzzi.

Prijzen en beschikbaarheid

Meer artikelen over de Alpes-Maritimes:

Lees ook:

Over Redactie Zin in Frankrijk

Redactie Zin in Frankrijk
De redactie van Zin in Frankrijk schrijft regelmatig over leuke logeeradresjes, top 10 bezienswaardigheden, nieuws, unieke plekjes en trends op gebied van Frankrijk. Volg Zin in Frankrijk ook via Facebook, Instagram en Pinterest.

Onze nieuwste artikelen

Roubion close up PVF header, Venanson

Ontdek het dorpje Roubion en omgeving

Roubion is een pittoresk dorpje in het Nationaal Park Mercantour. In dit artikel nemen we je mee naar dit schitterende dorpje en directe omgeving.