Home » Thema's » Cultuur

Cultuur

Museum Historial Jeanne d’Arc

Museum Historial Jeanne d’Arc in Rouen In maart 2015 is het nieuwe museum Historial Jeanne d’Arc geopend. Het museum in Rouen (Normandië) is gehuisvest in een gebouw dat is gebouwd op de plaats waar de Franse nationale heldin ter dood werd veroordeeld en op de brandstapel belande. Het museum is geopend van 1 juni t/m 30 september: 9.45 tot 20.45 uur …

Lees meer »

Festival des Filets Bleus 2014

Van 14-17 augustus vindt in de Bretonse haven van Concarneau in Finistère (Bretagne) het culturele festival "Festival des Filets Bleus" plaats. Het festival, dat al meer dan 100 jaar wordt gehouden, is vernoemd naar de blauwe visnetten die worden gebruikt door de lokale vissers.

Lees meer »

Le Festival de la Tulipe

In de maand April vindt ieder jaar het tulpenfestival plaats. Het tulpenfestival wordt gehouden in de tuinen van Château de Vendeuvre (Calvados). In de tuin van het 18de eeuwse kasteel Château de Vendeuvre kunt u genieten van 30.000 tulpen in alle kleuren van de regenboog.

Lees meer »
Carnaval de Nice 2014

Carnaval de Nice

Met meer dan 1.000 artiesten en dansers uit de hele wereld is Carnaval de Nice een van Frankrijk’s grootste winter events aan de Côte d’Azur. Nice staat in deze periode dag en nacht op zijn kop. Prachtige parades trekken door de straten naar Place Masséna. De 18 praalwagens met gigantische decors zijn ieder jaar versierd in het thema van dat jaar. Het thema voor 2014 is Roi de la Gastronomie.

Lees meer »