Camping LHirondelle Drome 1, camping l'hirondelle

Camping L’Hirondelle, familiecamping in de Drôme

Familiecamping in het hart van de Drôme en de Vercors

Camping L’Hirondelle in Menglon is een mooie, langgerekte charme camping in het hart van de Drôme langs de rivier de Bez. De plekken zijn erg verschillend, van klein en erg donker tot zeer ruim met schaduw. Het zwembad op de camping is echt fantastisch met kleine en grote glijbanen. Naast zwemmen kunnen de kinderen genieten van het animatieteam. Op de camping vind je een goede winkel, vers brood en heerlijk zelfgebakken pizza’s.

LEES OOK: de mooiste bezienswaardigheden in de Drôme

Verwarmd waterparadijs

Het verwarmde waterparadijs van L’Hirondelle biedt een adembenemend 360°- uitzicht op de bergen van de Vercors en de glooiende velden met biologische zonnebloemen, tarwe en aromatische kruiden. Het waterparadijs bestaat uit drie zwembaden en een waterspeeltuin voor de aller kleinsten, kortom waterpret voor de hele familie.

Baden in de rivier

Kopie van Camping LHirondelle Drome rivier, camping l'hirondelle

Op Camping L’Hirondelle spelen water en natuur een speciale en belangrijke rol. “Le Bez”, de rivier die 3 kilometer lang langs de camping stroomt, biedt een natuurlijke speelplaats voor jong en oud: dammetjes bouwen, in een opblaasbootje de stroomversnellingen passeren. Langs de camping vind je 4 rivierstrandjes.

Activiteiten voor kinderen

Op de camping vind je verschillende voorzieningen en activiteiten voor kinderen. L’Hirondelle heeft verschillende veilige en goed doordachte buitenspeeltuinen geplaatst waaraan de kinderen veel plezier beleven. 3 Springkastelen staan de hele dag voor de kinderen klaar naast het waterparadijs. Kinderen tot 11 jaar kunnen zich inschrijven voor het wekelijkse programma in de Mini-Club.

Ruime kampeerplekken

Camping LHirondelle Drome kampeerplekken, camping l'hirondelle

Camping L’Hirondelle biedt 4 soorten kampeerplaatsen. De Deluxe met eigen badkamer en Premium kampeerplekken hebben een oppervlakte tot 300 m², en liggen aan de bosrand en uitzicht op de Vercors. De comfort kampeerplekken hebben eveneens een oppervlakte tot 300 m². De plekken bevinden zich in de open plekken in het bosgebied en worden omringd door naturrlijke hagen. Tenslotte vind heb je nog de standaard kampeerplekken. Deze hebben een oppervlakte van 100 m².

Lodges, op palen in tentdoek en van hout

Camping LHirondelle Drome safaritenten, camping l'hirondelle

De lodges, op palen in tentdoek en hout zijn volledig uitgerust en gaan op in de natuurlijke omgeving. Voor grote families is er de safaritent voor 8 personen. De tent is volledig ingericht en beschikken over een halfoverdekt terras. Daarnaast kun je terecht in de Woody, een iets kleinere tent voor 7 personen, ruim en elegant ingericht.

Langs de rivier staat de Castor, een ruime lodge tent voor 5/7 personen met 2 slaapkamers. Geniet van het uitzicht en het geluid van de rivier. De Cotton Lodge is de kleinste tent, die ruimte biedt aan 5 personen. De tenten staan op grote open plekken aan de bosrand met uitzicht op de Vercors bergen.

Houten chalets

De houten chalets staan verdeeld over twee dorpjes. Één aan de bosrand met een panoramisch uitzicht over de velden en de bergen van de Vercors, de ander aan de rand van de rivier met uitzicht op de bergen van de Vercors. Alle chalets hebben een overdekt terras, een extra woonruimte die erg in de smaak valt van de families. Je vindt op Camping L’Hirondelle vier type chalets. Het grootse chalet biedt plaats aan 5/7 personen en het kleinste chalet is geschikt voor 2/4 personen.

Comfortabele stacaravans

Tenslotte biedt de camping in de Drôme drie soorten stacaravans (mobil-homes). De stacaravans zijn voorzien van alle comfort en privacy. De grootste stacaravan is ideaal voor 6 personen en de kleinste stacaravan biedt plaats aan 4 personen.

Ontdek de omgeving

Camping L’Hirondelle bevindt zich op 400 meter hoogte in de vallei van de Drôme, ook wel de Diois genoemd, aan de voet van het hooggebergte en het natuurreservaat de Vercors. De regio rond Die wordt doorkruist door de rivier de Drôme die verfrissing en waterpret geeft. Ontdek de prachtige majestueuze landschappen te voet, per fiets of te paard. De Diois en Vercors streek is rijk aan lokale culinaire specialiteiten die niet kunnen wachten om geproefd te worden tijdens uw volgende bezoek.

Camping L’Hirondelle, staanplaatsen vanaf € 126,- per week en huuraccommodaties vanaf € 385,- per week. Prijzen en beschikbaarheid bij AWNB Camping.

Lees ook

Over Redactie Zin in Frankrijk

Redactie Zin in Frankrijk
De redactie van Zin in Frankrijk schrijft regelmatig over leuke logeeradresjes, top 10 bezienswaardigheden, nieuws, unieke plekjes en trends op gebied van Frankrijk. Volg Zin in Frankrijk ook via Facebook, Instagram en Pinterest.

Onze nieuwste artikelen

LEtable des Mauges en Anjou 2, camping l'hirondelle

7x Glamping bij de boer in Frankrijk

Ontdek glamping bij de boer in Frankrijk en geniet van een unieke boerderijvakantie op de glampings van BoerenBed.

Maandelijkse tips ontvangen?

Word lid van onze mailinglijst om het laatste nieuws en updates van Zin in Frankrijk te ontvangen.

Je bent succesvol toegevoegd aan onze mailinglijst.