Roubion Close Up PVF Header, Zininfrankrijk.nl

Ontdek het dorpje Roubion en omgeving

Ontdek Roubion, Beuil en de Gorges du Cians

Roubion, een pittoresk dorpje in het Nationaal Park Mercantour, langs het zuidelijke deel van de Route des Grandes Alpes. De spectaculaire ligging en de eeuwenoude authenticiteit van Roubion zullen je verrassen. In dit artikel nemen we je mee naar dit schitterende dorpje en directe omgeving.

LEES OOK: 10 bezienswaardigheden in de Alpes-Maritimes die je niet mag missen

Roubion, pittoresk dorpje tegen de bergwand

Dit afgelegen dorpje ligt hoog tegen de bergwand geplakt en heeft een verpletterend uitzicht op de onderliggende vallei. Hoe is het mogelijk, dat een dorpje daar ooit werd gebouwd, zo ver van alles, zo hoog, op zo’n sublieme locatie? En toch, dorpjes als Roubion bestaan.

Roubion Close Up PVF 1024x680, Zininfrankrijk.nl

Roubion is amper wat. Er zijn weinig faciliteiten en dat zorgt ervoor dat het er ongelofelijk rustig is. Vooral buiten de zomer om, maar dat geeft het dorp juist zoveel charme. Al struinend door le Haut Village word je vergezeld met niets anders dan zingende vogels en het geluid van water dat uit een fontein stroomt. Je voelt je hier even alleen op de wereld. Het jaar rond zijn er 20 vaste inwoners in Roubion. De toeristische periodes meegerekend zijn het er zo’n 100. Er is slechts één B&B en er zijn twee restaurantjes. Er is zelfs een Office de Tourisme, of eerder gezegd een klein hokje met bureau, stoel, computer en ontzettend veel folders, et c’est tout. Je kunt er fietsen huren en je kunt er terecht voor o.a. wandeltips. Verder vind je in her dorpje knusse, steile steegjes met deurschilderingen die het leven in de bergen uitbeelden. Een fontein, een oude wasplaats, vetplantjes van Hollandse bodem. Overal eeuwenoude details en schilderachtige hoekjes.

Overnachting tip! B&B Le Rupicapra is een gastvrije Bed & Breakfast met prachtig uitzicht op de bergen en het dorp. Elke ochtend kun je genieten van een heerlijk ontbijtje met zelfgemaakte jam, warme dranken en heerlijke broodjes.

LEES OOK: De 11 mooiste bestemmingen in Zuid-Frankrijk

Roubion 1 PVF 1024x681, Zininfrankrijk.nl
Roubion 5 PVF 680x1024, Zininfrankrijk.nl
Roubion Haut Village PVF 1024x681, Zininfrankrijk.nl
Roubion Deurschildering PVF 1024x681, Zininfrankrijk.nl
Roubion Deurschildering 1 PVF 1024x681, Zininfrankrijk.nl
Roubion 2 PVF 1024x681, Zininfrankrijk.nl
Roubion 3 PVF 1024x681, Zininfrankrijk.nl
Roubion Chapelle PVF 1024x681, Zininfrankrijk.nl
Roubion Plantjes PVF 1024x681, Zininfrankrijk.nl
Roubion Mistige Bergen PVF 1024x681, Zininfrankrijk.nl

Beuil, mooi oud wintersportdorpje in het groen

In de nabije omgeving van Roubion ligt het dorpje Beuil. In het oude dorpsdeel kun je wandelen door knusse steegjes en langs oude huizen. Bovendien kun je er genieten van allemaal heerlijke Franse clichéplaatjes zoals de postbezorger die alle woningen af door gaat door een wirwar van steegjes en een opaatje die over straat loopt met gebogen rug en wandelstok.

Hotel tip! Hotel l’Escapade is een prachtig hotel in Beuil met gastenkamers en appartementen. In het sfeervolle restaurant kun je genieten van traditionele gerechten.

Beuil Steegje PVF 1024x681, Zininfrankrijk.nl
Beuil PVF 1024x681, Zininfrankrijk.nl
Beuil 1 PVF 1024x681, Zininfrankrijk.nl
Beuil Duifjes PVF 1024x681, Zininfrankrijk.nl
Beuil Opaatje PVF 1024x681, Zininfrankrijk.nl

Gorges du Cians

Net buiten het dorpje Beuil, kun je de 25 kilometer lange Gorges du Cians vinden. Je kunt deze gorges met de auto verkennen. De weg slingert dwars door de rivierkloof tussen hoge, rode rotsmuren. De vuurrode rotsen bedekt met felgroene bomen en struiken vormen een prachtig geheel. Op twee plekken is het mogelijk om de auto parkeren, bij la Petite Clue en la Grande Clue. Hiervandaan kun je de kloof wandelend ontdekken. Bij la Petite Clue volg je de oude weg die door de kloof voerde (900 meter retour), langs spectaculaire rode rotsen en kleine, heldere waterstroompjes. Bij la Grande Clue volg je wederom de oude weg (500 meter retour), waar de kloof soms niet meer dan een paar meter breed is. De Gorges du Cians zijn prachtig, maar ook ruig en een tikkeltje onvoorspelbaar. Er kunnen rotsen naar beneden vallen, dus blijf goed opletten. Niet dat het er heel gevaarlijk is, maar wees voorzichtig als je deze kloof wandelend bezoekt en geef indien mogelijk de voorkeur aan een mooie dag in plaats van een regenachtige dag.

