Bistrot Neuf, 10 Franse restaurants

Bij deze 15 Franse restaurants kun jij jouw favoriete Franse gerechten afhalen

Hoewel je misschien alweer een poosje terug bent van je vakantie in Frankrijk hoef je de lekkere Franse gerechten gelukkig niet te missen. In Nederland vind je namelijk heerlijke Franse restaurants. De meeste Franse restaurants hebben ook een take away menu, waarmee je thuis geniet van een gastronomische avond. Wij hebben voor jullie 15 Franse restaurants op een rij gezet, waar je de lekkerste Franse gerechten kunt afhalen.

Auberge Jean et Marie, 10 Franse restaurants

1. Auberge Jean et Marie (Amsterdam)

Auberge Jean et Marie is een heerlijk restaurant en wijnbar met een ontspannen en comfortabele sfeer. Het restaurant is gelegen aan de Albert Cuypstraat in het centrum van Amsterdam. De eigenaren van het restaurant zijn echte francofielen en zijn geïnspireerd door de lekkerste elementen uit de Franse keuken. Het restaurant is onderscheiden met een Bib Gourmand van de Guide Michelin en is dus een echte aanrader! Pal naast het restaurant vind je de delicatessenwinkel, Épicerie Jean & Marie, waar je zeven dagen per week maaltijden, wijnen, kazen en delicatessen kan afhalen en bestellen. Er is een speciaal menu met heerlijke gerechten zoals quiche, uiensoep, boeuf bourguignon and confit de canard. Via Deliveroo kun je bestellen en het ophalen of laten bezorgen.

>> Bekijk de website van Auberge Jean et Marie

Bistrot Neuf, 10 Franse restaurants

2. Bistrot Neuf (Amsterdam)

Bistrot Neuf is een fijne bistro gelegen in het centrum van Amsterdam, op 5 minuten lopen van het centraal station. In het restaurant kun je nog echt genieten van eerlijk en herkenbaar Frans eten, dat natuurlijk gecombineerd wordt met diverse lekkere wijnen. In de bistrot kun je bij alle gerechten meer dan 75 wijnen bestellen uit alle delen van Frankrijk. Ook dit restaurant is onderscheiden met een Bib Gourmand in de Guide Michelin. Bistrot Neuf biedt een uitgebreid menu aan voor take away. Je kunt er een 3-gangen menu samenstellen voor €29,50 of losse gerechtjes kiezen. Uiteraard kun je er ook allerlei Franse wijnen bestellen en is er zelfs huisgemaakte limoncello!

>> Bekijk de website van Bistrot Neuf

Bouchon den Face, 10 Franse restaurants

3. Bouchon d’en Face (Maastricht)

Bouchon d’en Face is een heerlijk restaurant gelegen Bouchon d’en Face biedt een heerlijk take away menu aan. Het restaurant ligt in het centrum van Maastricht, op een paar meter van de Maas en de Sint Servaasbrug. Het is een knus restaurant met een gezellige ontspannen sfeer. Je kunt er traditionele Franse gerechten proberen onder het genot van een fijn Frans wijntje. Je kunt er een 3 of 4 gangen menu bestellen of voor losse gerechten gaan. Je kunt er kiezen uit allerlei lekkere gerechten, zoals escargots, quiche lorraine, bouillabaise, confit de canard en een borrelplank met Franse kazen. Je kunt de gerechten afhalen of laten bezorgen als je in Maastricht woont.

>> Bekijk de website van Bouchon d’en Face

Brasserie Bardot, 10 Franse restaurants

4. Brasserie Bardot (Breda)

Brasserie Bardot is een sfeervolle franse brasserie gelegen in het centrum van Breda. Iedere week van woensdag tot zondag kun je de lekkerste take away gerechten bestellen. Het restaurant heeft een typisch Franse sfeer en je kunt er genieten van een zonnig terras. Je kunt er traditionele Franse gerechten eten met lekkere bijpassende wijnen. Brasserie Bardot heeft ook een heerlijk take away menu samengesteld. Je kunt kiezen voor een 3 gangenmenu of losse gerechten bestellen. De gerechten worden koud geleverd en kun je zelf opwarmen wanneer je klaar bent voor het eten. Je vindt er franse gerechten zoals uiensoep, steak tartaar, tarte flambée en confit de canard.

