Montsoreau Maine et Loire shutterstock 1194990844, Bezienwaardigheden in Maine-et-Loire

10 Prachtige bezienswaardigheden in Maine-et-Loire

Hoogtepunten van de Maine-et-Loire

De Maine-et-Loire is een prachtig departemen gelegen in de regio Pays de la Loire. Het departement is rijk aan geschiedenis, cultuur en natuur. Er stromen verschillende rivieren doorheen zoals de Loire, Sarthe en Maine. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen en genieten van de groene natuur. Daarnaast vind je er leuke stadjes zoals Angers en kun je er genieten van leuke kastelen zoals Château de Brissac. Kortom, er is van alles te zien en te doen! Bekijk hier de mooiste bezienswaardigheden van Maine-et-Loire.

Ontdek de beste hotels van Maine-et-Loire. Slapen in een heus kasteel, dat kan in Chateau Colbert in Maulévrier. Het hotel beschikt over een restaurant en mooie tuin. Zoek je iets bijzonders, dan is Hotel Demeure in de Loire-vallei zeker iets voor jullie. Het beschikt over een verwarmd binnenzwembad in de rotsen, op slechts 5 km van de Abdij van Fontevraud. Bekijk hier alle hotels in Maine-et-Loire.

Château dAngers Pays de la Loire shutterstock 742691119, Bezienwaardigheden in Maine-et-Loire

1. Angers

Angers is de prachtige hoofdstad van Maine-et-Loire. De stad ligt aan de oever van de Maine en beschikt over een mooi historisch centrum. Wandel langs de oude vakwerkhuizen, gezellige pleinen en pittoreske straatjes. Daarnaast staat Angers bekend om zijn bloemen. Overal in de stad kun je kleurrijke bloemen vinden en bij de rivier moet je zeker de leuke bloemenmarkt bezoeken. Het hoogtepunt van Angers is het Chateau d’Angers. Dit dertiende eeuws kasteel is prachtig bewaard gebleven en je hebt er een mooi uitzicht op de stad. Je kunt het kasteel van binnen en buiten bezichtigen en je vindt er onder andere het “Wandtapijt van de Apocalyps”, een belangrijk kunstwerk.

Hotel tip! Hotel Continental is een heerlijk 3-sterrenhotel gelegen in het centrum van Angers. Het hotel beschikt over ruime sfeervolle kamers en je kunt er genieten van een lekker ontbijtbuffet.

Saumur Pays de la Loire shutterstock 639760984, Bezienwaardigheden in Maine-et-Loire

2. Saumur

Saumur is een prachtig stadje gelegen aan de oever van de rivier de Loire in het Parc Naturel Régional Loire-Anjou-Touraine. Het stadje wordt gekenmerkt door gezellige pleinen, pittoreske straatjes en oude vakwerkhuizen. Je kunt er een prachtig kasteel vinden, het Château de Saumur. Dit mooie kasteel is goed bewaard gebleven en geeft je de kans om je even te wanen in het verleden. Je kunt er diverse musea vinden, waaronder het Musée des Arts Décoratifs met kunstvoorwerpen, en het Musée du Cheval met een tentoonstelling over paarden. In Saumur moet je daarnaast ook zeker een kijkje nemen bij het Musée des Blindés. In dit museum kun je de grootste collectie aan tanks ter wereld bewonderen.

LEES OOK: De mooiste bezienswaardigheden van Pays de la Loire.

Parc naturel r gional Loire Anjou Touraine Indre et Loire shutterstock 645159337, Bezienwaardigheden in Maine-et-Loire

3. Parc naturel régional Loire-Anjou-Touraine

Het Parc Naturel Régional Loire-Anjou-Touraine is een groen nationaal park in de departementen Maine-et-Loire en Indre-et-Loire. De rivier de Loire stroomt door het park en je kunt er veel leuke dorpjes en bijzondere kastelen vinden. Het is een afwisselend landschap met wijngaarden, bossen, groene valleien en landbouwgronden. Je kunt er genieten van alle rust en ruimte en er zijn talloze mooie wandel- en fietstochten te vinden. Zo kun je er wandelen langs de rivier, door de heuvels of in het bos. In het park kun je meer dan 200 vogelsoorten spotten en het is dan ook de perfecte bestemming voor een vogelliefhebber. Het is mogelijk om een boottocht over de rivieren te maken en daarbij kun je in alle rust de mooie omgeving in je opnemen.

