Colmar Elzas Dorpen shutterstock 4267039,

5 Grote steden in de Elzas

Steden in de Elzas

De Elzas is een betrekkelijk kleine regio van Frankrijk, maar de steden van de Elzas behoren toch echt tot de mooiste van Frankrijk. Door het verleden met Duitsland klinken de namen van de steden en dorpen eerder Duits dan Frans.

Strasbourg Elzas shutterstock 1447966127,

1. Het bruisende Strasbourg

Het bruisende culturele Strasbourg, hoofdstad van Europa, is een dynamische stad. De binnenstad is omgeven door grachten en de rivier de Ill. De binnenstad staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. In de binnenstad vind je wereldberoemde monumenten zoals de kathedraal en het Astronomische Uurwerk, Maiso Kammerzell, de wijk La Petit France en de Ponts Couverts en het Paleis Rohan. De vakwerkhuizen uit de middeleeuwen en renaissance zijn mooi bewaard gebleven en getuigen van een opmerkelijk erfgoed. In Strasbourg vind je ook een aantal belangrijke musea, zoals het Elzasmuseum en het Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst.

Meer info: http://www.otstrasbourg.fr/

Hotel tip in Strasbourg: Hotel Rohan is een prachtig boutique hotel, gelegen in het centrum van Strasbourg op slechts 150 meter van de kathedraal. Vliegtickets naar Strasbourg: Van Amsterdam vanaf 97 euro. Bekijk de vliegtickets hier.

Saverne Elzas steden shutterstock 115120870 1,

2. Middeleeuwse burchten in Saverne

Niet ver van Strasbourg ligt de stad Saverne aan de rand van het Regionaal Natuurpark van de Noordelijke Vogezen. Saverne is een belangrijke stop voor pleziervaarders op het Marne-Rijnkanaal. De Grand’Rue telt mooie oude vakwerkhuizen, waarvan het bekendste het Katzhuis is, met haar gebeeldhouwde balken. In Saverne is het museum in het Kasteel Rohan, de voetgangerszone, de rozentuin en de botanische tuin een must.

Meer info: http://www.tourisme-saverne.fr/

LEES OOK: De mooiste campings in de Elzas

Sélestat Elzas steden shutterstock 264927731,

3. Sélestat aan de oevers van de Ill

De stad Sélestat ligt aan de oever van de rivier de Ill in de Boven-Rijnse Laagvlakte bij de Vogezen. De steegjes met vakwerkhuizen, de humanistische Bibliotheek, de stadswallen van Vauban, de kerken Sainte-Foy en Saint-Georges, beide zijn meesterwerken uit de romaanse en gotische architectuur, getuigen van een groot monumentaal erfgoed.

Colmar Elzas Dorpen shutterstock 4267039,

4. Colmar, hoofdstad van de elzaswijnen

Colmar is de hoofdstad van de elzaswijnen! In de binnenstad kom je opmerkelijke monumenten en vakwerkhuizen tegen. Maison Pfister, Koïfhus of Oude Douane, de grachten in de wijk Klein-Venetië, Museum Unterlinden en het retabel van Issenheim, collegiale kerk Saint-Martin, de dominicanenkerk en het Batholdimuseum, ter ere van de maker van het Vrijheidsbeeld in Amerika.

Meer info: https://www.tourisme-colmar.com/

Vakantiehuizen in Colmar: Geniet van het stadje en de heerlijke wijn. Bekijk hier de mooiste vakantiehuizenHotel tip in Colmar: Ibis Styles Colmar Centre, een modern hotel, gevestigd in een brouwerij en in het oude centrum.

Mulhouse 3 shutterstock 1347959885,

5. De oude industriestad Mulhouse

Mulhouse heeft een rijk industrieel verleden. Een bron van kennis en wetenswaardigheden, zoals het Automobielmuseum – Schlumpfcollectie, Spoorwegmuseum, Stoffendrukmuseum, EDF-Electropolis, Zoölogisch en Botanisch Park. In de oude binnenstad van Mulhouse duik je in de wereldse sfeer van deze oude industriestad. Ontdek de historische monumenten, zoals het stadhuis en de protestante kerk Saint-Etienne.

Meer info: http://www.tourisme-mulhouse.com/

Hotel tip! Hotel du Parc is een heerlijk 4-sterrenhotel in het centrum van Mulhouse. Het hotel beschikt over ruime kamers en je kunt er een pianobar vinden, waar je kunt genieten van muziek en cocktails.

De beste hotels in de Elzas: Booking.com.

Lees ook:

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden van Elzas?

De Elzas is een prachtige regio waar je de mooiste bezienswaardigheden kunt vinden. Bekijk hier de hoogtepunten van de Elzas.

Wat zijn de leukste kerstmarkten van Elzas?

De Elzas staat bekend om zijn leuke kerstmarkten. In december kun je in stadjes zoals Mulhouse en Colmar de mooiste kerstmarkten vinden. Bekijk hier de leukste kerstmarkten in de Elzas.

Wat zijn de mooiste dorpjes van de Elzas?

In de Elzas kun je de mooist dorpjes vinden. Deze traditionele Elzasser dorpjes staan vol met vakwerkhuizen en mooie bezienswaardigheden. Bekijk hier de mooiste dorpjes in de Elzas.

Over Dirk

Avatar
Sinds mijn jeugd kom ik al met veel plezier in Frankrijk. Met mijn ouders en twee zusjes gingen wij in de jaren tachtig en negentig vooral naar Bretagne en de eilanden voor de westkust. Alles ging mee, schepnetten, onze twee honden en opblaasboot. Eind jaren negentig kwam er een vakantiehuis in Normandië. En van daaruit heb ik steeds meer delen van Frankrijk ontdekt. Nu ik getrouwd ben en vader van een dochter is Frankrijk voor mij nog steeds het nummer 1 vakantieland. Gelukkig is mijn vrouw minder Francofiel dan ik en daarom gaan wij ook geregeld naar andere mooie plekjes in Europa en daarbuiten. Op Zininfrankrijk.nl schrijf ik over alle mooie plekjes waar ik ooit ben geweest of graag naar toe wil om samen met mijn gezin nog veel meer nieuwe herinneringen te maken!

Onze nieuwste artikelen

Tiny House in Reux 3,

De 10 mooiste tiny houses in Noord-Frankrijk

Op zoek naar een tiny house in Noord-Frankrijk? Wij zetten de 10 mooiste tiny houses voor je op een rijtje, van eenvoudig tot zeer luxe.