Uitzicht Col de la Palmarella Corsica pvf, corsica

De 4 mooiste uitzichtpunten op West Corsica

Vakantie Corsica? Ontdek 4 mooie uitzichtpunten op Corsica

Als ik een deel van Corsica in mijn hart heb gesloten, dan is dat West-Corsica wel. Ik ben een ontzettend grote bergliefhebber, maar deze kustlijn is anders en verdient absoluut een plekje in mijn hart. De kust van West-Corsica wordt omgeven door de mooiste en de ruigste bergen. En geen doorsnee bergen. Nee, bergen die uit de azuurblauwe zee rijzen. Rotsbergen, groene bergen, maar ook roze en vuurrode bergen die het mooiste contrast vormen met het felblauwe water van de Middellandse zee. West-Corsica is wonderschoon en daarom delen wij graag vier adembenemende uitzichtpunten in dit gebied.

LEES OOK: de mooiste bezienswaardigheden van Corsica

Uitzichtpunt bij Col de Palmarella

Na een rit van het vestingstadje Calvi naar Galéria, langs een middelhoge rotskust die alsmaar uitkijkt over de azuurblauwe zee, worden we verwelkomd door een uitgestrekte groene vallei. De weg neemt ons verder mee op reis door een groenrijk berggebied, alsmaar hoger en hoger, tot we op een adembenemend uitkijkpunt uitkomen bij Col de Palmarella (408 m). Je kunt het niet missen, want er staan ongetwijfeld andere auto’s langs de weg om het uitzicht te bewonderen. Het spreekt voor zich dat wij de auto hier ook even moeten stilzetten. Wat voor ons ligt is eigenlijk in geen woorden te omschrijven. In het midden strekt zich een brede baai voor ons uit, een gebied waar groen en blauw de boventoon voeren. Een weids uitzicht over de Golfe de Girolata en in de verte de rode rotsen van Punta Rossa, onderdeel van het Réserve de Scandola, een beschermd natuurgebied dat op de Unesco lijst staat.

Uitzicht Col de la Palmarella Corsica pvf, corsica
Uitzicht Col de la Palmarella

Orientatietafel bij Col de la Croix

Vanaf het voorgaande uitzichtpunt blijft de weg verder slingeren zonder de kust uit het oog te verliezen. Wanneer we bij Col de la Croix (260 m) aankomen, parkeren we de auto en wandelen we over het sentier “Panorama Table d’orientation”. Zoals de naam doet vermoeden, wandelen we binnen een kwartier naar een orientatietafel, waar we wederom op een schilderachtig uitzicht worden getrakteerd richting het Réserve de Scandola en over de Golfe de Porto: een rotsige kustlijn die steeds rodere tinten aanneemt, rotsbergen bedekt met groene begroeiing en een glinsterende azuurblauwe zee. Corsica, kan het nog mooier?

Col de la Croix orientatietafel Corsica pvf, corsica
Col de la Croix oriëntatietafel
Col de la Croix berg en zee Corisca pvf, corsica
Col de la Croix, uitzicht op de bergen en zee
Uitzichtpunt Col de la Croix Corsica pvf, corsica
Uitzicht Col de la Croix
Uitzicht Col de la Croix close up Corsica pvf, corsica
Uitzicht op de baai bij Col de la Croix

Calanques de Piana

Hierna volgt de wondermooie wereld van de Calanques. Niet de Calanques zoals je ze van Zuid-Frankrijk kent. Deze Calanques, of beter gezegd “Calanches” op z’n Corsicaans, zijn een aaneenschakeling van grillige, rode rotsformaties. Op 400 meter hoogte steken de Calanques ver boven de zee uit en op sommige plekken duiken de majestueuze spitse rotsen regelrecht de zee in. In de wereld van de Calanques word je alsmaar verrast door de meest bizarre rotsformaties. Rotsen waarin je allerlei figuren kunt zien, of misschien niet. Dieren, mensen, een hartje, maar ook imponerende kolommen en rotsbogen volgen elkaar op. Ik blijf maar oh’s en ah’s roepen, zoveel ben ik onder de indruk van deze betoverende, ruige natuur. We nemen alle tijd om dit overweldigend mooie natuurgebied te verkennen, dat net als het Réserve de Scandola met recht op de Unesco lijst staat. We maken een korte wandeling naar het château fort, een rots waar je een kasteel in zou moeten zien, en wandelen langs de geasfalteerde weg die door het ruige rotslandschap voert. Alle tijd om ons te vergapen aan dit unieke decor. En uiteraard draait mijn camera overuren. Need I say more?