>> Bekijk de website van Brasserie Bardot

Florent, 10 Franse restaurants

5. Florent (Utrecht)

Florent is een gezellige Franse bistro gelegen in het centrum van Utrecht. Het restaurant bereidt heerlijke Franse gerechten die hoog op smaak en soms een tikje eigenwijs zijn. Je kunt er genieten van klassiekers, maar ook van verrassingen. Het restaurant is modern en sfeervol ingericht. Florent heeft een fijn take away menu samengesteld. Elke 3 weken wordt het menu gewisseld en je krijgt er instructies van de chef bij om de gerechten helemaal af te maken. Je kunt er een 3 gangen menu bestellen voor €27,50 of kiezen uit losse gerechten. Je kunt er oesters, borrelboxen, truffelsoep, tarte tatin en een Franse kaasplank bestellen. Daarnaast vind je er heerlijke wijnen en is er zelfs een wijnbox met twee flessen die zijn afgestemd op uw eten. Naast afhalen, kun je er ook bestellen bij Uber Eats.

>> Bekijk de website van Florent

Cafe bistro Jules, 10 Franse restaurants

6. Café Bistro Jules (Den Haag)

Café Bistro Jules is een Franse bistro met een Zwitserse twist. Het restaurant is toegankelijk en sfeervol en je kunt er genieten van een lunch en diner in de prachtige tuin. De gerechten zijn klassiek Frans met een moderne twist, gecombineerd met Zwitsers comfort food. Het menu wordt geïnspireerd door het seizoen en er wordt gebruikt gemaakt van lokale ingrediënten. Ook Café Bistro Jules biedt momenteel een take away menu aan. Elke donderdag kun je er een dagspecialiteit afhalen voor 10 euro. De dagspecialiteit wisselt wekelijks en je kunt er natuurlijk ook bijpassende wijnen bij krijgen. Op zaterdag is er een uitgebreid menu met losse gerechten of een 3 gangen menu voor 25 euro.

>> Bekijk de website van Café Bistro Jules

Brasserie Pierre, 10 Franse restaurants

7. Brasserie Pierre (Rotterdam)

Brasserie Pierre is een gezellig Frans restaurant gelegen in het centrum van Rotterdam. De Brasserie serveert Franse gerechten en is de gehele dag geopend. Je kunt er dan ook ontbijten, lunchen en dineren. Er hangt een gezellige sfeer en je kunt er gerechten bestellen zoals Croque Monsieur, uiensoep, Poisson en Cocotte, Coq au Vin, Escargots en Boeuf Bourguignon. Brasserie Pierre is dagelijks geopend van 10:00 tot 21:00 voor take away. Je kunt er ontbijt, broodjes, salades, soepen, hoofdgerechten, snacks en taarten afhalen. Het is een uitgebreid menu met genoeg keuze voor iedereen. Daarnaast vind je Brasserie Pierre ook op Thuisbezorgd.

>> Bekijk de website van Brasserie Pierre

Bistrot du Bac, 10 Franse restaurants

8. Bistrot du Bac (Rotterdam)

Bistrot du Bac is een heerlijk restaurant gelegen in Katendrecht in Rotterdam. Bij het restaurant krijg je het gevoel even in Frankrijk te zijn en er hangt een intieme sfeer. Je kunt er genieten van traditionele Franse gerechten met heerlijke wijnen. Bistrot de Bac heeft een heerlijk take away menu samengesteld. Je kunt op donderdag tot en met zondag bestellen en het hoofdgerecht kan makkelijk thuis worden opgewarmd. Je kunt er heerlijke gerechten bestellen zoals quiche lorraine, tarte flambée, coq au vin en boeuf bourguignon. Daarnaast kun je ook wijnen, limoncella en kazen meebestellen. Een 3 gangen menu heb je al voor €35.

>> Bekijk de website van Bistrot du Bac

Cafe Colette, 10 Franse restaurants

9. Café Colette (Haarlem)

Café Colette is een gezellig restaurant gelegen in het centrum van Haarlem, tegenover de Grote of St. Bavokerk. Het restaurant heeft een intieme en gemoedelijke sfeer en je vindt er een heerlijk terras met uitzicht op de mooiste kerk van Haarlem. Je kunt er allerlei klassieke Franse gerechten proberen en er is een grote selectie aan wijnen. Café Colette heeft uiteraard ook een take away menu samengesteld. Je kunt er elke dag afhalen of bezorgen via Uber Eats. Je vindt er een selectie van klassieke bistrot- en pastagerechten, die warm geleverd worden. Daarnaast kun je er lekkere wijnen meebestellen.

