pont du gard 533365 1920, pont du gard

Pont du Gard, uniek Romeins aquaduct

Bezienswaardigheid Pont du Gard

De Pont du Gard (officiële website) is een uniek Romeins aquaduct en onderdeel van een 50 kilometer lang aquaduct voor waterlevering aan Nemausus (het huidige Nîmes). Het aquaduct is later uitgebreid tot brug. De inlaat bevond zich op 71,5 meter hoogte aan de bron van Eure bij Uzès, en het water arriveerde op 60 meter hoogte in Nemausus. Het gemiddelde verval bedroeg 23 centimeter per kilometer, en het geheel was zo gebouwd dat het water vanzelf naar de stad stroomde. De Pont du Gard ligt iets ten zuiden van het plaatsje Vers-Pont-du-Gard, niet ver van de stad Nîmes en Uzès, en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Lees ook: de mooiste bezienswaardigheden van het departement Gard

Het hoogste aquaduct van het Romeinse Rijk

De 2000 jaar oude brug, die bestaat uit drie niveaus, is perfect bewaard gebleven dankzij het wonder van de Romeinse architectuur. Het is een opvallend bouwwerk van 275 meter lang en zo’n 49 meter hoog. Aan de voet van de brug stroomt de rivier Gardon, een populaire plek om te zwemmen en te ontspannen in de zomer. Het hele jaar door vinden hier muziekfestivals, evenementen, tentoonstellingen, workshops enzovoort, plaats.

Site du Pont du Gard bezoeken

Het monument bevindt zich in een uniek terrein van 165 hectare. Toegang tot het terrein voor € 18 per voertuig (maximaal 5 personen), geeft ook toegang tot het viaduct en het museum. In het museum leer je alles over de geschiedenis van een van de mooiste monumenten van Frankrijk. Eveneens leren we over het belang van water en de ontwikkeling van de stad Nîmes. Daarnaast vind je 7 kilometer aan bewegwijzerde en onderhouden wandelpaden en picknickplaatsen.

’s Avonds kun je de verlichting van het monument komen bewonderen: voor € 10 per voertuig (maximaal 5 personen) kun je na sluiting van de evenementen toegang krijgen.

Openingstijden Pont du Gard

Het terrein “Site du Pont du Gard” is het hele jaar door 7 dagen per week geopend.

  • van 08.30 tot 19.00 uur in januari, februari, november en december
  • van 08.00 tot 20.00 uur in maart, april en oktober
  • van 07.30 uur tot middernacht van mei tot en met september

Toegangstickets: boek online tickets (€ 9,50) voor Pont du Gard

Overnachten in de omgeving

In de omgeving van Pont du Gard vind je verschillende campings en charmante hotelletjes.

Lees ook

Veelgestelde vragen over de Pont du Gard

Waar ligt de Pont du Gard?

De Pont du Gard ligt in het departement Gard in het 165 hectare grote terrein “Site du Pont du Gard” ten zuiden van het plaatsje Vers-Pont-du-Gard en op 28 kilometer van de stad Nîmes.

Kan ik de Pont du Gard bezoeken?

Ja, je kunt de Pont du Gard bezoeken en zelfs beklimmen. Een bezoek aan de Pont du Gard is niet gratis en kost € 18 per voertuig (maximaal 5 personen). ’s Avonds kun je komen kijken naar de lichtshow, € 10 per voertuig (maximaal 5 personen). Koop alvast online toegangstickets voor de Pont du Gard.

Hoe hoog is de Pont du Gard?

De Pont du Gard is ongeveer 49 meter hoog en 275 meter lang.

Waarom is de Pont du Gard gebouwd?

De Pont du Gard is gebouwd voor de waterlevering (aquaduct) aan de stad Nîmes.

Wat te doen in de Gard?

De Pont du Gard ligt in het departement Gard, wij raden een bezoek aan de stad Nîmes, Uzès en Gorges du Gardon. Bekijk hier alle hoogtepunten van de Gard.

Over Redactie Zin in Frankrijk

Redactie Zin in Frankrijk
De redactie van Zin in Frankrijk schrijft regelmatig over leuke logeeradresjes, top 10 bezienswaardigheden, nieuws, unieke plekjes en trends op gebied van Frankrijk. Volg Zin in Frankrijk ook via Facebook, Instagram en Pinterest.

Onze nieuwste artikelen

la maison rose montmartre parijs shutterstock 1212171664, pont du gard

Montmartre: 10 plekken die je niet mag missen!

De leukste plekjes van de kunstenaarswijk Montmartre ontdekken? Wij zetten 10 niet te missen plekken in deze Parijse wijk voor je op een rij.