Home » Franse regio's » Hauts-de-France » 5 Redenen voor een bezoek aan Nord-Pas-de-Calais

5 Redenen voor een bezoek aan Nord-Pas-de-Calais

Nord-Pas-de-Calais toerisme

5 REDENEN voor een bezoek aan Nord-Pas-de-Calais. Niet ver van huis en ideaal voor een weekendje weg!

Lees ook: bezienswaardigheden Noord-Frankrijk.


1. Culturele diversiteit

In Nord-Pas-de-Calais vind je meer dan 45 musea, waaronder het museum Louvre-Lens, dependance van het Louvre museum in Parijs. Daarnaast kan je meer dan 100 lokale bedrijven bezoeken, van fabrieken tot boerderijen. In de steden vind je een grote diversiteit aan architectonisch erfgoed.

2. Monumenten

Door heel Nord-Pas-de-Calais liggen veel gedenkplaatsen en begraafplaatsen ter nagedachtenis van WO-I en WO-II. Er zijn verschillende routes uitgezet om de plekken van de slagvelden te bezoeken. Sinds 2012 staan de koolmijnen op de UNESCO werelderfgoed lijst. Dit gebied beslaat een gebied van 120km van Fresnes-sur-Escault tot Enquin-les-Mines.

3. Ontspannen en rust

Van spa en wellness resorts tot winkelen, in Nord-Pas-de-Calais kunt u helemaal tot rust komen. Net als in heel Frankrijk bied Nord-Pas-de-Calais een diversiteit aan specialiteiten op gastronomisch gebied. Nord-Pas-de-Calais heeft zijn eigen kaas, Mimolette en Maroilles. Andere specialiteiten die je hier kan vinden zijn andijvie, haringen, vla, pruimentaart, stoofpot van rundvlees en vlees terrine.

4. Dicht bij huis

In 2½ uur sta je vanaf Utrecht in de stad Lille (ex culturele hoofdstad in 2004). Dit maakt Nord-Pas-de-Calais ideaal voor een weekendje weg. Langs de kust liggen fraaie stranden en chique badplaatsen zoals Wissant (zandstranden en kindvriendelijk), Wimereux (ten noorden van Boulogne) met statige villa’s in de belle Ă©poque stijl en de stijlvolle badplaats Le Touquet Paris-Plage.

5. Natuur en festiviteiten

In de Franse regio Nord-Pas-de-Calais liggen drie natuurparken: Parc naturel régional des Caps Marais d’Opale, Parc naturel régional Scarpe-Escaut en Parc naturel régional de l’Avesnois. De groene regio is daarom ideaal voor de natuur en sport liefhebbers. Je kan in Nord-Pas-de-Calais prachtig wandelen, golfen en watersporten. Vergeet niet een bezoek te brengen aan één van de 33 tuinen in Nord-Pas-de-Calais met het label Jardins Remarquables.

In Nord-Pas de Calais zijn jaarlijks een aantal leuke evenementen. De bekendste zijn de grote braderie in Lille en het carnaval in Dunkerque. In de zomer vinden er in Arras diverse festivals plaats.

Hotel tip in Nord-Pas-de-Calais: HĂ´tel de la Baie de Wissant Sauna Hammam, een heerlijk hotel met sauna’s, gelegen aan de uitgestrekte kust. Vakantiehuizen: Geniet van het strand. Bekijk de mooiste vakantiehuizen.

Meer info: www.noordfrankrijk-toerisme.com


Over Dirk

Avatar
Sinds mijn jeugd kom ik al met veel plezier in Frankrijk. Met mijn ouders en twee zusjes gingen wij in de jaren tachtig en negentig vooral naar Bretagne en de eilanden voor de westkust. Alles ging mee, schepnetten, onze twee honden en opblaasboot. Eind jaren negentig kwam er een vakantiehuis in Normandië. En van daaruit heb ik steeds meer delen van Frankrijk ontdekt. Nu ik getrouwd ben en vader van een dochter is Frankrijk voor mij nog steeds het nummer 1 vakantieland. Gelukkig is mijn vrouw minder Francofiel dan ik en daarom gaan wij ook geregeld naar andere mooie plekjes in Europa en daarbuiten. Op Zininfrankrijk.nl schrijf ik over alle mooie plekjes waar ik ooit ben geweest of graag naar toe wil om samen met mijn gezin nog veel meer nieuwe herinneringen te maken!