Home » Franse regio's » Hauts-de-France » 5 Redenen voor een bezoek aan Nord-Pas-de-Calais
Nord-Pas-de-Calais in Frankrijk

5 Redenen voor een bezoek aan Nord-Pas-de-Calais

Nord-Pas-de-Calais toerisme

5 REDENEN voor een bezoek aan Nord-Pas-de-Calais. Niet ver van huis en ideaal voor een weekendje weg!


1. Culturele diversiteit

In Nord-Pas-de-Calais vind je meer dan 45 musea, waaronder het museum Louvre-Lens, dependance van het Louvre museum in Parijs. Daarnaast kan je meer dan 100 lokale bedrijven bezoeken, van fabrieken tot boerderijen. In de steden vind je een grote diversiteit aan architectonisch erfgoed.

2. Monumenten

Door heel Nord-Pas-de-Calais liggen veel gedenkplaatsen en begraafplaatsen ter nagedachtenis van WO-I en WO-II. Er zijn verschillende routes uitgezet om de plekken van de slagvelden te bezoeken. Sinds 2012 staan de koolmijnen op de UNESCO werelderfgoed lijst. Dit gebied beslaat een gebied van 120km van Fresnes-sur-Escault tot Enquin-les-Mines.

3. Ontspannen en rust

Van spa en wellness resorts tot winkelen, in Nord-Pas-de-Calais kunt u helemaal tot rust komen. Net als in heel Frankrijk bied Nord-Pas-de-Calais een diversiteit aan specialiteiten op gastronomisch gebied. Nord-Pas-de-Calais heeft zijn eigen kaas, Mimolette en Maroilles. Andere specialiteiten die je hier kan vinden zijn andijvie, haringen, vla, pruimentaart, stoofpot van rundvlees en vlees terrine.

4. Dicht bij huis

In 2½ uur sta je vanaf Utrecht in de stad Lille (ex culturele hoofdstad in 2004). Dit maakt Nord-Pas-de-Calais ideaal voor een weekendje weg. Langs de kust liggen fraaie stranden en chique badplaatsen zoals Wissant (zandstranden en kindvriendelijk), Wimereux (ten noorden van Boulogne) met statige villa’s in de belle époque stijl en de stijlvolle badplaats Le Touquet Paris-Plage.

5. Natuur en festiviteiten

In de Franse regio Nord-Pas-de-Calais liggen drie natuurparken: Parc naturel régional des Caps Marais d’Opale, Parc naturel régional Scarpe-Escaut en Parc naturel régional de l’Avesnois. De groene regio is daarom ideaal voor de natuur en sport liefhebbers. Je kan in Nord-Pas-de-Calais prachtig wandelen, golfen en watersporten. Vergeet niet een bezoek te brengen aan één van de 33 tuinen in Nord-Pas-de-Calais met het label Jardins Remarquables.

In Nord-Pas de Calais zijn jaarlijks een aantal leuke evenementen. De bekendste zijn de grote braderie in Lille en het carnaval in Dunkerque. In de zomer vinden er in Arras diverse festivals plaats.

Hotel tip in Nord-Pas-de-Calais: Hôtel de la Baie de Wissant Sauna Hammam, een heerlijk hotel met sauna’s, gelegen aan de uitgestrekte kust. Vakantiehuizen: Geniet van het strand. Bekijk de mooiste vakantiehuizen.

Meer info: www.noordfrankrijk-toerisme.com


Over Dirk

Avatar
Dirk is Frankrijk liefhebber en de eigenaar van deze weblog.