Home » Franse regio's » Grand Est » 5 Grote steden in de Elzas
© Holidayline.be

5 Grote steden in de Elzas

Steden in de Elzas

De Elzas is een betrekkelijk kleine regio van Frankrijk, maar de steden van de Elzas behoren toch echt tot de mooiste van Frankrijk. Door het verleden met Duitsland klinken de namen van de steden en dorpen eerder Duits dan Frans.

Rivier de Ill in Strasbourg © Holidayline.be

1. Het bruisende Strasbourg

Het bruisende culturele Strasbourg, hoofdstad van Europa, is een dynamische stad. De binnenstad is omgeven door grachten en de rivier de Ill. De binnenstad staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. In de binnenstad vind je wereldberoemde monumenten zoals de kathedraal en het Astronomische Uurwerk, Maiso Kammerzell, de wijk La Petit France en de Ponts Couverts en het Paleis Rohan. De vakwerkhuizen uit de middeleeuwen en renaissance zijn mooi bewaard gebleven en getuigen van een opmerkelijk erfgoed. In Strasbourg vind je ook een aantal belangrijke musea, zoals het Elzasmuseum en het Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst.

Meer info: http://www.otstrasbourg.fr/

Hotel tip in Strasbourg: Hotel Rohan is een prachtig boutique hotel, gelegen in het centrum van Strasbourg op slechts 150 meter van de kathedraal. Vliegtickets naar Strasbourg: Van Amsterdam vanaf 97 euro. Bekijk de vliegtickets hier.
Kasteel Rohan © Route des châteaux d’Alsace

2. Middeleeuwse burchten in Saverne

Niet ver van Strasbourg ligt de stad Saverne aan de rand van het Regionaal Natuurpark van de Noordelijke Vogezen. Saverne is een belangrijke stop voor pleziervaarders op het Marne-Rijnkanaal. De Grand’Rue telt mooie oude vakwerkhuizen, waarvan het bekendste het Katzhuis is, met haar gebeeldhouwde balken. In Saverne is het museum in het Kasteel Rohan, de voetgangerszone, de rozentuin en de botanische tuin een must.

Meer info: http://www.tourisme-saverne.fr/

Zicht op Sélestat © SÉLESTAT HAUT-KOENIGSBOURG TOURISME

3. Sélestat aan de oevers van de Ill

De stad Sélestat ligt aan de oever van de rivier de Ill in de Boven-Rijnse Laagvlakte bij de Vogezen. De steegjes met vakwerkhuizen, de humanistische Bibliotheek, de stadswallen van Vauban, de kerken Sainte-Foy en Saint-Georges, beide zijn meesterwerken uit de romaanse en gotische architectuur, getuigen van een groot monumentaal erfgoed.

© Tourisme en Alsace

4. Colmar, hoofdstad van de elzaswijnen

Colmar is de hoofdstad van de elzaswijnen! In de binnenstad kom je opmerkelijke monumenten en vakwerkhuizen tegen. Maison Pfister, Koïfhus of Oude Douane, de grachten in de wijk Klein-Venetië, Museum Unterlinden en het retabel van Issenheim, collegiale kerk Saint-Martin, de dominicanenkerk en het Batholdimuseum, ter ere van de maker van het Vrijheidsbeeld in Amerika.

Meer info: https://www.tourisme-colmar.com/

Vakantiehuizen in Colmar: Geniet van het stadje en de heerlijke wijn. Bekijk hier de mooiste vakantiehuizenHotel tip in Colmar: Ibis Styles Colmar Centre, een modern hotel, gevestigd in een brouwerij en in het oude centrum.
Zicht op stadhuis Mulhouse © Tourisme en France

5. De oude industriestad Mulhouse

Mulhouse heft een rijk industrieel verleden. Een bron van kennis en wetenswaardigheden, zoals het Automobielmuseum – Schlumpfcollectie, Spoorwegmuseum, Stoffendrukmuseum, EDF-Electropolis, Zoölogisch en Botanisch Park. In de oude binnenstad van Mulhouse duik je in de wereldse sfeer van deze oude industriestad. Ontdek de historische monumenten, zoals het stadhuis en de protestante kerk Saint-Etienne.

Meer info: http://www.tourisme-mulhouse.com/

De beste hotels in de Elzas: Booking.com.

Over Dirk

Avatar
Dirk is Frankrijk liefhebber en de eigenaar van deze weblog.

Bekijk ook

Bezienswaardigheden in Mulhouse

Bezienswaardigheden en activiteiten in Mulhouse. De stad in het oosten van Frankrijk heeft een prachtig historisch centrum en groot cultureel aanbod.