Morvan Rustique 4 min, morvan rustique

Morvan Rustique, een klein paradijsje in het groen

Vakantiedomein in de Morvan

Pure ontspanning in Frankrijk voor de natuurliefhebbers en de gezinnen met jonge kindjes. Laat je verrassen door dit mooie plekje in een uniek stukje Frankrijk “Parc Naturel Regional du Morvan”, hartje Bourgogne. Het gezellige Morvan Rustique is een kindvriendelijk vakantiedomein met gîtes en lodgetenten in Saône-et-Loire in de Bourgogne-Franche-Comté.

Vakantie in de Saône-et-Loire? Lees dan alles over de 10 mooiste bezienswaardigheden in dit mooie departement.

Morvan Rustique 1 min, morvan rustique

Pure schoonheid en rust

De Morvan in Frankrijk wordt ook wel klein Canada genoemd. En terecht want hier vind je nog de pure schoonheid en ongereptheid van prachtige loofbossen, naaldwoud, mooie vergezichten, beekjes, weilanden met Charolais koeien en oude dorpjes. De unieke stilte, enkel de geluiden van de natuur zorgen ervoor dat het drukke Nederland in no time uit je systeem is.

Morvan Rustique 5 min, morvan rustique
Morvan Rustique 6 min, morvan rustique
Morvan Rustique 7 min, morvan rustique
Morvan Rustique 3 min, morvan rustique

Kleinschalig vakantiedomein

Morvan Rustique is een kleinschalig vakantiedomein gelegen op een ruim terrein van 5 hectare. Oude gebouwen zijn omgetoverd tot zes sfeervolle gîtes, er zijn vier volledig ingerichte lodgetenten en één kampeerplaats voor gasten met eigen tent. De kleinschaligheid maakt de sfeer zo ongedwongen, zo heeft iedereen wel zijn eigen privacy. Er is ook gedacht aan de ouders…even extra ontspannen met een goede massage of een behandeling door onze ervaren schoonheidsspecialiste.

Morvan Rustique 1 min, morvan rustique

Een fijne vakantie voor kinderen

De kinderen vermaken zich uitstekend, Het kindvriendelijke Morvan Rustique is daar volledig op afgestemd en ook bekend om zijn vele dieren op het terrein. Er is een kinderboerderij met allerlei kleine boerderijdieren, er zijn ezels, een pony, paardjes van het ras Irish Cob en er lopen drie poezen. Één keer per week organiseren Arjen en Nancy een gezellige oud Hollandse spelletjesmiddag. Denk dan aan zaklopen, stelten, stokpaardjes, eierlopen, etc.

Morvan Rustique 8 min, morvan rustique

Diner en verse broodjes

Ook aan de innerlijke mens is gedacht, er wordt twee keer per week gekookt en ’s ochtends worden er verse broodjes gehaald bij de warme bakker. Een goed wijntje mag ook niet uitblijven in Frankrijk dus zijn er diverse lekkere wijnen uit de streek op voorraad.

Eindeloos wandelen & mooie stadjes

Gasten en natuurliefhebbers die deze streek ontdekken zijn erg verrast, je kunt hier eindeloos wandelen, mountainbiken of racefietsen. Er zijn direct vanaf Morvan Rustique wandelroutes uitgezet en diverse wandelingen in de buurt. Ook vogelaars halen hun hart op met de diversiteit aan vogels in dit gebied.

Aan mooie stadjes ook geen gebrek, neem Autun een oude Romeinse stad met heerlijke restaurantjes of Beaune met zijn armen ziekenhuis “Hospice de Beaune”en zijn mooie wijnstreek.

Kortom voor ieder wat wils! Voor meer informatie kijk dan eens op de website van Morvan Rustique: www.morvanrustique.com.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Morvan Rustique. Ook samenwerken met Zininfrankrijk.nl? Neem contact met ons op!

Lees ook:

Over Redactie Zin in Frankrijk

Redactie Zin in Frankrijk
De redactie van Zin in Frankrijk schrijft regelmatig over leuke logeeradresjes, top 10 bezienswaardigheden, nieuws, unieke plekjes en trends op gebied van Frankrijk. Volg Zin in Frankrijk ook via Facebook, Instagram en Pinterest.

Onze nieuwste artikelen

Natuurhuisje in Coubjours header, morvan rustique

10 x mooie natuurhuisjes in de Nouvelle-Aquitaine

De Nouvelle-Aquitaine is een prachtig gebied om vakantie te vieren in een natuurhuisje en heerlijk te ontspannen op de mooiste plekjes in het groen.