Hotel in de buurt van Piana? Bekijk 10 hotels in de buurt van Piana


Uitzicht Wandeling Chateau Fort Corsica pvf, corsica
Uitzicht op zee bij de Calanques Piana
Calanques Piana Corsica pvf, corsica
Calanques Piana weg
Calanques Piana Corsica 3 pvf, corsica
Calanques Piana op Corsica
Uitzichten West Corsica Calanques pvf, corsica
Uitzicht West Corsica Calanques
Calanques Piana hartje Corsica pvf, corsica
Calanques Piana

Capo Rosso

Vanuit de Calanques de Piana slingert de weg verder door het rotslandschap tot het authentieke dorpje Piana. Iets verder, richting Plage d’Arone, ligt Capo Rosso. Capo Rosso heeft zijn naam te danken aan de zalmkleurige rotsen waaruit het bestaat. Van veraf doet de naam deze kaap al eer aan, maar nog beter is om de kaap te beklimmen. Een wandelpad voert door de maquis, de typische Corsicaanse begroeiing, en klimt verder over een rotsig, steil pad tot aan de top. De kers op de taart is de Tour de Turghiu (331 m), een Genuees torentje dat een 360 graden uitzicht biedt op de omgeving. Van de Golfe de Sagone aan de linkerkant tot aan de Golfe de Porto aan de rechterkant, en nog verder richting de imposante bergen van het binnenland. Dit is naar mijn mening het mooiste uitkijkpunt van West-Corsica, als ik uitga van wat ik allemaal heb mogen zien. Panoramischer dan dit bestaat bijna niet en de klim naar de top is de moeite dubbel en dwars waard.

Capo Rosso Corsica pvf, corsica
Capo Rosso West Corsica
Capo Rosso Corsica pvf 1, corsica
Capo Rosso West Corsica
Capo Rosso Corsica pvf 3, corsica
Capo Rosso uitzicht op zee

Capo Rosso Corsica pvf 4, corsica
Capo Rosso Corsica

Voilà, dit waren de 4 mooiste uitzichtpunten op West Corsica. Zou je deze bijzondere kustroute en uitzichtpunten ook willen verkennen, of misschien ben je hier al eens geweest? Laat je ervaringen weten in een reactie.

Vakantie naar Corsica voorbereiden?

Corsica is het makkelijkst te verkennen per auto. Voor de veerboot (ferry) naar Corsica kijk je bij Directferries.nl. Op Corsica vind je verschillende hotels. Voor het grootste aanbod hotels op Corsica kijk je op Booking.com. Veel hotels hebben gunstige annuleringsvoorwaarden. Ga je liever kamperen op Corsica dan vind je bij ANWB Camping een groot aantal (direct te boeken) campings. Ook op onze site Campingfrankrijk.eu vind je een overzicht van leuke campings op Corsica. Wil je genieten van comfort in een vakantiehuis met zwembad? Dan adviseren we je een kijkje te nemen op Natuurhuisje of Belvilla.

Meer Corsica ? Deze Corsica tips vind je vast ook leuk:

Veelgestelde vragen over Corsica

Wat te doen op Corsica?

Corsica is een prachtig eiland in de Middellandse Zee waar van alles te doen en zien is. Bezoek het stadje Ajaccio of het Reserva Natural de Scandola. Ook Bastia en Bonifacio zijn interessante plaatsen op Corsica. Bekijk hier de 15 hoogtepunten van Corsica.

Wat zijn de mooiste uitzichtpunten van West-Corsica?

De mooiste uitzichtpunten van West-Corsica zijn he uitzichtpunt bij Col de Palmarella en Calanques de Piana. Bekijk hier alle uitzichtpunten op West-Corsica.

Corsica ferries?

Voor de veerboot (ferry) naar Corsica kijk je bij Directferries.nl.

Wat zijn de beste campings op Corsica?

Een paar mooie en fijne campings op Corsica zijn Camping Perla di Mare, Camping Merendella en Camping Vigna Maggiore. Bekijk hier de 10 mooiste campings op Corsica!

Over Redactie Zin in Frankrijk

Redactie Zin in Frankrijk
De redactie van Zin in Frankrijk schrijft regelmatig over leuke logeeradresjes, top 10 bezienswaardigheden, nieuws, unieke plekjes en trends op gebied van Frankrijk. Volg Zin in Frankrijk ook via Facebook, Instagram en Pinterest.

Onze nieuwste artikelen

Camping Riva Bella Thalasso & Spa Resort aan zee

10 x mooie campings op Corsica aan zee

Corsica is het grootste eiland van Frankrijk, in de Middellandse Zee. Wij zetten 10 mooie campings op Corsica aan zee voor je op een rij.