Saint Honore PVF header, Saint Honoré 1500

Saint Honoré 1500: Het verhaal van een deels verlaten skidorpje in de Franse Alpen

Maak kennis met het dorpje Saint-Honoré in de Franse Alpen

Bezoek het Saint Honoré, een deels verlaten skidorpje op 1500 meter hoogte in de Franse Alpen. Al rijdend door de brede vallei van Sisteron naar Grenoble kun je het dorpje hoger op de bergwand zien liggen. Het is niet meer dan een paar gebouwen naast elkaar. Is de moeite waard zijn om ernaartoe te rijden, alleen al voor het uitzicht? Lees in dit blogbericht het bijzondere verhaal van Saint Honoré.

LEES OOK: De 10 mooiste bezienswaardigheden in de Franse Alpen

Vakantie in de Franse Alpen?

Geschiedenis van het dorpje

Wat is er gebeurd met dit dorpje op 1500 meter hoogte? Het blijkt een deels verlaten skidorpje te zijn met een bijzonder verhaal. Het verhaal achter dit skidorpje en de gebouwen die nooit een eindbestemming kregen is wel erg triest. De bouw van de inmiddels lege, vervallen panden werd stopgezet vanwege fraude van de investeerders terug in de jaren ’90. Alles was al voorzien, skiliften werden neergezet en miljoenen geïnvesteerd. Voor niets. De skiliften die er gebouwd werden zijn inmiddels gedemonteerd en het is beetje een spookdorpje geworden. Gelukkig zijn de accommodaties die er nog staan steeds meer bezet. Want het is best een idyllische plek daarboven op de bergen, met een panoramisch uitzicht op diverse bergmassieven als de Vercors en de Dévoluy. Een onbetaalbaar uitzicht zou je zeggen, maar niemand zag er toekomst meer in.

In de volgende foto’s geven we je een impressie krijgen van het dorpje en waarom het toch de moeite waard is om het te bezoeken als je in de buurt bent.

Saint Honore 15 PVF, Saint Honoré 1500

Saint Honore 14 PVF, Saint Honoré 1500

De ingang via een grote, betonnen trap.

Saint Honore 1 PVF, Saint Honoré 1500

De muren aan de binnenkant zijn bijna allemaal bedekt met toffe muurschilderingen. Mooi, maar tegelijkertijd ook een beetje griezelig.

Saint Honore 5 PVF, Saint Honoré 1500
Saint Honore 6 PVF, Saint Honoré 1500
Saint Honore 7 PVF, Saint Honoré 1500
Saint Honore 10 PVF, Saint Honoré 1500
Saint Honore 12 PVF, Saint Honoré 1500
Saint Honore 13 PVF, Saint Honoré 1500
Saint Honore 3 PVF, Saint Honoré 1500
Saint Honore 4 PVF, Saint Honoré 1500
Saint Honore 8 PVF, Saint Honoré 1500

Overal mooie doorkijkjes. Wat jammer, dat het panoramische terras de dag nooit heeft gezien.

Saint Honore 9 PVF, Saint Honoré 1500
Saint Honore 11 PVF, Saint Honoré 1500
Saint Honore 1500 uitzicht PVF, Saint Honoré 1500

Saint Honore 16 PVF, Saint Honoré 1500

Meer Franse Alpen? Lees ook:

Overnachten in de Franse Alpen? Dit zijn onze tips:

Natuurhuisje in L’ Alpe du Grand Serre

Natuurhuisje in L Alpe du Grand Serre, Saint Honoré 1500

Sfeervol chalet op 1400 meter hoogte bij de Col de la Morte. Het natuurhuisje is geschikt voor 6 personen en is van alle gemakken voorzien, waaronder een wasmachine en vaatwasser. In de omgeving kun je veel outdoor-activiteiten ondernemen zoals wandelen, klimmen, zwemmen, skiën en langlaufen. Op 29 km van Saint-Honoré.

Meer info en boeken

Camping Au Valbonheur

Camping Au Valbonheur, Saint Honoré 1500

Prachtige natuurcamping aan een meer en beekje bij een natuurgebied in de Franse Alpen. Camping Au Valbonheur ligt in de bergen, pal aan een meer waar heerlijk kunt zwemmen of varen. Op de camping kun je kamperen en verschillende accommodaties huren, zoals lodgetenten, trekkershutten, stacaravans en glampingtenten. Op Op 19 km van Saint-Honoré.

Meer info en boeken

Logis Murtel

Logis Murtel, Saint Honoré 1500

Fijn hotel aan de rand van La Mure. De kamers hebben een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en het dorp. Logis Murtel heeft een zwembad met schuifdak en een gezellig restaurant waar je een hapje kunt eten. Op 8 km van Saint-Honoré.

Meer info en boeken

Lees ook:

Veelgestelde vragen over de Franse Alpen:

Wat zijn de beste skigebieden in de Franse Alpen?

In de winter is het heerlijk om er een weekje tussenuit te gaan om te gaan skiën in de Franse Alpen. Bekijk hier de mooiste en beste skigebieden in de Franse Alpen.

Wat zijn de populairste dorpen om te bezoeken in de Franse Alpen?

In de Franse Alpen vind je talloze mooie dorpjes. Lees in dit artikel meer over de 10 mooiste dorpen in de Franse Alpen.

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden in de Franse Alpen?

De Franse Alpen is een prachtig gebied dat wordt gekenmerkt door hoge bergen, groene bossen en diepe meren. Bekijk hier wat je allemaal kunt zien en doen in de Franse Alpen.

Hoe zit het met de accommodaties in de Franse Alpen?

In de Franse Alpen kun je een groot aanbod aan accommodaties vinden, zoals mooi gelegen campings , rustieke natuurhuisjes en vakantiehuizen. Verder zijn er talloze appartementen en chalets te vinden in de buurt van populaire wintersportgebieden zoals Val Thorens. Bekijk hier de mooiste.

Over Redactie Zin in Frankrijk

Redactie Zin in Frankrijk
De redactie van Zin in Frankrijk schrijft regelmatig over leuke logeeradresjes, top 10 bezienswaardigheden, nieuws, unieke plekjes en trends op gebied van Frankrijk. Volg Zin in Frankrijk ook via Facebook, Instagram en Pinterest.

Onze nieuwste artikelen

Rock the Pistes 11 PVF header, Saint Honoré 1500

Festival in de Franse Alpen: Rock the Pistes in les Portes du Soleil

Rock the Pistes is een uniek festival in de Franse Alpen dat jaarlijks plaatsvindt in het skigebied Les Portes du Soleil.