Cap Blanc Nez Noord Frankrijk shutterstock 483169075 min, nord-pas-de-calais

Top-5 Bezienswaardigheden Nord-Pas-de-Calais

Vakantie in Nord-Pas-de-Calais, wat te doen?

In het uiterste noorden van Frankrijk vind je de voormalige regio Nord-Pas-de-Calais. De regio grenst in het noorden aan België en in het westen aan de Noordzee. Nord-Pas-de-Calais is door deze ligging dé ideale bestemming voor een kort verblijf. De kust wordt hier de Opaalkust genoemd, je vindt hier prachtige zandstranden, rotskusten (Cap Blanc Nez en Cap Gris Nez) en badplaatsen, als Le Touquet Paris Plage en Boulogne-sur-Mer. Naast de populaire stranden en badplaatsen, vind je in de regio veel sporen uit de Eerste en Tweede wereldoorlog. De leukste steden in Nord-Pas-de-Calais om te bezoeken zijn Rijsel (Lille), Arras, Boulogne-sur-Mer en Calais.

Wat te doen in Noord-Frankrijk?
Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden in Noord-Frankrijk

Opaalkust Noord Frankrijk shutterstock 483169090, nord-pas-de-calais

1. Culturele diversiteit

In Nord-Pas-de-Calais vind je meer dan 45 musea, waaronder het museum Louvre-Lens, dependance van het Louvre museum in Parijs. Daarnaast kan je meer dan 100 lokale bedrijven bezoeken, van fabrieken tot boerderijen. In de steden vind je een grote diversiteit aan architectonisch erfgoed.

De populairste musea in Nord-Pas de Calais zijn:

Camping tip! Camping Le Phare d’Opale is een gezellige rustige camping, gelegen aan de kust van Nord-Pas-de-Calais en vlakbij het stadje Boulogne-sur-Mer. De camping beschikt over speeltuintjes en je loopt er zo het strand op.

Campings in Nord-Pas-de-Calais:
Kamperen in Nord-Pas-de-Calais, Noord-Franse stranden en de onbekende parel Lille

2. Interessante monumenten

Door heel Nord-Pas-de-Calais liggen veel gedenkplaatsen en begraafplaatsen ter nagedachtenis van WO-I en WO-II. Er zijn verschillende routes uitgezet om de plekken van de slagvelden te bezoeken. Sinds 2012 staan de koolmijnen op de UNESCO werelderfgoed lijst. Dit gebied beslaat een gebied van 120km van Fresnes-sur-Escault tot Enquin-les-Mines.

Reisgids voor onderweg:
De Groene Reisgids – Nord-Pas-de-Calais

Cap Blanc Nez Noord Frankrijk shutterstock 483169075 min, nord-pas-de-calais

3. Ontspannen en rust

Van spa en wellness resorts tot winkelen, in Nord-Pas-de-Calais kunt u helemaal tot rust komen. Net als in heel Frankrijk bied Nord-Pas-de-Calais een diversiteit aan specialiteiten op gastronomisch gebied. Nord-Pas-de-Calais heeft zijn eigen kaas, Mimolette en Maroilles. Andere specialiteiten die je hier kan vinden zijn andijvie, haringen, vla, pruimentaart, stoofpot van rundvlees en vlees terrine.

Ontdek de leukste vakantiehuisjes! In de Centre-val-de-Loire kun je mooie natuurhuisjes vinden, die tussen de duinen, stranden en bossen liggen. Bekijk hier de leukste natuurhuisjes. Daarnaast kun je ook grote luxe vakantiehuizen vinden. In deze huisjes kun je met het hele gezin genieten. Bekijk hier de leukste huisjes voor de familie.

4. Lille, dicht bij huis

In 2½ uur sta je vanaf Utrecht in de stad Lille (ex culturele hoofdstad in 2004). Dit maakt Nord-Pas-de-Calais ideaal voor een weekendje weg. Langs de kust liggen fraaie stranden en chique badplaatsen zoals Wissant (zandstranden en kindvriendelijk), Wimereux (ten noorden van Boulogne) met statige villa’s in de belle époque stijl en de stijlvolle badplaats Le Touquet Paris-Plage.