Op zoek naar een leuke camping in de Loire-Anjou-Touraine? Vakantiepark Résidence Le Clos St Michel is een echte aanrader! Deze gezellige familiecamping bevindt zich bij het stadje Chinon en in de groene omgeving van de Indre-et-Loire. Je kunt er een zwembad en spa vinden! Boek hier je verblijf op Le Clos St Michel.

Château de Serrant Maine et Loire shutterstock 644356981, Bezienwaardigheden in Maine-et-Loire

4. Château de Serrant

Château de Serrant is een historisch kasteel, op nog geen halfuur rijden van Angers. Het kasteel werd in de middeleeuwen gebouwd en is in de eeuwen daarna enkele keren verbouwd en verder gemoderniseerd. Het kasteel is dan ook gebouwd in een mix van stijlen en je kunt er genieten van prachtige Engelse tuinen. Bij het kasteel ligt een grote vijver, waar je heerlijk kunt wandelen met uitzicht op het kasteel. Je kunt het kasteel ook van binnen bewonderen. Je vindt er prachtige kunstwerken, indrukwekkende slaapkamers en een mooie kapel. Daarnaast moet je zeker een kijkje nemen in de bibliotheek. Hier staat een collectie van meer dan 12.000 boeken.

Château de Brissac Pays de la Loire shutterstock 663405370, Bezienwaardigheden in Maine-et-Loire

5. Château de Brissac

Het Château de Brissac is een indrukwekkend kasteel, gelegen in een groene omgeving, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Het kasteel is gebouwd op een groene heuvel en steekt met zijn bruine muren prachtig af tegen de omgeving. Het kasteel heeft zeven verdiepingen en is daarmee het hoogste kasteel van Frankrijk. Het kasteel is opengesteld voor publiek en je kunt er galerijen, de eetzaal en het theater bezoeken. In de omgeving wordt wijn verbouwd en die kun je in de kelder van het kasteel uitproberen. Je vindt er daarnaast uitgestrekte tuinen waar je lekker kunt rondstruinen. Er staan wandelingen uitgezet en je moet zeker een kijkje nemen bij de mooie rode brug, Pont du Rouge. Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht op het kasteel.

Camping tip! Camping Sites et Paysages Domaine de L’Étang is een heerlijke familiecamping met zwembad en animatie gelegen op slechts 10 minuten van het Château de Brissac.

Abdij van Fontevraud Pays de la Loire shutterstock 653821252, Bezienwaardigheden in Maine-et-Loire

6. Abdij van Fontevraud

De Abdij van Fontevraud is een prachtige abdij in het zuidoosten van Maine-et-Loire. Het klooster is gesticht in 1101 en is de best bewaarde verzameling kloostergebouwen in de wereld. Daarmee is het dus absoluut een aanrader voor iedereen die van geschiedenis houdt. Bij een bezoek aan het klooster kun je alle verschillende vertrekken bezoeken en je helemaal onderdompelen in het klooster bestaan. Zo kun je bijvoorbeeld de Romaanse keuken, de abdijkerk, de ziekenzaal en de priorij bezoeken. Daarnaast is ook zeker de kapittelzaal erg bijzonder, want daar vind je eeuwenoude muurschilderingen. Buiten de gebouwen bevinden zich grote middeleeuwse tuinen, kruidentuinen en oude stallen. Ook hier kun je heerlijk rondwandelen en van alles leren over de manier waarop de nonnen en monniken vroeger leefden.

Tip! Huur een natuurhuisje

In de Maine-et-Loire vind je de mooiste vakantiehuisjes. De huisjes staan midden in de natuur en geven je de kans de prachtige omgeving te verkennen vanuit een huiselijke sfeer. Bekijk hier de leukste natuurhuisjes.

