Home » Franse regio's » Grand Est » Haute-Marne » Bezienswaardigheden in de Haute-Marne
Tuin bezoek in Haute Marne

Bezienswaardigheden in de Haute-Marne

Ontdek de Haute-Marne

In nog geen zes uur sta je in het hart van de Haute-Marne (regio Champagne-Ardenne), waar je prachtige landschappen en bossen vind. Proef de Franse keuken en geniet van een glas champagne!


1. Ideaal voor een tussenstop

De Haute-Marne in de Champagne-Ardenne ligt langs de Autoroute du Soleil tussen Reims en Dijon in. Dit maakt het gebied ideaal voor een tussenstop of kort verblijf van een paar dagen. Een stad die je dan zeker moet bezoeken is Langres. Hier vind je in het centrum prachtige renaissance huizen en religieuze monumenten. Langres ligt op het Plateau van Langres waar verschillende rivieren ontspringen, zoals de Seine, de Marne, de Aube en de Maas. Langres is de geboortestad van de Frans schrijver, filosoof en kunstcriticus Diderot.

Breng een bezoek aan het dorp waar Charles de Gaulle heeft gewoond en bezoek zijn woonhuis La Boisserie. Daarnaast kan je terecht in het museum Mémorial Charles de Gaulle in Colombey-les-Deux-Eglises, een museum dat gewijd is aan het leven en het werk van Generaal de Gaulle, een plek waar de Geschiedenis van de 20e eeuw centraal staat.

2. Charmante adresjes

In Haute-Marne vind je talloze bijzondere overnachtingsadresjes, vooral de hotels en chambres d’hôtes in Haute-Marne zijn hier populair. Verblijf een nachtje in een kerk of op een prachtige landgoed.

Liever iets dichter bij de natuur? Ga dan kamperen op een van de 30 verschillende campings in Haute-Marne. Camping Lac de Liez in Langres-Peigny en camping La Forge Sainte-Marie in Thonnance-les-Moulins zijn fraaie campings met een binnenzwembad.

3. Natuur, water en kleurrijke tuinen

De maand mei is de start van het tuinenseizoen in Haute-Marne. Je kan dan de meest verleidelijke tuinen bezoeken.Een kleurrijke tuin in Haute-Marne is de tuin Jardin de Mon Moulin in Thonnance-lès-Joinville en een wandeling over het landgoed van Château du Grand Jardin in Joinville is zeker de moeite waard.

In Langres ontspringen verschillende rivieren en de Haute-Marne telt vijf meren, waaronder het meer Lac du Der en vier meren bij Langres. Op en rondom de meren zijn allerlei watersporten te beoefenen. Zwemmen, waterskiën, zeilen, wandelen en fietsen bij de meren staan garant voor familieplezier.

4. Geschiedenis en kastelen

Wie geïnteresseerd is in geschiedenis kan de kastelen in de Haute-Marne bezoeken. Daarnaast vind je in verschillende steden mooie voorbeelden van de Franse Renaissance tijd. Het kasteel Château de Cirey-sur-Blaise staat in het teken staat van Voltaire, die hier 15 jaar in heeft gewoond. Andere hoogtepunten zijn de kastelen Dinteville, Reynel en Gudmont.

Diverse ambachten zijn in Haute-Marne terug te vinden. Het maken van messen, manden en metaalwerken zijn de oudste industrieën uit Haute-Marne. Verschillende musea zijn hieraan gewijd. Bijvoorbeeld het House of Basket Making in Fayl-Billot is leuk om te bezoeken.

5. Champagne, eten en drinken !

Niet te vergeten tijdens je bezoek aan de Haute-Marne in de Franse regio Champagne-Ardenne zijn alle fantastische producten en specialiteiten. Kaas, truffels, duiven, foie gras, Coiffy en Montsaugeon wijnen en het hoogtepunt: Dé Champagne uit Haute-Marne.

Meer info: www.tourisme-hautemarne.com


Over Dirk

Avatar
Dirk is Frankrijk liefhebber en de eigenaar van deze weblog.