Le Havre

Le Havre is een stad in het noordwesten van Frankrijk, gelegen aan de monding van de rivier de Seine. De stad heeft een belangrijke haven die al eeuwenlang een belangrijke rol speelt in de handel en het transport van goederen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad zwaar gebombardeerd, maar na de oorlog werd het herbouwd in een modernistische stijl onder leiding van de architect Auguste Perret. Tegenwoordig staat het centrum van Le Havre op de werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege zijn unieke architectuur en stedenbouw. Het is ook een populaire bestemming voor toeristen vanwege de stranden, musea en culturele evenementen.

Le Havre: moderne architectuur, zandstrand en havenstad

De stad staat bekend om zijn modernistische architectuur, zandstranden en als een belangrijk haven. Ontdek de charme van deze bruisende stad en geniet van de vele culturele attracties, heerlijk eten en historische bezienswaardigheden.

Stel zelf je reis naar Le Havre samen

De beste hotels in Le Havre boek je bij Booking.com. Inspiratie voor campings in de buurt van Le Havre vind je bij ANWB Camping. Zoek je een luxe camping in Normandië? Kijk dan op Allcamps of Vacanceselect. Overnacht je liever in een vakantiehuisje? Dan adviseren wij de website van Natuurhuisje.nl. Hier heb je keuze uit een groot aantal charmante huisjes in de natuur.

Maandelijkse tips ontvangen?

Word lid van onze mailinglijst om het laatste nieuws en updates van Zin in Frankrijk te ontvangen.

Je bent succesvol toegevoegd aan onze mailinglijst.