Home » Normandië

Normandië

Museum Historial Jeanne d’Arc

Museum Historial Jeanne d’Arc in Rouen In maart 2015 is het nieuwe museum Historial Jeanne d’Arc geopend. Het museum in Rouen (Normandië) is gehuisvest in een gebouw dat is gebouwd op de plaats waar de Franse nationale heldin ter dood werd veroordeeld en op de brandstapel belande. Het museum is geopend van 1 juni t/m 30 september: 9.45 tot 20.45 uur …

Lees meer »
Wereldruiterspelen 2014 Normandie

Wereldruiterspelen 2014

De Wereldruiterspelen (WEG, World Equestrian Games) vinden dit jaar plaats van 23 augustus tot en met 7 september in Normandië. De Wereldruiterspelen worden om de vier jaar gehouden en zijn de wereldkampioenschappen voor: dressuur, eventing, springen, para-dressuur, endurance, voltige, reining en mennen (vierspannen).

Lees meer »
70 jaar D-Day herdenking

70 Jaar D-Day

Van 5 juni t/m 21 augustus 2014 viert men in Normandië op grootse wijze en met veel enthousiasme en emotie de herdenking van 70 jaar D-day en de slag om Normandië.

Lees meer »

Le Festival de la Tulipe

In de maand April vindt ieder jaar het tulpenfestival plaats. Het tulpenfestival wordt gehouden in de tuinen van Château de Vendeuvre (Calvados). In de tuin van het 18de eeuwse kasteel Château de Vendeuvre kunt u genieten van 30.000 tulpen in alle kleuren van de regenboog.

Lees meer »