Ga deze zomer met 20% korting naar Frankrijk

5 Redenen voor een bezoek aan Nord-Pas-de-Calais

Nord-Pas-de-Calais toerisme

5 REDENEN voor een bezoek aan Nord-Pas-de-Calais. Niet ver van huis en ideaal voor een weekendje weg!

Wat te doen in Noord-Frankrijk? Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden in Noord-Frankrijk.

1. Culturele diversiteit

In Nord-Pas-de-Calais vind je meer dan 45 musea, waaronder het museum Louvre-Lens, dependance van het Louvre museum in Parijs. Daarnaast kan je meer dan 100 lokale bedrijven bezoeken, van fabrieken tot boerderijen. In de steden vind je een grote diversiteit aan architectonisch erfgoed.

Ontdek de leukste campings!

Camping tip! Camping Le Phare d’Opale is een gezellige rustige camping, gelegen aan de kust van Nord-Pas-de-Calais en vlakbij het stadje Boulogne-sur-Mer. De camping beschikt over speeltuintjes en je loopt er zo het strand op. Boek hier je verblijf.

2. Monumenten

Door heel Nord-Pas-de-Calais liggen veel gedenkplaatsen en begraafplaatsen ter nagedachtenis van WO-I en WO-II. Er zijn verschillende routes uitgezet om de plekken van de slagvelden te bezoeken. Sinds 2012 staan de koolmijnen op de UNESCO werelderfgoed lijst. Dit gebied beslaat een gebied van 120km van Fresnes-sur-Escault tot Enquin-les-Mines.

3. Ontspannen en rust

Van spa en wellness resorts tot winkelen, in Nord-Pas-de-Calais kunt u helemaal tot rust komen. Net als in heel Frankrijk bied Nord-Pas-de-Calais een diversiteit aan specialiteiten op gastronomisch gebied. Nord-Pas-de-Calais heeft zijn eigen kaas, Mimolette en Maroilles. Andere specialiteiten die je hier kan vinden zijn andijvie, haringen, vla, pruimentaart, stoofpot van rundvlees en vlees terrine.

Ontdek de leukste vakantiehuisjes! In de Centre-val-de-Loire kun je mooie natuurhuisjes vinden, die tussen de duinen, stranden en bossen liggen. Bekijk hier de leukste natuurhuisjes. Daarnaast kun je ook grote luxe vakantiehuizen vinden. In deze huisjes kun je met het hele gezin genieten. Bekijk hier de leukste huisjes voor de familie.

4. Dicht bij huis

In 2½ uur sta je vanaf Utrecht in de stad Lille (ex culturele hoofdstad in 2004). Dit maakt Nord-Pas-de-Calais ideaal voor een weekendje weg. Langs de kust liggen fraaie stranden en chique badplaatsen zoals Wissant (zandstranden en kindvriendelijk), Wimereux (ten noorden van Boulogne) met statige villa’s in de belle Ă©poque stijl en de stijlvolle badplaats Le Touquet Paris-Plage.

5. Natuur en festiviteiten

In de Franse regio Nord-Pas-de-Calais liggen drie natuurparken: Parc naturel rĂ©gional des Caps Marais d’Opale, Parc naturel rĂ©gional Scarpe-Escaut en Parc naturel rĂ©gional de l’Avesnois. De groene regio is daarom ideaal voor de natuur en sport liefhebbers. Je kan in Nord-Pas-de-Calais prachtig wandelen, golfen en watersporten. Vergeet niet een bezoek te brengen aan Ă©Ă©n van de 33 tuinen in Nord-Pas-de-Calais met het label Jardins Remarquables.

In Nord-Pas de Calais zijn jaarlijks een aantal leuke evenementen. De bekendste zijn de grote braderie in Lille en het carnaval in Dunkerque. In de zomer vinden er in Arras diverse festivals plaats.

Planje reis:
Nord-Pas-de-Calais is ongeveer 4 uur rijden. De mooiste vakantiehuizen in de Nord-Pas-de-Calais vind je bij Natuurhuisje.nlTopictravel en Belvilla. Kijk voor het grootste aanbod campings bij ANWB CampingVacanceselect en Suncamp. Een hotel boek je natuurlijk bij Booking.com.

Meer van dit soort leuke artikelen op je tijdlijn? Volg Zin in Frankrijk dan ook via Facebook.

Gratis leuke Frankrijktips in je mailbox:

We garanderen 100% privacy. Uw gegevens worden niet gedeeld. Bekijk archief.

Over Dirk

Avatar
Sinds mijn jeugd kom ik al met veel plezier in Frankrijk. Met mijn ouders en twee zusjes gingen wij in de jaren tachtig en negentig vooral naar Bretagne en de eilanden voor de westkust. Alles ging mee, schepnetten, onze twee honden en opblaasboot. Eind jaren negentig kwam er een vakantiehuis in Normandië. En van daaruit heb ik steeds meer delen van Frankrijk ontdekt. Nu ik getrouwd ben en vader van een dochter is Frankrijk voor mij nog steeds het nummer 1 vakantieland. Gelukkig is mijn vrouw minder Francofiel dan ik en daarom gaan wij ook geregeld naar andere mooie plekjes in Europa en daarbuiten. Op Zininfrankrijk.nl schrijf ik over alle mooie plekjes waar ik ooit ben geweest of graag naar toe wil om samen met mijn gezin nog veel meer nieuwe herinneringen te maken!