Anduze Cevennen sh 1164705289, anduze

Anduze, dorp aan de voet van de Cevennen

Anduze, historisch dorp in de Gard

Anduze is een dorp in het departement Gard ten zuiden van de plaats Ales dat aan de rivier de Gardon d’Anduze ligt. Het is een pittoresk stadje, met smalle straatjes en middeleeuwse huizen. In Anduze vind je verschillende bezienswaardigheden, zoals de klokkentoren uit 1320 (la tour de l’horloge) en een deel van de oorspronkelijke verdedigingsmuren van de stad, die nog steeds te zien zijn. Er is ook een merkwaardige fontein uit de 17e eeuw, bedekt met felgekleurde tegels. En tenslotte vind je een van de grootste tempels van Frankrijk in in neoklassieke stijl en de kerk van Saint Etienne.

Lees ook: de mooiste bezienswaardigheden van de Gard

De geschiedenis van Anduze is nauw verbonden met die van de protestanten in de regio, vooral van de godsdienstoorlogen. In het Musée du Désert, in het nabijgelegen dorp Le Mas Soubeyran, vind je van alles over deze geschiedenis, het is geheel gewijd aan de geschiedenis van het protestantisme in Frankrijk, met name in de Cevennen. De naam verwijst naar de Désert, de periode tussen de herroeping van het Edict van Nantes en het Edict van Versailles waarin het protestantisme illegaal was in Frankrijk.

Beroemde vazen uit Anduze

Beroemd zijn de vazen, die in Anduze worden gemaakt. Zij sieren al eeuwen lang Franse kasteeltuinen en landhuizen. Oorspronkelijk werden er citroenbomen in geplant, waardoor deze in de winter in een kas of oranjerie konden worden verplaatst. Anduze-vazen hebben doorgaans een groene, blauwe of transparante glazuur.

In de omgeving van Anduze

Er rijdt een stoomtrein van Anduze naar Saint-Jean-du-Gard, de train à vapeur des Cévennes. En vlak bij Anduze ligt La Bambouseraie de Prafrance, een park met een bamboebos met stengels tot 28 m hoogte. Het bamboebos werd medio 19e eeuw geplant door Eugène Mazel.

Lees ook:

Over Redactie Zin in Frankrijk

Redactie Zin in Frankrijk
De redactie van Zin in Frankrijk schrijft regelmatig over leuke logeeradresjes, top 10 bezienswaardigheden, nieuws, unieke plekjes en trends op gebied van Frankrijk. Volg Zin in Frankrijk ook via Facebook, Instagram en Pinterest.

Onze nieuwste artikelen

Frankrijk VilleneuvelesAvignon Campeole Ile des Papes ExtraLarge, anduze

De 10 mooiste campings in de Gard

Ontdek de beste campings in de Gard! Geniet van de schitterende natuur, pittoreske stadjes en dorpjes, en een ontspannen sfeer vanaf een camping in dit prachtige departement.