>> Bekijk de website van Café Colette

Vive la Vie, 10 Franse restaurants

10. Vive la Vie (Groningen)

Vive la Vie is een mooie bistro in het centrum van Groningen. Het restaurant heeft een relaxte, ongedwongen sfeer en al het eten word ambachtelijk bereid en gecombineerd met goede wijnen. Bij het restaurant is alles dagvers en er is dus geen vaste menukaart. Laat je verrassen! Vive la Vie heeft uiteraard ook een take away menu samengesteld. Je kunt er elke woensdag tot en met zaterdag bestellen en kiezen voor het 3 gangen menu of de daghap. De daghap verandert elke dag en bij het 3 gangen menu kun je kiezen uit diverse heerlijke gerechten zoals steak tartaar, gepekelde zalm en parelhoen

>> Bekijk de website van Vive la Vie

Bistro Bar Jeanpagne, 10 Franse restaurants

11. Bistro & Aperitief Bar Jeanpagne (Leiden)

Bistro & Aperitiefbar Jeanpagne is een Franse bistro en aperitief bar in het centrum van Leiden. Het is een gezellige ontmoetingsplek, waar kwaliteit en ontspanning centraal staan. Je kunt er elke dag lunchen, dineren en borrelen. Het restaurant heeft een mooi terras gelegen aan de oever van de Nieuwe Rijn. Elke woensdag tot zondag kun je bij Jeanpagne heerlijke gerechten afhalen. Er is een uitgebreid take away menu met croque monsieur, broodjes, salades, soepen, snacks en hoofdgerechten. Er is veel keus en dus voor ieder wat wils! Daarnaast kun je er de lekkerste wijnen bestellen.

>> Bekijk de website van Bistro & Aperitief Bar Jeanpagne

De Buik van Parijs, 10 Franse restaurants

12. De Buik van Parijs (Zwolle)

De Buik van Parijs is een fijn restaurant, net buiten de binnenstad van Zwolle. In de bistro kun je genieten van een gemoedelijke Franse sfeer en is het altijd gezellig druk. Het restaurant beschikt over een tuin met een prachtig terras, compleet met bloemen en wijnranken. Je waant je hier even in Frankrijk! De Buik van Zwolle heeft een take away menukaart opgesteld dat je elke dag tussen 17:00 en 20:00 kunt afhalen of laten bezorgen. Op de kaart vind je authentieke Franse gerechten zoals quiche, uiensoep, slakken, coq au vin en een kaasplankje. Daarnaast kun je hier ook voor meerdere personen kaasfondue bestellen.

>> Bekijk de website van De Buik van Parijs

Brasserie Bellevue, 10 Franse restaurants

13. Brasserie Bellevue (Eindhoven)

Brasserie Bellevue is een heerlijke brasserie net buiten het stadscentrum van Eindhoven. In het restaurant kun je toegankelijke Franse klassiekers proeven en genieten van de gastvrijheid. De gerechten worden geinspireerd door het seizoen en worden begeleidt met heerlijke Franse wijnen. Brasserie Bellevue biedt wekelijks van donderdag tot en met zondag een take away menu aan. De gerechten worden koud geleverd en kun je thuis opwarmen wanneer je klaar bent om te eten. Je kunt er Franse klassiekers bestellen zoals uiensoep, coq au vin, boeuf stroganoff, kreeft en haricots verts. Je kunt de gerechten zowel afhalen als laten bezorgen.

>> Bekijk de website van Brasserie Bellevue

Restaurant Le Vieux Jean, 10 Franse restaurants

14. Restaurant Le Vieux Jean (Delft)

Restaurant Le Vieux Jean is een fijn Frans restaurant in het centrum van Delft. Het restaurant ligt aan de voet van de Oude kerk en heeft een intieme sfeer. Op het menu vind je lekkere Franse gerechten met bijpassende wijnen. Restaurant Le Vieux Jean heeft een heerlijk thuismenu samengesteld. Iedere week wordt er een nieuw menu bedacht die je van donderdag tot en met zondag kunt bestellen. Het menu bestaat uit 3 gangen en is slechts 30 euro. Je kunt diverse bijgerechten en een goede fles wijn bij bestellen. Het menu kan thuis met een paar simpele handelingen binnen een paar minuten op tafel worden gezet.

>> Bekijk de website van Restaurant Le Vieux Jean

Cote Bar Bistro e1604498680801, 10 Franse restaurants

15. Côte Bar Bistro (Den Bosch)

Côte Bar Bistro is een modern en sfeervol restaurant in het centrum van Den Bosch. Je kunt er genieten van een ontspannen sfeer en de meest lekkere Franse gerechten. Het restaurant heeft een uitgebreide wijnkaart en je kunt er ontbijten, lunchen, dineren, borrelen of een high tea doen. Côte Bar Bistro heeft een heerlijk take away menu samengesteld. Elke vrijdag tot en met zondag vind je twee exclusieve gerechten die elke week weer anders zijn. De gerechten worden veelal koud geleverd en kun je thuis eenvoudig opwarmen. Daarnaast kun je er ook altijd huisgemaakte scroppino en porn star martini bestellen en is er een borrelplank met steak tartaar, charcuterie, garnalen en nog veel meer!

>> Bekijk de website van Côte Bar Bistro

Lees ook:

Over Francis

Francis
Francis heeft een passie voor reizen, stedentrips, wandelen en cultuur. Ze heeft de studie "Communication and Media" aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond.