Museum voor Moderne Kunst in Parijs, Museum voor Moderne Kunst in Parijs
Credits foto: Tiqets.com

Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris

Museum voor Moderne Kunst in Parijs

Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris (MAM Paris), het Museum voor Moderne Kunst in Parijs, bezit ruim 13.000 stukken moderne en hedendaagse kunst uit de 20e en 21e eeuw. Het museum bevindt zich in het Palais de Tokyo in Parijs. Dit gebouw werd in 1937 speciaal gebouwd voor de internationale tentoonstelling. Het Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris is goed bereikbaar met het ov of te voet.

Bezoek de website van MAM Paris

Lees ook:
De 20 mooiste bezienswaardigheden van Parijs

Huidige tentoonstellingen

De kracht van mijn handen

4 dec. 2020 – 2 mei 2021

Het Museum voor Moderne Kunst van de Stad Parijs heeft het werk van vijftien vrouwelijke kunstenaars uit heel Afrika samengesteld om de unieke plekken van creativiteit en onderhandeling in de samenleving te belichten. Door middel van hun werk – foto’s, sculpturen, video’s en schilderijen – hebben ze een ruimte gecreëerd die de stilte en onzichtbaarheid overstijgt. Elk stuk weerspiegelt de verwevenheid tussen herinnering, verbeelding, familie, traditie en spiritualiteit.

Koop hier kaartjes voor het museum

Hubert Duprat

18 sep. – 10 jan. 2021

Musée d’Art Moderne de Paris presenteert de eerste overzichtstentoonstelling gewijd aan Hubert Duprat. In zijn kenmerkende combinaties van micro- en macro-elementen uit onze wereld, verwerkt hij werkelijk alles, van synthetische stoffen tot koraal. De tentoonstelling stelt de materialen waar onze wereld uit bestaat, en het waardeoordeel dat we daaraan geven, centraal. Misschien wel het prikkelendste voorbeeld hiervan zijn de mottenlarven, ingepakt goud en parels. Bekijk het oeuvre van Duprat, met werken die sinds hun creatie zelden meer te zien zijn geweest.

Koop hier kaartjes voor het museum

Victor Brauner

18 sep. – 10 jan. 2021

Geniet, voor het eerst sinds 1972, in het Musée National d’Art Moderne van een overzichtstentoonstelling gewijd aan de surrealistische kunstenaar Victor Brauner. Bekijk zijn werk in chronologische volgorde, van het vroege begin in Roemenië tot zijn invloedrijke werken in voor- en na-oorlogs Parijs. Dankzij de samenwerking met schrijvers en kunsthistorici kom je in de tentoonstelling meer te weten over Brauners leven, onder meer over zijn tijd in Zuid-Frankrijk waar hij als Jood noodgedwongen moest onderduiken en zijn heil vond in tarotkaarten, alchemie, spiritisme en de kabbala.

Koop hier kaartjes voor het museum

Sarah Moon

18 sep. – 10 jan. 2021

Sarah Moon was een voorloper in haar vakgebied. Eind jaren 1960 ruilde ze haar modellencarrière in voor een leven áchter de camera, en werd ze modefotografe. Nu, ruim een halve eeuw later, wijdt het Musée d’Art Moderne de Paris een tentoonstelling aan haar werk. De tijdelijke collectie toont enkele van haar films, en werpt licht op terugkerende thema’s in haar fotografie, waarin zij altijd op zoek ging naar het onverwachte.

Koop hier kaartjes voor het museum

Kaartjes kopen:
Koop hier online kaartjes voor Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris

Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris
11 Avenue du Président Wilson, 75116, Parijs

Lees ook

Over Redactie Zin in Frankrijk

Redactie Zin in Frankrijk
De redactie van Zin in Frankrijk schrijft regelmatig over leuke logeeradresjes, top 10 bezienswaardigheden, nieuws, unieke plekjes en trends op gebied van Frankrijk. Volg Zin in Frankrijk ook via Facebook, Instagram en Pinterest.

Onze nieuwste artikelen

Disneyland Parijs 1414491692, Museum voor Moderne Kunst in Parijs

Disneyland® Parijs tickets, aanbiedingen en hotels!

Ontdek de magische wereld van Disneyland Parijs. Beleef een geweldige vakantie en plan je bezoek. Bekijk hier leuke tips, tickets, aanbiedingen en hotels die jouw verblijf tot een succes zullen maken!