LEES OOK: De 12 mooiste natuurplekken van Zuid-Frankrijk

Weg Gorges Cians PVF 1024x681, Zininfrankrijk.nl
Gorges Cians PVF 1024x681, Zininfrankrijk.nl
Rivier Gorges Cians PVF 1024x681, Zininfrankrijk.nl

Rondwandeling door Roubion en omliggende gehuchtjes

Rondom Roubion kun je een prachtige rondwandeling doen van ongeveer 2 uur langs verschillende gehuchtjes (circuit des hameaux). Het is een aanrader om deze wandeling in omgekeerde richting (dus tegen de klok in) te doen, want dan zijn de uitzichten mooier. Aan het begin van de wandeling richting les Vallons, kom je al vrij snel allerlei authentieke huisjes tegen, waarvan ieder een eigen miniatuur heeft. Naast ieder huisje staat een kleine versie. Zo leuk. En zelfs het dorpje Roubion heeft ergens een eigen miniatuur. De wandeling loopt door bossen, langs gehuchtjes en door weides en aan het einde van het rondje word je getrakteerd op een prachtig uitzicht over het pittoreske Roubion.

LEES OOK: De 11 mooiste nationale parken van Frankrijk

Circuit Hameaux Roubion 2 PVF 1024x681, Zininfrankrijk.nl
Miniatuur huisje
Circuit Hameaux Roubion 5 PVF 1024x681, Zininfrankrijk.nl
Wandeling circuit des hameaux
Circuit Hameaux Roubion Uitzicht PVF 1024x681, Zininfrankrijk.nl
Uitzicht op Roubion

Lees ook:

Overnachten in de buurt van Roubion? Dit zijn onze tips:

Camping Le Prieuré

Camping Le Prieure, Zininfrankrijk.nl

Zeer kleine, gezellige natuurcamping midden in de bergen in het zuiden van de Provence, aan de voet van het natuurpark du Mercantour. Er zijn kampeerplaatsen, lodgetenten, bungalowtenten, chalets en gîtes te huur. Camping Le Prieuré beschikt over een zwembad, tennisbaan, speeltuin en een restaurant.

Meer info en boeken

Natuurhuisje in Haut-Clignon

Natuurhuisje In Haut Clignon, Zininfrankrijk.nl

Authentiek natuurhuisje voor 4 personen gelegen op een zeer rustige plek in de Mercantour. Vanuit het vakantiehuis heb je een fantastisch uitzicht op de bergen en de vallei. In de omgeving kun je heerlijk wandelen.

Meer info en boeken

Veelgestelde vragen over de mooiste bestemmingen in Zuid-Frankrijk:

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden van de de Alpes-Maritimes?

De Alpes-Maritimes is een prachtig departement in het zuiden van Frankrijk en rijk aan steden en schitterende natuur. Bekijk hier 10 bezienswaardigheden!

Wat zijn de mooiste vakantiebestemmingen in Zuid-Frankrijk?

De leukste vakantiebestemmingen in het zuiden van Frankrijk zijn de Côte d’Azur, de Gorges du Verdon en de Dordogne. Bekijk hier de top 11 bestemmingen in Zuid-Frankrijk.

Wat zijn de mooiste natuurplekken van Zuid-Frankrijk?

Zuid-Frankrijk is één van de populairste bestemmingen onder reizigers en heeft veel natuurschoon. Bekijk hier de 12 mooiste natuurplekken van Zuid-Frankrijk.

Wat zijn de mooiste campings in Zuid-Frankrijk?

Wil je kamperen in Zuid-Frankrijk? Lees hier alles over de mooiste campings in Zuid-Frankrijk van camping aan zee tot rustieke camping in het binnenland!

Over Redactie Zin in Frankrijk

Redactie Zin in Frankrijk
De redactie van Zin in Frankrijk schrijft regelmatig over leuke logeeradresjes, top 10 bezienswaardigheden, nieuws, unieke plekjes en trends op gebied van Frankrijk. Volg Zin in Frankrijk ook via Facebook, Instagram en Pinterest.

Bekijk ook

Venanson Zininfrankrijk 310x165, Zininfrankrijk.nl

Venanson: Hooggelegen dorpje in de Vésubie vallei

In de categorie “te bezoeken hooggelegen Franse dorpjes” mag Venanson niet ontbreken. Lees in dit artikel alles over dit dorpje in de Alpes-Maritimes.

Maandelijkse tips ontvangen?

Word lid van onze mailinglijst om het laatste nieuws en updates van Zin in Frankrijk te ontvangen.

Je bent succesvol toegevoegd aan onze mailinglijst.