10 Reden voor een bezoek aan Cherbourg

De bezienswaardigheden van Cherbourg ontdekken

Waar vind je mooie zandstranden, exotische planten en het diepste aquarium van Europa? De stad Cherbourg in Normandië bied tal van leuke en bijzondere bezienswaardigheden.

Wat te doen in Normandië? Dit zijn de 10 mooiste bezienswaardigheden in Normandië.

1. Geweldige tuinen

In Cherbourg liggen twee opvallende tuinen. Bezoek Parc Liais om zijn diverse uitheemse plantensoorten en Parc des Ravalet vanwege de aantrekkelijke tuinen in Franse en Engelse en het indrukwekkende glazenhuis.

2. Paraplu show

Ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de Jacques Demy musical film, Les Parapluies de Cherbourg, zijn er guided tours langs de locaties waar Catherine Deneuve’s scenes zijn opgenomen. Tevens kunt u de paraplufabriek van de stad Cherbourg bezoeken en met eigen ogen zien hoe de Le Véritable Cherbourg (met het bekende ronde handvat) wordt gemaakt.

Ontdek de mooiste natuurhuisjes!

In en rond Cherbourg kun je de mooiste vakantiehuisjes vinden. Deze huisjes zijn erg comfortabel en geven je de perfecte kans om het mooie Cherbourg, de stranden en de groene omgeving te verkennen. Bekijk hier de leukste natuurhuisjes.

3. Onderwaterwereld

La Cité de la Mer is een ware deep sea familieattractie geworden. Je vind er verschillende exhibities, waaronder over de Titanic (die op 10 april 1912 in Cherbourg aan heeft gelegd) en Le Redoutable, de grootste duikboot open voor het publiek. In La Cité de la Mer kan je ook het diepste aquarium van Europa bezoeken met 4000 vissen.

4. Jachthaven en watersporten

Cherbourg is gedurende de zomermaanden dé jachthaven langs de westkust van Frankrijk. Langs de kust en stranden van Cherbourg wordt in de zomer veel gezeild, gezwommen, gesurft, etc. Vraag aan het Office de Tourisme welke watersporten er nog meer zijn?

5. Terug in de tijd

Hoogtepunten in Cherbourg zijn onder andere het operahuis Théâtre à l’Italienne, het renaissance kasteel Château des Ravalet, de Abdij Du Voeu en het de flamboyante Gotische Basiliek de la Trinité en niet te vergeten de typisch blauwe leisteen huizen in de stad.

Hotel tip! Hotel le Cercle is een gezellig 3-sterren hotel gelegen in het centrum van Cherbourg. Het gezellige hotel beschikt over ruime kamers en je kunt er elke ochtend genieten van een heerlijk ontbijt. Je vindt er een bar waar je een lekker drankje kunt drinken. Bekijk hier alle hotels in Cherbourg!

6. Thuishaven van kunst en historie

In Cherbourg zijn een aantal aardige musea, Musée de la Libération (WO-II), Musée Emmanuel-Liais (natuur, archeologie en etnografie), Musée d’Art Thomas-Henry (fine arts) en La Musée Fait le Mur.

7. Shoppen en winkels

Iedere dag is er in Cherbourg wel een markt, de grotere worden gehouden op het Place du Gaulle (donderdag en zaterdag). In de binnenstad vind je een gevarieerd aanbod winkeltjes en een grote shoppingmall, Les Eléis bij Quai de l’Entrepôt.

8. In het Nederlands

Het office de tourisme bied je gratis guided tours in het Nederlands. Deze brengt u langs monumenten en de haven.

9. Gevarieerde kust

Bij Cherbourg vind je zandstranden en bij Plage de Querqueville, een van de populairste stranden van Cherbourg. In de buurt van het strand Plage de Collignon ligt een camping en in de buurt van Plage de la Saline is het uitstekend wandelen en fietsen.

10. Gratis exhibities

In de zomermaanden zijn verspreid door de stad en in de musea gratis exhibities te bezichtigen.

Meer weten: www.cherbourgtourisme.com en www.ville-cherbourg.fr.

Plan je reis naar Cherbourg:
Het is ongeveer acht uur rijden naar Cherbourg. De leukste hotels in Cherbourg boek je bij Booking.com. Een absolute aanrader is Hotel Le Cercle in het centrum. Het grootste aanbod campings in de omgeving van Cherbourg vind je bij ANWB Camping, Campingfrankrijk.eu of Suncamp.

Lees ook

Over Dirk

Avatar
Sinds mijn jeugd kom ik al met veel plezier in Frankrijk. Met mijn ouders en twee zusjes gingen wij in de jaren tachtig en negentig vooral naar Bretagne en de eilanden voor de westkust. Alles ging mee, schepnetten, onze twee honden en opblaasboot. Eind jaren negentig kwam er een vakantiehuis in Normandië. En van daaruit heb ik steeds meer delen van Frankrijk ontdekt. Nu ik getrouwd ben en vader van een dochter is Frankrijk voor mij nog steeds het nummer 1 vakantieland. Gelukkig is mijn vrouw minder Francofiel dan ik en daarom gaan wij ook geregeld naar andere mooie plekjes in Europa en daarbuiten. Op Zininfrankrijk.nl schrijf ik over alle mooie plekjes waar ik ooit ben geweest of graag naar toe wil om samen met mijn gezin nog veel meer nieuwe herinneringen te maken!

Bekijk ook

Bezoek Nancy, een prachtige stad in Noordoost-Frankrijk

Nancy is een prachtige stad in het noordoosten van Frankrijk. In dit artikel hebben we een aantal leuke bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet.

Maandelijkse tips ontvangen?

Word lid van onze mailinglijst om het laatste nieuws en updates van Zin in Frankrijk te ontvangen.

Je bent succesvol toegevoegd aan onze mailinglijst.