Château de Brézé Maine et Loire shutterstock 74102398, Bezienwaardigheden in Maine-et-Loire

7. Château de Brézé

Château de Brézé is een prachtig kasteel gelegen in het zuidoosten van de Maine-et-Loire, in het Parc Naturel Régional Loire-Anjou-Touraine. Het kasteel wordt omringd door groene bossen en je kunt er dan ook heerlijk wandelen. Het kasteel is gebouwd in een renaissance stijl en staat bekend om zijn prachtige slotgrachten. De grachten zijn namelijk de diepste grachten van heel Europa. Ze zijn 18 meter diep en 13 meter breed en zijn erg indrukwekkend. Je kunt er een ondergronds fort vinden, waar je kunt rondwandelen. Bij het Château worden heerlijke wijnen geproduceerd en je kunt er fijn wandelen door de wijngaarden.

Montsoreau Maine et Loire shutterstock 1194990844, Bezienwaardigheden in Maine-et-Loire

8. Montsoreau

Montsoreau is een prachtig stadje gelegen in het oosten van de Maine-et-Loire. Het stadje bevindt zich in het Parc Naturel Régional Loire-Anjou-Touraine en wordt omringd door groene bossen en heuvels. Het stadje hoort bij Les Plus Beaux Villages de France en is dus één van de mooiste dorpjes in Frankrijk. Het authentieke stadje wordt gekenmerkt door oude vakwerkhuizen, pittoreske steegjes en mooie kerken. Het hoogtepunt van Montsoreau is Château de Montsoreau. Dit middeleeuwse kasteel bevindt zich aan de oever van de rivier de Loire en is gebouwd in een middeleeuwse en renaissance stijl. In het kasteel kun je een prachtig Museum voor Hedendaagse Kunst vinden. Hier staan mooie werken van internationale artiesten tentoongesteld.

Hotel tip! Hotel Le Bussy is een heerlijk 3-sterrenhotel gelegen aan de oever van de rivier de Loire, op slechts 5 minuten van het Château de Montsoreau. Geniet van de grote tuin en fijne kamers.

9. Bioparc de Doué-la-Fontaine

Bioparc de Doué-la-Fontaine is een leuke dierentuin gelegen in het Parc Naturel Régional Loire-Anjou-Touraine. Het is een grote dierentuin, waar is gezorgd dat de dieren zo natuurlijk mogelijk kunnen leven. De hokken zijn erg groot en lijken op de natuurlijke leefomgeving van de dieren. Je vindt er meer dan 1300 dieren en er worden veel leuke activiteiten georganiseerd. Tijdens een bezoek aan de dierentuin kun je uren rondstruinen en veel leren over de soorten. Het is het perfecte uitje voor het hele gezin!

Koop hier je entreekaartjes voor de dierentuin Bioparc de Doué-la-Fontaine.

10. Cholet

Cholet is een prachtig historisch stadje gelegen in het zuidwesten van Maine-et-Loire. In het centrum kun je heerlijk rondstruinen langs gezellige straatjes, leuke winkeltjes en mooie kerken. Zo moet je zeker een kijkje nemen bij de Eglise Notre-Dame de Cholet en de Église du Sacré-Cœur de Cholet. Deze mooie kerken zijn prachtig versierd en kun je van binnen en en buiten bewonderen. Een echte aanrader is een bezoek aan het Musée du Textile et de La Mode. Cholet staat bekend om prachtige zakdoeken die er worden gemaakt. In het museum kun je alles leren over de geschiedenis en het productieproces van deze zakdoeken.

Plan je reis:
De mooiste vakantiehuizen in Maine-et-Loire vind je bij Natuurhuisje.nl. Kijk voor het grootste aanbod campings bij ANWB Camping en Campingfrankrijk.eu. De leukste hotels in Maine-et-Loire boek je bij Booking.com.

Lees ook:

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden in de Pays de la Loire?

Maine-et-Loire is een prachtig departement in de Pays de la Loire. Je kunt er genieten van prachtige natuur, cultuur en historie. Ontdek hier de mooiste bezienswaardigheden van de Pays de la Loire.

Over Francis

Francis
Francis heeft een passie voor reizen, stedentrips, wandelen en cultuur. Ze heeft de studie "Communication and Media" aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond.

Onze nieuwste artikelen

la maison rose montmartre parijs shutterstock 1212171664, Bezienwaardigheden in Maine-et-Loire

Montmartre: 10 plekken die je niet mag missen!

De leukste plekjes van de kunstenaarswijk Montmartre ontdekken? Wij zetten 10 niet te missen plekken in deze Parijse wijk voor je op een rij.