Hotel Lille, waar te verblijven?
Dit zijn de 10 beste hotels in Lille

De mooiste plekjes en historische steden

  • Boulogne-sur-Mer
  • Cap Gris-Nez en Cap Blanc-Nez
  • Saint-Omer
  • Arras
  • Le Touquet-Paris-Plage
  • Lille
  • Wissant
  • Binnenland en moerasgebieden

5. Natuur en festiviteiten

In de Franse regio Nord-Pas-de-Calais liggen drie natuurparken: Parc naturel régional des Caps Marais d’Opale, Parc naturel régional Scarpe-Escaut en Parc naturel régional de l’Avesnois. De groene regio is daarom ideaal voor de natuur en sport liefhebbers. Je kan in Nord-Pas-de-Calais prachtig wandelen, golfen en watersporten. Vergeet niet een bezoek te brengen aan één van de 33 tuinen in Nord-Pas-de-Calais met het label Jardins Remarquables.

In Nord-Pas de Calais zijn jaarlijks een aantal leuke evenementen. De bekendste zijn de grote braderie in Lille en het carnaval in Dunkerque. In de zomer vinden er in Arras diverse festivals plaats.

Populaire activiteiten voor kinderen:

Skip the line Nausicaá:
Koop hier online e-tickets voor Nausicaá

Plan je reis naar Nord-Pas-de-Calais:
Nord-Pas-de-Calais is ongeveer 4 uur rijden. De mooiste vakantiehuizen in de Nord-Pas-de-Calais vind je bij Natuurhuisje.nl en Belvilla. Kijk voor het grootste aanbod campings bij ANWB CampingVacanceselect en Suncamp. Een hotel boek je natuurlijk bij Booking.com.

Lees meer over Noord-Frankrijk:

Veelgestelde vragen Nord-Pas-de-Calais

Wat zijn populaire bezienswaardigheden in Nord-Pas-de-Calais?

Populaire bezienswaardigheden zijn Nausicaá, Museum voor Schone Kunsten en Cap Blanc-Nez. Bekijk hier meer bezienswaardigheden in Nord-Pas-de-Calais.

Wat zijn populaire activiteiten voor kinderen in Nord-Pas-de-Calais?

Families met kinderen raden Nausicaá, Parc Zoologique de Lille, Parc Bagatelle en Dennlys Parc aan. Bekijk hier alle activiteiten voor kinderen in Nord-Pas-de-Calais.

Wat zijn de mooiste musea in Nord-Pas-de-Calais?

Populaire musea in Nord-Pas-de-Calais zijn, La Piscine Museum, Louvre-Lens en het Museum voor Schone Kunsten. Bekijk alle musea in Nord-Pas-de-Calais.

Wat zijn de mooiste plekjes in Nord-Pas-de-Calais?

Populaire plekjes en historische steden in Nord-Pas-de-Calais zijn Boulogne-sur-Mer, Cap Gris-Nez & Cap Blanc-Nez, Saint-Omer, Arras en Le Touquet-Paris-Plage. Bekijk hier alle mooie plekjes in Nord-Pas-de-Calais.

Over Redactie Zin in Frankrijk

Redactie Zin in Frankrijk
De redactie van Zin in Frankrijk schrijft regelmatig over leuke logeeradresjes, top 10 bezienswaardigheden, nieuws, unieke plekjes en trends op gebied van Frankrijk. Volg Zin in Frankrijk ook via Facebook, Instagram en Pinterest.

Onze nieuwste artikelen

Tiny House in Reux 1, nord-pas-de-calais

10x Bijzonder overnachten in Noord-Frankrijk

Van een sprookjesachtige boomhut boven Parijs tot een romantische tiny house in de Elzas. Bekijk 10 plekken voor bijzonder overnachten in Noord-Frankrijk.